================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τουρκία: Επιμένει στο σενάριο εξαφάνισης του Καστελλόριζου

⍆Σενάρια εξαφάνισης του Καστελλόριζου επαναφέρει η Τουρκία,... σύμφωνα με δηλώσεις του αντιναύαρχου Γιαϊτζί.

Μιλώντας σε σεμινάριο στην Ακαδημία Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί, ο οποίος είχε σχεδιάσει τους χάρτες του 2012 από τους οποίους απουσιάζει παντελώς το Καστελλόριζο, υποστήριξε – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – ότι η Ελλάδα καταπατά τα θαλάσσια οικόπεδα της Λιβύης ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στις περιοχές τις οποίες καταπατά.

Όπως δηλώνει ο ίδιος παρουσιάζοντας επιστημονικά – όπως ισχυρίζεται – δεδομένα γύρω από τις καταπατήσεις… χάλασε τα σχέδια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γιαϊτζί το 15ο οικόπεδο βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ενώ το 20ο εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

Ουσιαστικά με την αναφορά αυτή ο ίδιος δεν υπολογίζει ούτε το Καστελλόριζο αλλά ούτε την Κρήτη και επαναφέρει τη θεωρία του αυτή της ένωσης της ΑΟΖ Τουρκίας με αυτή της Λιβύης.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Aksam» ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της γνωστοποίησης των απόψεων της Άγκυρας στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκφράζονται με όλο και πιο επιθετική ρητορική, καθώς οι εταιρείες δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την εν λόγω περιοχή.

Πάντως και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Yeni Safak», στην επίσκεψή του στη Λιβύη τον περασμένο μήνα είχε παρουσιάσει αυτούς τους χάρτες της ενωμένης υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Πηγή: in.gr,philenews.com
Τουρκία: Επιμένει στο σενάριο εξαφάνισης του Καστελλόριζου Reviewed by PLOUMISTOS on 12:02 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.