================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι 3 πεποιθήσεις που "φυτεύονται" από την μικρή μας ηλικία και μας ταλαιπωρούν

⍆Όλοι έχουμε πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας...
Όπως λέω συχνά στις διαλέξεις και τα σεμινάρια μου, οι γονείς σας, το σχολείο, οι φίλοι σας, η κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να σας έφεραν μια σειρά από πεποιθήσεις που διαφοροποιούν κατά πολύ το τώρα σας, ώστε να είστε ο καλύτερος εαυτός σας, ως ενήλικας.

Συνήθως πολλές πεποιθήσεις μας "φυτεύονται" από την μικρή μας ηλικία και μας ταλαιπωρούν όταν αρχίσουμε να μεγαλώνουμε. Άλλες πάλι εγκαθίστανται επειδή δεν είχαμε την ωριμότητα να επιλέξουμε, με αποτέλεσμα όταν έρθει η στιγμή να μας ζορίζουν...

Γι 'αυτό πρέπει να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα και τις πεποιθήσεις σας, αφού διαπιστώνετε καθημερινά ότι οι ήδη υπάρχουσες, σας περιορίζουν. Πρέπει να βρείτε τις πεποιθήσεις που δεν σας βοηθούν και να τις αντικαταστήσετε με αυτές που θα σας βοηθήσουν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αλλάξετε όσα μάθατε μέχρι τώρα σε σχέση με το πρόβλημα που βιώνετε εξ αιτίας τις πεποίθησης που σας εμποδίζει.... Αν προσαρμόσετε ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων, θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε το πραγματικό δυναμικό και οι δονήσεις της ενέργειας σας θα αυξηθούν, ώστε να εκπέμπετε και να έλκετε αυτό που επιθυμείτε.

Διαβάστε για τον τρόπο που προτείνω να αποβάλλεις τις πεποιθήσεις που διαλύουν την ζωή σου ΕΔΩ

Οι 3 πεποιθήσεις που περιορίζουν τις δυνατότητές σας και σας εμποδίζουν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας.

1. Κρατώντας το συναισθήματα ενοχής, δεν θα σας βοηθήσει 
Όλοι μας διαπράττουμε λάθη που ενίοτε είναι επιβλαβή για τον εαυτό μας και τους άλλους. Η πράξη αυτή μπορεί να λέμε ότι έγινε με τις καλύτερες προθέσεις μας, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Εντούτοις, ανεξάρτητα από το πόσο ενοχή έχουμε, δεν θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις "κακές" σχέσεις μας με άλλους ή να διαγράψουμε οποιαδήποτε οδυνηρή εμπειρία που έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι. Η ενασχόληση με το αίσθημα της ενοχής μας, δεν έχει σκοπό να μας κάνει πιο ενοχικούς. Είναι εκεί για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάναμε κάτι εναντίον της ηθικής μας.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αναλάβουμε δράση εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε το λάθος, αλλά αν δεν μπορούμε, το συναίσθημα της ενοχής είναι ακριβώς εκεί για να μας πει ότι πρέπει να μάθουμε από αυτό που κάναμε λάθος. Δεν είναι εκεί για να μας ταλαιπωρήσει αλλά για να μας βελτιώσει.

Συχνά πιστεύουμε ότι αν κάνουμε κάτι λάθος θα πρέπει να τιμωρηθούμε. Αλλά ξεχνάμε το γεγονός ότι θα πρέπει επίσης να βελτιωθούμε. Αν αυτός είναι ο φόβος σας, πρέπει να αφήσετε αυτή την βασική πεποίθηση ότι θα πρέπει να είστε τέλειοι.

Όχι. Είστε ένα έργο σε εξέλιξη όπως όλοι μας, και μερικές φορές κάνουμε λάθη. Μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι, και η ενοχή είναι ο προσωπικός μας οδηγός που μας ενημερώνει για το πως πρέπει να βελτιωθούμε για να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι. Πρόκειται για μια προειδοποίηση που μας εμποδίζει να βλάπτουμε ο ένας τον άλλον.

Κρατώντας το συναισθήματα ενοχής δεν μπορεί να σας βοηθήσει με κανέναν τρόπο. Έχετε κάνει λάθος, παραδεχτείτε το και ζητήστε συγχώρεση για αυτό που έχετε κάνει. Προχωρήστε από εκεί και έπειτα προσπαθώντας να μην κάνετε το ίδιο λάθος και πάλι. 

Πρέπει να κάνετε αυτή την διαδικασία ως μέρος της ανάπτυξής σας, γιατί αυτό είναι ακριβώς που θα σας λυτρώσει από την πεποίθηση της ενοχής. Το να επιτρέπεται στον εαυτό σας να αισθάνεται συγχωρεμένος όχι μόνο σας θεραπεύει αλλά σας μετατρέπει σε κάποιον αρκετά θαρραλέο για να δεχθεί τα λάθη που έκανε.

2. Βλέποντας τον εαυτό σας περιορισμένο από το περιβάλλον σας.
Καθώς μεγαλώνετε, ίσως έχετε δει τον εαυτό σας, ότι πιο μικροί από τον τρόπο που σας συμπεριφέρονταν οι γύρω σας, η ζωή σας τώρα είναι περιορισμένη...

Τώρα όμως που είστε μεγάλος και έχετε πάρει τον χρόνο σας, μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσετε και να ρωτήσετε τον εαυτό σας, πως θα ήσασταν αν είχατε μια διαφορετική οικογένεια, μεγαλώνατε σε διαφορετικό περιβάλλον και πολιτισμό;

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει γιατί μπορεί να ανακαλύψετε ότι τελικά είστε άλλος άνθρωπος με διαφορετική κοσμοθεωρία. Και αυτή είναι ακριβώς η αλήθεια για εσάς.

Είστε κάποιος άλλος από αυτό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είστε. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τον εαυτό σας αν θέλετε. Μπορείτε να είστε όποιος θέλετε να είστε.

Δεν είστε σκλάβος στο περιβάλλον σας, επιλέγετε το περιβάλλον σας. Επιλέγετε τους φίλους σας, τις συνήθειες και την κουλτούρα που θέλετε να οικοδομήσετε τον τρόπο ζωής σας. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε ποιοι είστε, επειδή είστε ένα άτομο, η αλήθεια του οποίου δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές σας συνθήκες.

Δεν είστε μια ορισμένη ταυτότητα, είστε μια ύπαρξη σε μια διαδικασία συνεχούς γέννησης, και μπορείτε πάντα να αλλάξετε και να επιλέξετε μια κατεύθυνση.

3. Βλέπετε εμπόδια ως πράγματα που σας κρατούν πίσω.
Τα εμπόδια έρχονται επειδή η ενέργεια σας δημιουργεί μια δράση και λαμβάνετε την αντίδραση. Τα εμπόδια είναι απλώς πράγματα με τα οποία έχετε πρόβλημα εσείς... Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξτε τη σχέση σας μαζί τους.

Δείτε όλα τα εμπόδια ως σήματα που σας λένε είτε να επιλέξετε έναν καλύτερο τρόπο, είτε σας λένε να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε.

Η ζωή αναδεικνύει την εσωτερική σας δύναμη δίνοντάς σας εμπειρίες που μπορούν να σας μεταμορφώσουν. Οι μεταμορφωτικές εμπειρίες μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά μόλις τις ξεπεράσετε, θα αρχίσετε να βλέπετε πώς θα σας διαμορφώσει στο πρόσωπο που θέλετε να είστε.

Όταν βλέπετε τη μεγαλύτερη εικόνα, θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ο δημιουργός της ζωής σας και όχι το θύμα της. Είναι θέμα επιλογής. Όσο έχετε επίγνωση αυτών των πραγμάτων, δεν θα χάσετε το δρόμο σας. Και αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από αυτές τις 3 πεποιθήσεις, θα αυξήσετε την  δόνηση της ενέργειάς σας ώστε θα εκπέμπετε και θα έλκετε αυτό που επιθυμείτε.

=================================

Στ. Πλουμιστός 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης - 

Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί 
συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach),
συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες,
Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης,
και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες 
www.globalattract.gr 
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
Οι 3 πεποιθήσεις που "φυτεύονται" από την μικρή μας ηλικία και μας ταλαιπωρούν Reviewed by PLOUMISTOS on 8:43 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.