Καλλιάνος: Από Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας

Καλλιάνος: Από Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας

⍆«Παύση» από τις βροχές και τις καταιγίδες περιμένουμε το Σαββατοκύριακο,... καθώς μετά τις καταστροφικές για πολλές περιοχές της χώρας βροχές της Παρασκευής, από την Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, για το Σάββατο προβλέπεται: «Μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες θα παραμείνουν κάποια φαινόμενα τοπικών βροχών μέχρι τις 8-9 το πρωί, κατα βάση, εξασθενημένων, στην Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου στην περιοχή της Δωδεκανήσου ενδεχομένος να εκδηλωθούν και πρόσχερες καταιγίδες και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Θα είναι μια μεταβατική ημέρα με ήπια φαινόμενα βροχόπτωσης και την γρηγορή εξασθένηση τους και με κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν τακτα διαστήματα σε διαφορες περιοχές της χωρας, χωρίς να αναμένεται να βρέξει. 

Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 6 μποφορ, με το εξάρι κυριώς στο νότιο Ιόνιο, άρα δεν θα υπάρχουν προβλήματα στις ελληνικές θάλασσες. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα της Παρασκευής θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμηματα και θα είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας. Φυσιολογικές οι θερμοκρασίες για την εποχή».

Την Κυριακή: «Ο καιρός αναμένεται σχετικά ήπιος στις περισσότερες περιοχές της χωρας, θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Αττικής όπου την Κυριακή ίσως βρέξει για λίγη ώρα, όχι όμως έντονες βροχοπτώσεις. 

Οι βροχοπτώσεις θα είναι ήπιες και δεν θα προβληματίσουν. Στην Δυτική Ελάδα, το Ιόνιο Πέλαγος και τα ηπειρωτικά δυτικά τμήματα περιμένουμε βροχές, ασθενούς έως μέτριας έντασης, αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο δυνατές -ίσως θα έχουν έντονο χαρακτηρα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αίγαιου όπου θα υπάρξουν και κάποιες σποραδικές καταιγίδες που θα λάβουν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυλίσει ήπια η μέρα με κάποιες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα κυμανθούν στις ίδες εντάσεις από 4-5 έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο από Δυτικές κατευθύνσεις χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία στο ανώτερο πεδίο της θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου».

Την Δευτέρα: «Το ενδιαφέρον έρχεται από το ξημέρωμα της Δευτέρας όπου ο καιρός θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και πιθανότατα τις τοπικές χαλαζοπτώσεις οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτηρα κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. 

Η Δευτέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα άλλλη μια μέρα που θα είναι σαν την Παρασκευή. Θα είναι δυσκολη κυρίως γαι τις νότιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Επτανήσων, της Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης και της Αττικοβοιωτίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ενώ θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα αλλά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Κρήτη θα είναι έντονες οι βροχές και οι καταιγίδες και ενδεχομένως να έχουμε ισχυρες χαλαζοπτώσεις. Περιμένουμε να πέσει πολύ νερό στην περιοχή της Αττικής, άρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί φαίνεται να έχει ιδιαίτερη δυναμίκη το σύστημα αυτό που θα έρθει την Δευτέρα. 

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγοι και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, το 8άρι κυρίως στα Επτάνησα λόγω της έλευσης ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα έρθει από την περιοχή της Αδριατικής και θα προσεγγίσει την χώρα μας. Αυτό είναι το κύριο αίτιο της Δευτέρας, το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα περάσει πάνω από την χώρα μας εκεί στο Ιόνιο Πέλαγος θα είναι δύσκολη η κατάσταση με 7 έως 8 μποφόρ ενώ στην περιοχή του Αιγαίου θα φτάσει τα 7 μποφόρ. 

Το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια Ελλάδα θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς θα φτάσει 25 μέ 26 βαθμούς Κελσίου όμως στην Βόρεια Κρήτη ίσως φτάσει τους 28 με 29 πιθανώς και 30 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ιδιαιτέρως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος θα επικρατήσει έως αρκετή ψύχρα για την εποχή ενώ το μεσημέρι θα γλυκάνει».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά ενώ αξίζει να αναφερθεί πως έπεσαν σχεδόν 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Εντυπωσιακή ήταν η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες, κάτι που είχαμε τονίσει και στις προγνώσεις μας. Στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Ιδιαίτερα μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Από την κακοκαιρία της Παρασκευής που σάρωσε την Ελλάδα και προκάλεσε έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές υπήρξαν κατολισθήσεις και καταστροφές σε καλλιέργειες συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά δύο χωριά θάφτηκαν στις λάσπες, στον Ίασμο Ροδόπης οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι, ενώ ακόμα και στην Αττική έριξε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του πινγκ-πονγκ, στα Τρίκαλα, ισχυρή χαλαζόπτωση τις νυχτερινές ώρες κατέστρεψε τις καλλιέργειας και στην Ήπειρο, εξαιτίας των ισχυρών φαινομένων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και μάλιστα ένας 80χρονος σώθηκε από θαύμα, όταν «έφυγε» ο δρόμος την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το διάβασα στο protothema.gr
Τα σημάδια ότι είσαι Ενεργειακός άνθρωπος - Τι πρέπει να γνωρίζεις και τι να κάνεις
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,342,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1679,ΑΠΟΨΕΙΣ,7,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,13,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,536,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,7,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,582,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,8,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1756,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,16,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,52,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,58,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,9,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,22,Κόσμος,8992,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,10,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1462,Πολιτική,6746,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5638,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,947,Τοπικά,11642,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2218,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,11,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,6,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,398,Eco-News,2620,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Καλλιάνος: Από Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας
Καλλιάνος: Από Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας
Καλλιάνος: Από Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας
https://cdn11.bbend.net/media/com_news/story/2017/01/24/678915/main/krio.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/10/blog-post_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/10/blog-post_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content