================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Να πως μπορείτε να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν που σας ταλαιπωρεί...

⍆Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν.... Όλοι μας κοιτάμε πίσω σε περασμένους καιρούς με αγάπη και μερικές φορές με λύπη. Μας λείπουν οι παλιοί φίλοι, οι παλιοί εραστές και τα παλιά μέρη. Αλλά το να είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν δεν κάνει και τόσο καλό στις στιγμές που ζούμε τώρα. 

Το «να αφήσω πίσω» κάτι είναι μια αλλαγή και συνήθως οι άνθρωποι δυσκολεύονται όταν υπάρχουν αλλαγές, πολλές φορές ακόμη και αν πρόκειται για μια θετική αλλαγή. Η συνήθεια και η αδράνεια είναι στη φύση του ανθρώπου και όταν προκύπτει μια αλλαγή συχνά υπάρχει μια αντίσταση. Οι αλλαγές όμως συμβαίνουν για κάποιο λόγο, στη ζωή υπάρχει μια συνέχεια, τίποτα δεν σταματά. Όταν έχουμε παγιδευτεί σε σκέψεις, συναισθήματα, καταστάσεις που πονάνε έχουμε την επιλογή, είτε να συνεχίσουμε να «βουτάμε» σε αυτά, είτε να τα αφήσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Θα βοηθούσε:

 Να εξετάσουμε μήπως μείναμε πολύ καιρό σε μια κατάσταση που τελικά είναι τοξική και χρειάζεται να πάμε παρακάτω. Να παραιτηθούμε από ανθυγιεινές καταστάσεις, δεσμεύσεις, ιδέες, συναισθήματα. Τα παρατάω για να αρχίσω να ζήσω.

 Να δεχθούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, να δούμε πόσο ανοιχτοί είμαστε στην αλλαγή αυτή και τι μπορεί να μας δυσκολεύει να προχωρήσουμε σε αυτή.

 Να εστιαζόμαστε στο παρόν και το μέλλον και όχι στο παρελθόν. Αυτό μας δίνει την δύναμη να ξεκολλήσουμε από παρελθόν ή από μια κατάσταση και να προχωρήσουμε παρακάτω.

 Να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα, να εξετάσουμε τι χρειαζόμαστε τελικά στη ζωή μας και αν έχει νόημα να κρατάμε ακόμη κάτι που δεν μας ωφελεί. Ίσως θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τα ντουλάπια μας. Αν έχουν γεμίζει άχρηστα πλέον πράγματα δεν υπάρχει χώρος για καινούρια χρήσιμα. Έτσι και στη ζωή ίσως χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα για να ανοίξει ο χώρος για καινούριες εμπειρίες.

 Να παρατηρήσουμε, να δεχθούμε τα συναισθήματα μας, να τα βιώσουμε αντί να προσπαθούμε να αποφύγουμε και αν χρειάζεται να τα αφήσουμε πια. Να αφήσουμε τη ματαίωση και την απογοήτευση. Αντί να μένουμε κολλημένοι και απογοητευμένοι σε έναν στόχο που δεν πετύχαμε, να δούμε μήπως μείναμε αρκετά σε αυτό, να διαλέξουμε έναν καινούριο στόχο και να προχωρήσουμε προς αυτόν. Μήπως ο θυμός κράτησε πολύ. Ο θυμός μας κάνει πολλές φορές να πονάμε περισσότερο από ότι αυτό ή αυτός που μας θύμωσε. Να σκεφτούμε πόσο καιρό θα ζούμε με μια ψευδή ίσως ελπίδα, πόσο καιρό θα δηλητηριαζόμαστε και θα ζούμε με την εικόνα του θύματος οι ίδιοι κρατώντας τον θυμό περιμένοντας την εκδίκηση, πόσο καιρό θα ζούμε δυστυχισμένοι φοβούμενοι το επόμενο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πιο ευτυχές.

 Να αναζητήσουμε στη σκέψη μας τις παραποιήσεις που μας κρατάνε εγκλωβισμένους σε καταστάσεις που μας βλάπτουν και να τις αλλάξουμε.

 Να αφήσουμε την ασφαλή μας ζώνη και να τολμήσουμε κάτι καινούριο. Μέσα από αυτό έρχεται η προσωπική ανάπτυξη και η επίτευξη των στόχων.

Με κάποιον τρόπο, το να είμαστε καρφωμένοι στο παρελθόν, βάζει το σήμερα σε αναμονή. Για αυτό τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν; 

Να πως μπορείτε να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν - Ξεκινήστε με το να αναρωτηθείτε αυτά τα 5 πράγματα.

1. Πώς το παρελθόν εξυπηρετεί την παρούσα στιγμή; 
Δεν είναι απαραίτητα το καθήκον του παρελθόντος να εξυπηρετήσει την παρούσα στιγμή , αλλά είναι ακόμα μια καλή ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε. Τι κάνει αυτή τη στιγμή το παρελθόν για εσάς; Σας ωφελεί με οποιονδήποτε τρόπο η εμμονή στο παρελθόν; 

2. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος; 
Όταν αποφασίζετε για το αν είναι υγιές ή όχι να κολλάτε στο παρελθόν, αναλογιστείτε αν είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν και τότε. Έχετε τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις; Τις ίδιες ηθικές πεποιθήσεις; Τα ίδια ενδιαφέροντα; Θα κάνατε τίποτα με διαφορετικό τρόπο; 

3. Έχει μείνει κάτι για να κερδίσω από το παρελθόν; 
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχεδόν πάντα όχι. Εκτός από τα πολύτιμα μαθήματα, δεν υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά για να πάρουμε από τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν. 

Αλλά αυτό οδηγεί σε μία άλλη ερώτηση: 

4. Έμαθα το μάθημά μου; 
Μέρος της κάθε χάλια κατάστασης, κομμάτι κάθε αποτυχίας και κάθε εμποδίου είναι να μάθετε το μάθημά σας. Αν έχετε μάθει από το παρελθόν, τότε είναι καιρός να προχωρήσετε. 

5. Είμαι περισσότερο χαρούμενος στην παρούσα στιγμή; 
Αν η απάντηση σε αυτό είναι ένα ηχηρό ναι, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Μερικές φορές εκτός από το να προσθέτουμε κάτι καινούριο στη ζωή μας, μια καινούρια συνήθεια, έναν καινούριο άνθρωπο, μια καινούρια συνθήκη, ίσως είναι καλό να αφήνουμε κάτι ή κάποιον που μας κρατά πίσω. 

Το να αφήσεις πίσω πράγματα που σε κρατάνε εγκλωβισμένο ίσως είναι η λύση στο να προχωρήσεις σε κάτι καλύτερο ή έστω να προχωρήσεις τουλάχιστον την παρούσα στιγμή ενώ έχεις μείνει κολλημένος σε ένα παρελθόν που δεν έχει να προσφέρει καμία δυνατότητα για τίποτα πια.

Με πληροφορίες από τα awakengr.com - huffingtonpost.gr

=================================
ΣτΑβρος Πλουμιστός 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Energy Healingman 

Πληροφορίες : www.globalattract.gr  
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 

Να πως μπορείτε να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν που σας ταλαιπωρεί... Reviewed by PLOUMISTOS on 2:48 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.