Στ. Πλουμιστός: Εάν ζεις ένα αρνητικό παρών.. τότε χρειάζεσαι ένα θετικό μέλλον - Μάθε πως γίνετε

Στ. Πλουμιστός: Εάν ζεις ένα αρνητικό παρών.. τότε χρειάζεσαι ένα θετικό μέλλον - Μάθε πως γίνετε

⍆Μία από τις μεγαλύτερες επιρροές στο μυαλό μας είναι ο συνεχής βομβαρδισμός των μέσων...
ενημέρωσης που κυρίως προωθούν αρνητικές ειδήσεις και ελάχιστα ευχάριστα ή θετικά θέματα.

Η συνεχής μετάδοση αρνητικών ειδήσεων επιβαρύνει πολύ το μέσο άτομο που συντονίζεται σε τέτοια ερεθίσματα.

Οι νευροεπιστήμες μας πληροφορούν ότι ο νους επεξεργάζεται αυτή τη ροή αρνητικών ειδήσεων και δέχεται την επίδρασή της τάσης ή της διάθεσής τους, χωρίς να έχουμε επίγνωση ότι συμβαίνει αυτό. Είμαστε κυριολεκτικά αυτό στο οποίο εμείς οι ίδιοι εκτιθέμεθα και η φύση των μέσων πληροφόρησης είναι πλέον αναμφισβήτητα αρνητική, κινδυνολογική, σεξιστική και σεξουαλικοποιημένη. Όλα αυτά υποσυνείδητα επηρεάζουν τη στάση και τις πεποιθήσεις μας προς μια αρνητική ή διαστρεβλωμένη κατεύθυνση.

Δεν είναι περίεργο ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο στρεσαρισμένοι, πιο αρνητικοί, πιο απαισιόδοξοι στην κοινωνία μας τώρα από ό,τι στο παρελθόν, καθώς ρυθμιζόμαστε με μια πλύση εγκεφάλου προς μια τέτοια αρνητική κατάσταση. Είναι απαραίτητο για όλους μας να βλέπουμε λιγότερη τηλεόραση και να καλλιεργούμε θετικά ερεθίσματα και εισροές στο μυαλό μας, ώστε να εξελιχθούμε με μια θετική κατεύθυνση.

Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας θετικής στάσης, που με εξάσκηση, μπορούν να διατηρηθούν μόνιμα και σταθερά. Αν εξασκείσαι σταθερά, καθώς παραμένεις παρών με επίγνωση στο δικό σου ειρμό σκέψεων και συναισθημάτων, αρχίζεις να γίνεσαι πιο ήρεμος, χαρούμενος και θετικός, το οποίο είναι μια ευλογία για όποιον έχει ζήσει με την κατάρα ενός αρνητικού μυαλού.

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ’ ό,τι οι θετικές. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας του MIT. Τι σημαίνει αυτό; Από μόνο του ίσως και τίποτα. Ας βάλουμε λοιπόν μια δεύτερη πληροφορία.

Ο Ντιπάκ Τσόπρα, ένας άλλος εξαιρετικός επιστήμονας, λέει ότι κάθε μέρα ένας άνθρωπος κάνει 60.000 – 80.000 σκέψεις. Βέβαια, ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι κάποιοι άλλοι σε κάποιες άλλες έρευνες λένε ότι ένας άνθρωπος κάνει 20.000 σκέψεις την ημέρα. Τώρα, είτε κάνει 20.000, είτε κάνει 60.000, είτε κάνει 80.000, ένα είναι το σίγουρο. Οι σκέψεις που κάνουμε κάθε μέρα είναι πάρα πολλές.

Το τρίτο δεδομένο είναι το εξής: Οι τρεις στις τέσσερις σκέψεις στο 95% των ανθρώπων είναι αρνητικές. Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο εγκέφαλος είναι ένα λογισμικό 2.000.000 ετών που σκοπός της κατασκευής του είναι η επιβίωσή μας. Κι ένας άνθρωπος δεν κινδυνεύει από το ευχάριστο. Ένας άνθρωπος κινδυνεύει από το δυσάρεστο. Και γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο πολλές φορές ζούμε αυτά που ζούμε γιατί δεν είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συμβαίνει.

Αν οι τρεις στις τέσσερις είναι αρνητικές και με πολύ πιο δυνατό το συναίσθημα απ’ ό,τι στις θετικές, τότε απλά υλοποίησε αυτό που ήθελε σε ασυνείδητο επίπεδο.

Γι’ αυτό λέμε πως η συνειδητότητα και η επίγνωση ενός ανθρώπου καθορίζει την ζωή του.
Γι’ αυτό λέμε προτού να έχουμε μια άποψη για κάτι, πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να σκεφτούμε, να κρίνουμε και να προχωρήσουμε, να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε και να πάμε στο επόμενο βήμα.

Ο Νόμος της Έλξης δουλεύει. Αλλά δουλεύει με έναν διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που οι πιο πολλοί άνθρωποι τον αντιλαμβάνονται. Για κάθε αρνητικό που λες, για να το εξουδετερώσεις, με βάσει τις έρευνες χρειάζεται να πεις τουλάχιστον 7 λεπτά με ένταση μέσα σου το αντίθετο.

Φαντάσου λοιπόν μία μαμά ή ένας μπαμπάς, όταν λέει στο παιδί “Μη”, “Δεν μπορείς να το κάνεις” και όταν το λες εσύ στον εαυτό σου, εγώ στον εαυτό μου, ο καθένας που το λέει στον εαυτό του, τι δημιουργούμε μέσα μας. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Αποκλείεται” 7 λεπτά θα λες “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω” …. ! Και αν ξαναπείς …. Δεν θα το πεις μετά! Είναι τόσο απλό. Εντάξει, θέλει δουλειά. Αλλά είναι πολύ απλό. 7 λεπτά για να ουδετεροποιήσεις το αρνητικό που έφερες μέσα σου και να γράψεις πάνω από αυτό στον εγκέφαλο σου...

Έτσι λοιπόν μην επιτρέψεις στις γνώμες των άλλων ανθρώπων να γίνουν δικιά σου πραγματικότητα. Μην το ξεχάσεις ποτέ. Κάθε φορά που σου λέει ένας άνθρωπος κάτι αρνητικό και ειδικά όταν είσαι ευάλωτος από αυτόν τον άνθρωπο, δηλαδή όταν είναι ο γονιός σου, ο φίλος σου, ο αγαπημένος σου, είναι κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες αντιστάσεις, τότε  7 λεπτά κατευθείαν να πεις το αντίθετο. Γιατί; Για να το ουδετεροποιήσεις και να γράψεις από πάνω του.

Μέσα από την δράση έρχεται η εκπαίδευση του νευρικού σου συστήματος. Και αν επιμένεις και κάνεις όλες αυτές τις πληροφορίες που λέμε καθημερινά, μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά πίστεψε με έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ζωή σου, εάν τις εφαρμόζεις καθημερινά με επιμέλεια και με αγάπη. 

Πώς ο αρνητικός τρόπος σκέψης αλλάζει τον εγκέφαλο 

Όσο περισσότερο τα μοτίβα σκέψης ενός ατόμου γίνονται αρνητικά και προχωρούν προς τον επαναλαμβανόμενο αρνητικό στοχασμό, τόσο πιο εύκολο γίνεται να επανέλθει αυτόματα σε αυτά τα πρότυπα σκέψης. 

Αυτό δεν είναι τόσο καλό για την υγεία μας. Αυτός ο επαναλαμβανόμενος αρνητικός στοχασμός μπορεί να βλάψει τις νευρικές δομές που ρυθμίζουν τα συναισθήματα και τη μνήμη. Ακόμα και όταν το άγχος και η ανησυχία μας είναι εντελώς υποθετικά και δεν στηρίζονται σε καμία πραγματική ή σημερινή κατάσταση, η αμυγδαλή και ο θάλαμος (που βοηθούν να επικοινωνούν αισθητηριακά και κινητικά σήματα), δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν αυτό το υποθετικό άγχος από το είδος που πραγματικά είναι. 

Η κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες, διασπά τον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που βοηθά να σχηματίσουν νέες μνήμες. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μια αιχμή κορτιζόλης το πρωί, αλλά μπορεί επίσης να φτάσει στο έπακρο την υπόλοιπη ημέρα σε απόκριση με το στρες. Όσο περισσότερη κορτιζόλη απελευθερώνεται σε απόκριση με τις αρνητικές εμπειρίες και σκέψεις, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει με την πάροδο του χρόνου, να σχηματιστούν νέες θετικές αναμνήσεις. 

Στη νευροεπιστήμη, η έκφραση «οι νευρώνες που ενεργοποιούνται μαζί, συνδέονται μαζί» περιγράφει «την εξαρτώμενη νευροπλαστική εμπειρία»-ουσιαστικά, την έννοια που το μυαλό μας διαμορφώνεται από τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας. Σύμφωνα με τον Χάνσον, οι συνάψεις στον εγκέφαλό μας που ενεργοποιούνται συχνά γίνονται πιο ευαίσθητες. Οι εμπειρίες και οι σκέψεις μας, μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων συνάψεων και να αλλάξουν ακόμη και τα γονίδιά μας, αλλάζοντας την ίδια τη δομή του εγκεφάλου μας. Ή, όπως γράφει ο Χάνσον, «ο εγκέφαλος παίρνει το σχήμα του, από αυτό που το μυαλό μας σκέφτεται». 

Εάν είστε επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, αυτό μπορεί να φαίνεται απογοητευτικό. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω στις σκέψεις μας. Στο τέλος, συχνά ξεπροβάλλουν από το πουθενά και όταν ο αρνητικός αναστοχασμός ενεργοποιείται, μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσει τον φαύλο κύκλο. Αλλά υπάρχουν καλά νέα, σύμφωνα με τον Χάνσον, ο οποίος αναφέρει ότι είναι δυνατόν να αλλάξουμε το τρόπο σκέψης μας και ακόμα και να «επισημοποιήσουμε την ευτυχία» στον εγκέφαλό μας.

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Μια δραστηριότητα που απασχολεί πλήρως το μυαλό, όπως ένα σταυρόλεξο, μπορεί να είναι χρήσιμο, από την άποψη να ξεφύγουμε από αρνητικά αναστοχαστικά πρότυπα σκέψης.

Η αυτοεπίγνωση –μια μη επικριτική επίγνωση των τωρινών βιωματικών εμπειριών μας – έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τη μετατόπιση αρνητικών μοτίβων σκέψης και δραστηριότητας του εγκεφάλου. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Cognitive Therapy and Research” το 2014 διαπίστωσε ότι κάνοντας ένα βήμα πίσω για να «παρατηρήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα ως προσωρινά και αντικειμενικά γεγονότα στο μυαλό», μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τα αποτελέσματα του αρνητικού αναστοχασμού σε άτομα με κατάθλιψη.

Είναι πολύ ισχυρό ο καθένας να γράψει τις δικές του δηλώσεις που έχει βαθιά μέσα του, αλλά εδώ είναι μερικά παραδείγματα για να ξεκινήσετε:

  • Αγαπώ και εκτιμώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι.
  • Η ζωή μου λειτουργεί υπέροχα.
  • Είμαι δυνατός και υγιής.
  • Η ζωή μου ανθίζει σε συνολική τελειότητα.
  • Τα πάντα δουλεύουν για το ευρύτερο καλό μου.
  • Λατρεύω να είμαι γεμάτος ενέργεια.
  • Μου αξίζει το καλύτερο και αποδέχομαι το καλύτερο τώρα.
  • Τα πάω περίφημα σε ότι και αν κάνω.
  • Εκτιμώ αυτό που είμαι.
  • Αγαπώ και λατρεύω όλες τις πτυχές του εαυτού μου.
  • Εκπέμπω υγεία μέσα από κάθε κύτταρο και σύστημα του σώματός μου.
  • Έχω το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητα για να μετατρέψω τις λύσεις των προβλημάτων μου σε πράξεις.
  • Τιμώ τον εαυτό μου με σεβασμό.
  • Είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μου.
  • Εμπιστεύομαι τα συναισθήματά μου και τις ασυνείδητες σκέψεις μου.
  • Όπως έχω τη δική μου δύναμη, αναγνωρίζω τη δύναμη και την ομορφιά του ποιος είμαι.
  • Αποδέχομαι την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που κάνω στη ζωή μου.
  • Αντιμετωπίζω κάθε καινούργιο πρόβλημα σαν μια νέα πόρτα που ανοίγει, και σαν μια καινούργια δημιουργική ευκαιρία.
  • Αγαπώ να δημιουργώ χαρούμενες, δημιουργικές σχέσεις.
  • Υπάρχουν όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου καθημερινά.
Και γιατί οι επιβεβαιώσεις και τα μεταβαλλόμενα πρότυπα σκέψης από αρνητικά σε θετικά λειτουργούν;
Επειδή αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε! 

Μην αφήσετε παλιά αρνητικά μοτίβα σκέψης να ελέγχουν εσάς και τη ζωή σας. Αξίζετε το καλύτερο και είναι καιρός να αποδεχτείτε το καλύτερο τώρα! Αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να συνειδητοποιήσετε αυτό που σας λέει και συμπονετικά αλλάξτε τα παλιά, δυσάρεστα σενάρια σε όμορφα και εποικοδομητικά!



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Εάν ζεις ένα αρνητικό παρών.. τότε χρειάζεσαι ένα θετικό μέλλον - Μάθε πως γίνετε
Στ. Πλουμιστός: Εάν ζεις ένα αρνητικό παρών.. τότε χρειάζεσαι ένα θετικό μέλλον - Μάθε πως γίνετε
Στ. Πλουμιστός: Εάν ζεις ένα αρνητικό παρών.. τότε χρειάζεσαι ένα θετικό μέλλον - Μάθε πως γίνετε
https://cdn-images-1.medium.com/max/1920/1*Q2Mfm5ri-r4JSyK8ECcKEQ.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_532.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_532.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content