Άρθρο Αλ. Μεϊκόπουλου: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ελπίζουν ξανά

Άρθρο Αλ. Μεϊκόπουλου: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ελπίζουν ξανά

Εδώ και 2,5 μήνες η κυβέρνηση ματώνει
στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να πετύχει μια έντιμη συμφωνία που, διατηρώντας την λαϊκή εντολή, θα σταματήσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Καθώς η διαπραγμάτευση οδεύει προς το τέλος της, οι δανειστές σκληραίνουν τη στάση τους και ζητούν από την κυβέρνηση να πάψει να ταυτίζεται με τις κόκκινες γραμμές που θέτει η κοινωνία. Την ίδια ώρα, μια οργανωμένη καμπάνια αποδόμησης του ηθικού πλεονεκτήματος αυτής της κυβέρνησης εφαρμόζεται από εκείνους που συνειδητά οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε διάλυση, προκειμένου να εμπεδωθεί από τον ελληνικό λαό η κατασκευασμένη ιδέα ότι όλοι ίδιοι είναι. Κατασκευασμένες ειδήσεις που διαρκούν όσο οι διάττοντες αστέρες, διαδίδονται και διαψεύδονται μέσα σε λίγες ώρες, συμβάλλουν ωστόσο στο σχέδιο φθοράς της νέας κυβέρνησης που υλοποιείται μεθοδικά από τα κόμματα της διαφθοράς σε αγαστή συνεργασία με τα μνημονιακά ΜΜΕ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, «παρεισφρέει» και η κοινωνική πραγματικότητα… με πάνω από 120.000 συμπολίτες μας να έχουν ήδη κάνει αιτήσεις για τα επιδόματα σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το δεύτερο σημαντικό βήμα μετά το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας σε διαβούλευση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία εντάσσονται όλοι οι ανασφάλιστοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, δείχνοντας άλλο ένα δείγμα γραφής της νέας ηθικής που φέρνει στην πολιτική.

Πιστή στον κεντρικό πολιτικό της στόχο για διασφάλιση της δωρεάν καθολικής υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση φέρνει μια ΚΥΑ που θα αντιμετωπίζει τις δυσλειτουργίες και τους αποκλεισμούς από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, τη γραφειοκρατική λειτουργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και το υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι αλλαγές που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2014 ως προς την πρόσβαση των ανασφάλιστων χωρίς βιβλιάριο πρόνοιας ή από-ασφαλισμένων με χρέη στο ταμείο τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γενικά δεν έλυσαν οριστικά το πρόβλημα, δημιουργώντας καθημερινές δυσκολίες (τριμελείς επιτροπές που δεν λειτουργούσαν, έλλειψη ενημέρωσης ασθενών, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις). Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε προεκλογικά, στα άμεσα μέτρα για την υγεία, να αναθεωρήσει ριζικά το θεσμικό πλαίσιο πρόσβασης των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και εξαιρέσεις.

Με την προτεινόμενη ΚΥΑ προωθείται ένα σύστημα χορήγησης βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους (BYA), χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΚΥΑ, δικαιούχοι του βιβλιαρίου είναι ανασφάλιστοι: Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και δικαιούχοι επικουρικής προστασίας, όσοι διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους και τα μέλη των οικογενειών τους, οι αιτούντες διεθνούς προστασίας και τα μέλη των οικογενειών τους. Δικαιούχοι είναι, επίσης, όλα τα παιδιά έως 18 ετών και οι έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος υπαγωγής τους. Ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλα ιδρύματα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και άτομα που η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή αποκατάσταση λόγω δυσίατων ή χρόνιων ή ανίατων ή σπάνιων νοσημάτων-παθήσεων, άτομα που φιλοξενούνται σε θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, ή παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς, ή ακόμη οι κρατούμενοι σε φυλακές, οι φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα αγωγής ανηλίκων και σε στέγες φιλοξενίας ανηλίκων των εταιριών ανηλίκων (ΝΠΔΔ) και οι τελούντες σε καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Οι παροχές αφορούν: Ιατρική κλινική εξέταση, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων και πλήρη νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης σε δημόσιες μονάδες υγείας, εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων και άλλων περιπτώσεων, διακομιδή ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ, οδοντιατρική περίθαλψη, μαιευτική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής) και πράξεις αποκατάστασης.

Θετικές αλλαγές είναι η κατάργηση των τριμελών επιτροπών στα νοσοκομεία, οι οποίες εισηγούνται στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου προκειμένου ο ανασφάλιστος να έχει την έγκριση για την δωρεάν νοσοκομειακή του περίθαλψη. Θετική είναι η εισαγωγή των κέντρων εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ως πρώτη υπηρεσία υποδοχής των αιτημάτων για την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων.

Θετική είναι η διεύρυνση των παροχών υγείας (διαγνωστικές, οδοντιατρική περίθαλψη κοκ), η διεύρυνση των δομών πρόσβασης (πχ ιδιωτικές κλινικές ανά περίπτωση) ή ακόμη η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου ανασφάλιστων.

2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι που βρέθηκαν αποκλεισμένοι από την υγειονομική φροντίδα μπορούν ξανά να ελπίζουν. Το μόνο κριτήριο είναι η μόνιμη διαμονή και έγγραφα για τους ενήλικες, ενώ για τους ανήλικους ούτε καν τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Αυτή η προσπάθεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο σοβαρότερο πρόβλημα μετά την ανεργία αποδεικνύει ότι, παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία από το εσωτερικό μνημονιακό μπλοκ, μένει σταθερή στην εκπλήρωση των προγραμματικών της δεσμεύσεων και ότι, παρά τα όποια κενά προκύψουν, τουλάχιστον σηματοδοτεί την πολιτική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει το θέμα της υγειονομικής φτώχειας από μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί τον λαό.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1250,ΒΙΝΤΕΟ,827,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1556,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Άρθρο Αλ. Μεϊκόπουλου: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ελπίζουν ξανά
Άρθρο Αλ. Μεϊκόπουλου: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ελπίζουν ξανά
Άρθρο Αλ. Μεϊκόπουλου: 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ελπίζουν ξανά
http://1.bp.blogspot.com/-a-ua11SenrQ/VTIZinwR_SI/AAAAAAAAXAQ/KRO39hRFqrE/s320/%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-a-ua11SenrQ/VTIZinwR_SI/AAAAAAAAXAQ/KRO39hRFqrE/s72-c/%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2015/05/25_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2015/05/25_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content