Διαστηµικές πατέντες made in Greece για το εργοτάξιο... Σελήνη

Διαστηµικές πατέντες made in Greece για το εργοτάξιο... Σελήνη

⍆Παραγωγή τροφής υψηλής διατροφικής αξίας στη... Σελήνη αλλά και σε δύσκολα.... περιβάλλοντα µε ακραίες καιρικές συνθήκες, συσκευές στο µέγεθος ενός ρολογιού χειρός που θα µπορούν ανά πάσα στιγµή να µετρούν τις συνέπειες ηλιακών εκρήξεων αλλά και ένα ελληνικό όχηµα που θα πλοηγείται µόνο του, λαµβάνοντας εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης και δηµιουργώντας την πρώτη εθνική «φασµατική βιβλιοθήκη της Σελήνης» είναι ορισµένες µόνο από τις εφαρµογές που µελετούν πανεπιστηµιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας που θα συµµετάσχουν στο πρόγραµµα εξερεύνησης της Σελήνης του Ελληνικού ∆ιαστηµικού Οργανισµού και της NASA.

Το σύνολο των προτάσεων των φορέων παρουσιάστηκε χθες σε ηµερίδα που πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, µε στόχο να καταδειχθεί ότι η ανάπτυξη διαστηµικών εφαρµογών µπορεί να έχει και επίγεια χρησιµότητα και µάλιστα σε περιοχές ή συνθήκες όπου τα συµβατικά συστήµατα δεν είναι αποτελεσµατικά.

«Με τις ενέργειες του υπουργείου και του ΕΛ∆Ο διασφαλίσαµε την ενασχόληση της χώρας µε όλα τα επίπεδα του διαστηµικού χώρου. Πλέον δηµιουργούµε τις προϋποθέσεις για τη συµµετοχή της χώρας µας στις αποστολές της ΝΑSΑ στη Σελήνη» σηµείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. 

Φασµατογράφος
Η πρώτη αφορά τον εκσυγχρονισµό υπάρχοντος «Φασµατογράφου ακτίνων Α και Χ» προκειµένου να χρησιµοποιηθεί σε αποστολή προσσελήνωσης. Το συγκεκριµένο όργανο κατασκευάστηκε από την οµάδα του καθηγητή Θανάση Οικονόµου στο Πανεπιστήµιο του Σικάγου και θα εκσυγχρονιστεί µε αισθητήρες νέας τεχνολογίας, προσθήκη επεξεργαστή και ενσωµάτωση µνήµης. Στόχος του θα είναι ο λεπτοµερειακός προσδιορισµός της χηµικής σύστασης της επιφάνειας του εδάφους στη θέση προσσελήνωσης, µε δυνατότητα καταγραφής της γενικής ραδιενέργειας της Σελήνης, ενώ µε κατάλληλη σύνθεση δύναται να χρησιµοποιηθεί ως προσωπικό δοσίµετρο στη στολή ενός αστροναύτη.

Από το ΑΠΘ προέρχεται η πρόταση IVED, µιας νέας συσκευής φασµατοσκοπίας ηλεκτρικής αντίστασης για την online και σε πραγµατικό χρόνο ανίχνευση φυσαλίδων σε αστροναύτες. Πρόκειται για µια καινοτοµία ήδη βραβευµένη από τους Οργανισµούς NASA και ESA µε ευρωπαϊκή πατέντα και στόχο να αποτρέψει τον κίνδυνο εµφάνισης της νόσου αποσυµπίεσης που υπάρχει στην επιφάνεια της Σελήνης. 

Η πρόταση της οµάδας Πολυφασικής ∆υναµικής, µε επικεφαλής καθηγητή τον Θ. Καραπάντσιο, αφορά την κατασκευή µιας φορητής συσκευής που προσαρµόζεται στη διαστηµική στολή των αστροναυτών. 

Η τεχνολογία I-VED θα αξιοποιηθεί και για εφαρµογές ανίχνευσης φυσαλίδων στη γη κατά την εξωσωµατική κυκλοφορία του αίµατος (επεµβάσεις ανοιχτής καρδιάς, αιµοκάθαρση), σε δύτες και σε ασθενείς κατά τη θεραπεία τους σε υπερβαρικό θάλαµο. 

Τη δηµιουργία µιας ειδικά διαµορφωµένης κάψουλας µε ελεγχόµενες συνθήκες, στην οποία είναι εφικτή η καλλιέργεια τροφίµων υψηλής διατροφικής αξίας σε συνθήκες µικροβαρύτητας, έχει ως στόχο η εφαρµογή του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

 Η εφαρµογή µπορεί να συνεισφέρει σε συστήµατα παραγωγής τροφίµων, υψηλής τεχνολογίας, σε δυσµενή περιβάλλοντα λόγω της εξάντλησης των εδαφών, ακραίων καιρικών συνθηκών ή έλλειψης νερού αλλά και σε θερµοκήπια, συστήµατα κάθετης γεωργίας και εφαρµογές αστικής γεωργίας. Τις δυνατότητες για την κατασκευή βιώσιµων συστηµάτων παραγωγής τροφής στο ∆ιάστηµα διερευνά η ερευνητική οµάδα του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Τη δυνατότητα µέτρησης σε πραγµατικό χρόνο της επίδρασης σε ζωντανούς οργανισµούς και µηχανές, µε στόχο την παροχή προστασίας από τις κοσµικές ακτίνες και τις ηλιακές εκρήξεις, δίνει το όργανο που κατασκευάζεται από την Adveos Company. Εχει διαστάσεις περίπου ενός ρολογιού για το χέρι, ανάλογη κατανάλωση και αναπτύσσεται ήδη µε χρηµατοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισµό ∆ιαστήµατος, έχοντας κερδίσει 41 προτάσεις από διάφορες χώρες.

Το NORMAN, έναν συνδυασµό µικροδορυφόρου cubesat χαµηλής πτήσης και ροµποτικού οχήµατος για την ορυκτολογική εξερεύνηση της Σελήνης, παρουσίασαν εκπρόσωποι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του ∆ΠΘ και της MECHATRONICS.

Η Ελλάδα µέσω του NORMAN θα µπορέσει να έχει µια πλήρη διαστηµική αποστολή, µε την οποία θα δηµιουργηθεί µια µοναδική πληροφοριακή βάση ανοιχτής πρόσβασης, η «Φασµατική Βιβλιοθήκη της Σελήνης». Περιλαµβάνει την κατασκευή ενός ελληνικού οχήµατος που θα πλοηγείται µόνο του λαµβάνοντας εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης αλλά και στερεοσκοπικές εικόνες του οχήµατος για να αποφεύγει εµπόδια και να γνωρίζει µε πολύ µικρό σφάλµα τη θέση του. Στόχος είναι η παροχή πολύτιµων πληροφοριών για τον τρόπο σχηµατισµού των υλικών στις φυσικοχηµικές συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη αλλά και πληροφοριών για την ανίχνευση και τον εντοπισµό των φυσικών της πόρων.

Το διάβασα στο ethnos.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,29,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,64,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5701,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,443,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Διαστηµικές πατέντες made in Greece για το εργοτάξιο... Σελήνη
Διαστηµικές πατέντες made in Greece για το εργοτάξιο... Σελήνη
Διαστηµικές πατέντες made in Greece για το εργοτάξιο... Σελήνη
http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/900x450/5f0a27b75761826c047502e26ed81ce9.PNG
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/04/made-in-greece.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/04/made-in-greece.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content