Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας

Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας

Στην Ειδική διευρυμένη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 με την συμμετοχή και μελών του τμήματος, εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
 • Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και των επιμέρους παραμέτρων που καθορίζουν τις εισφορές, τις συντάξεις και εν τέλει τη βιωσιμότητα του. Η βιωσιμότητα αυτή δε μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την ύπαρξη του επαγγελματικού και επιστημονικού μας χώρου.
 • Άνοιγμα πραγματικού διαλόγου από μηδενική βάση με τους φορείς και τα επιμελητήρια με ταυτόχρονες αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα όλων των ταμείων. Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να γίνει με βάση το πραγματικό εισόδημα.Τα παραπάνω είναι μια αρχή που μας βρίσκει σύμφωνους υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από όρια και προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις όπως η κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η βιωσιμότητα των εργαζομένων και της επιχείρησης και αξιοπρεπείς συντάξεις.
 • Με το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον είναι αναγκαίο το νέο ασφαλιστικό που θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως αποτέλεσμα πραγματικού διαλόγου, πρέπει να γίνει σε περιβάλλον που δεν θα εξαρτάται από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις. Η βιωσιμότητα του όποιου ασφαλιστικού συστήματος θα είναι γράμμα στο κενό, αν δεν συνδέεται και διαπνέεται ταυτόχρονα από το πνεύμα αλληλεγγύης και το σεβασμό των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
Διεκδικούμε:
 • Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών (κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
 • Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ με προσαρμογή των υποχρεώσεων εισφοράς στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως αυτές προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα στις παρούσες συνθήκες 
 • Άρση της υποχρέωσης εισφοράς για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα από το επάγγελμα μηχανικού. 
 • Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως τυχόν ασφαλιστικών οφειλών.
 • Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Όχι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη σε εφορία-ταμεία-τράπεζες για άνεργους- υποαπασχολούμενους- εργαζόμενους. Αναστολή κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προς το ταμείο.
 • Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις περιπτώσεις εργοδοτικών οφειλών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους να δουλέψουν. 
 • Άρση των τοκογλυφικών όρων «διακανονισμού» των ασφαλιστικών οφειλών. Κατάργηση των τόκων επί των οφειλών.
 • Αναγνώριση των ανέργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών, παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος ανεργίας – υποαπασχόλησης, με αναδρομική ισχύ. Προστασία της μητρότητας με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων και τις παροχές που προβλέπονται στα άλλα ταμεία.
 • Αποκατάσταση συντάξεων και ορίων ηλικίας στο προ μνημονίου καθεστώς με κρατική εγγύηση και έλεγχο και πάντως ως προς την κατώτατη ίση με τις ανάγκες μιας αξιοπρεπείς διαβίωσης και όχι συντάξεις φτώχιας.
 • Να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος. Αποκατάσταση των αποθεματικών των Ταμείων από το PSI και τιμωρία των υπευθύνων για την συγκεκριμένη απώλεια. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστηριακό τζόγο. Αποσύνδεση του Ταμείου από την Τράπεζα Αττικής και απαγόρευση της μετατροπής πόρων του σε χρηματιστικούς τίτλους. 
 • Καταβολή στο Ταμείο της οφειλόμενης κρατικής χρηματοδότησης και των αναδιανεμητικών πόρων. Καταβολή όλων των οφειλόμενων της εργοδοσίας.
 • Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να παταχθεί η διαφυγή πόρων από το ταμείο.
Το ΤΕΕ Μαγνησία συμμετέχει στη συντονιστική γραμματεία του οργάνου που έχει συγκροτηθεί με τους υπόλοιπους φορείς της Μαγνησίας για τον άμεσο συντονισμό του αγώνα καθώς επίσης και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενες, τους εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου, ανέργους και συνταξιούχους.

Ο αγώνας για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να είναι διαρκείας και με συνέπεια.   
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2210,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,214,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,975,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,225,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1141,ΒΙΝΤΕΟ,714,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,311,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2208,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,144,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1455,Κόσμος,10367,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,924,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1750,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6319,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1340,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3433,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,843,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας
Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας
Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας
http://www.michanikos.gr/uploads/c72de7939da603dd45870ecbe3e987ce.gif
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/to-psifisma-ths-antiproswpeias-tou-tee-magnhsias.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/to-psifisma-ths-antiproswpeias-tou-tee-magnhsias.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content