Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στα… δόντια;

Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στα… δόντια;

⍆Οι προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιούν ήχους, ειδικά σκηνικά,... αλληλεπίδραση, συνδυασμό με φυσικά περιβάλλοντα, ακόμα και κραδασμούς με σκοπό τη δημιουργία αισθήσεων που προσομοιώνουν τη φυσική παρουσία ενός χρήστη σε έναν χώρο ή κατάσταση. Θα μπορούσαν, όμως, τέτοιου είδους προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτική διαδικασία;

Η απάντηση είναι, σαφώς, θετική και βρίσκει ιδανικό πεδίο ανάπτυξης στην Οδοντιατρική. Η φυσική, επαναληπτική και διαδικαστική προσομοίωση, καθώς και η προσομοίωση κατάστασης προσφέρονται για την εξάσκηση των φοιτητών αλλά και την εξοικείωσή τους με ασθενείς και περιστατικά. Οι προσομοιώσεις έχουν ρεαλιστικά στοιχεία και παραπέμπουν σε διαφορετικές οδοντιατρικές ανάγκες. Η μίμηση συμπεριφοράς που επιτυγχάνεται μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η κατανόηση ενός προβλήματος, καθώς και το περιθώριο πειραματισμού είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα για τους σπουδαστές.

Οι επιταχυνόμενες εξελίξεις της τεχνολογίας επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στην εφαρμογή της καθημερινής οδοντιατρικής πράξης, προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες στο διαγνωστικό, χειρουργικό και προσθετικό στάδιο. Οι προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας μπορούν μακροπρόθεσμα να συντελέσουν στη λεπτομερή διάγνωση, την ακριβέστερη τοποθέτηση εμφυτευμάτων, την καλύτερη εφαρμογή αποκαταστάσεων, την ιδανική αισθητική απόδοση και την προβλεψιμότητα αποτελέσματος. Το σημαντικότερο, όμως, όφελος είναι η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας, ο περιορισμός των επιπλοκών και η ικανοποίηση των επιθυμιών του ασθενή.



Για όσους έχουν ως όνειρο και στόχο μια τέτοια πορεία, το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί τη βάση για περαιτέρω εξειδίκευση και εξέλιξη μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον ακαδημαϊκό τομέα, την έρευνα και την οδοντιατρική βιομηχανία.

Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο που πληροί τις προδιαγραφές για την άσκηση του επαγγέλματος, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ 2005/36 και την τροποποίηση 2013/55/ΕΕ. Επιπλέον, είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο εγκεκριμένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5.000 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στην Ιδιόκτητη Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας, πληροφορικής, επικοινωνίας και σύγχρονες μεθόδους διαπαιδαγώγησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Οδοντιατρική Εκπαίδευση, όπως τα εργαστήρια προσομοίωσης εικονικής οδοντιατρικής που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αξιολογηθεί από τον QS TOP Universities με τον υψηλότερο δείκτη «5 Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, της Απασχολησιμότητας, των Εγκαταστάσεων, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Στήριξης των φοιτητών.

Το διάβασα στο onmed.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στα… δόντια;
Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στα… δόντια;
Προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στα… δόντια;
https://cdn7.bbend.net/media/com_news/story/2018/08/03/369124/main/dontia1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content