================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

"Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με ανθρώπους"

⍆Το Ίδρυμα Agnelli στην Ιταλία έχει μετατρέψει την ιστορική έδρα του στο Τορίνο... σε ένα προηγμένο κτήριο γραφείων του Internet of Things (IoT), το οποίο καταδεικνύει με ποιους τρόπους η ψηφιοποίηση μετατρέπει τους συμβατικούς χώρους εργασίας στους έξυπνους χώρους εργασίας του μέλλοντος.

Το νέο γραφείο -έκτασης 3000 m2- χώρων συνεργασίας άνοιξε στα μέσα Ιουνίου. Το έργο υλοποίησε ιδέα των αρχιτεκτόνων του γραφείου Carlo Ratti Associati για τον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Agnelli: τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών εργασίας στο κτήριο σε πραγματικό χρόνο, μέσω του γεω-εντοπισμού των ατόμων που κινούνται μέσα στο συγκρότημα.

Αυτό σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση των συστημάτων του κτηρίου καθώς και μεγαλύτερη άνεση για τους ανθρώπους από την άποψη της θέρμανσης, της ψύξης, της σκίασης, του φωτισμού, της πρόσβασης και της διαθεσιμότητας του χώρου.

Ως αποτέλεσμα, η Siemens, της οποίας ένα καινοτόμο σύστημα εσωτερικής τοποθέτησης επέτρεψε την υλοποίηση του έργου, χαρακτηρίζει την έδρα του Ιδρύματος Agnelli, σε σχετικό δελτίο τύπου, ως "το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους"."Οι έξυπνες συσκευές παράγουν τεράστια ποσά δεδομένων κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε δευτερόλεπτο. Με τα σωστά ψηφιακά εργαλεία είναι δυνατή η αξιοποίηση των δεδομένων και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον όπως ποτέ άλλοτε. Η ιδέα του γραφείου Carlo Ratti Associati για το Ίδρυμα Agnelli είναι η ιδανική ιδέα για εμάς", δήλωσε ο Federico Golla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ιταλίας.

Ο τρόπος μετατροπής της έδρας του Ιδρύματος Agnelli σε κτήριο IoT

Εκατοντάδες αισθητήρες ελέγχουν όλα τα είδη δεδομένων εντός του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένης της θέσης όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό, χωρίς όμως να τους ταυτοποιούν. Οι αισθητήρες ελέγχουν συνεχώς τις θερμοκρασίες, τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών συνεδριάσεων. 

 

Έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα εσωτερικού εντοπισμού τριών αξόνων που βασίζεται σε smartphones και εξατομικευμένες ετικέτες. Το σύστημα ανιχνεύει και επικοινωνεί την παρουσία όσων βρίσκονται στον χώρο και εντοπίζει δεδομένα, ενεργοποιώντας αυτόματα την κατάλληλη αντίδραση των εγκαταστάσεων του κτηρίου.

Το σύστημα εσωτερικής τοποθέτησης ενσωματώνεται στο Desigo CC, το σύστημα διαχείρισης κτηρίων της Siemens που παρακολουθεί το κλίμα, τον φωτισμό, τον έλεγχο πρόσβασης, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και τους συναγερμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κράτηση αίθουσας συνεδριάσεων.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να προσαρμοστούν σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το εύχρηστο σύστημα έχει ένα interface σε στυλ παιχνιδιού και διατίθεται μέσω μιας εφαρμογής για τα άτομα που βρίσκονται στο κτήριο. Η εφαρμογή επιτρέπει στους ενοίκους να έχουν πρόσβαση στο κτήριο, να αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους τους και να κλείνουν αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και να εξατομικεύουν τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που προτιμούν.

Το διάβασα στο pathfinder.gr
"Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με ανθρώπους" Reviewed by PLOUMISTOS on 12:49 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.