================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συγκλονιστικά ευρήματα από ομάδα νευρολόγων στο Βερολίνο για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ένα λεπτό πριν το θάνατο

⍆Πολλές δοξασίες, περισσότερες εικασίες και ακόμη περισσότερες σκέψεις... Τι συμβαίνει άραγε στον ανθρώπινο εγκέφαλο λίγο πριν επέλθει ο θάνατος; Στο παραπάνω ερώτημα επιχειρούν να δώσουν απάντηση οι επιστήμονες, συγκεντρώνοντας στοιχεία από μεγάλη έρευνα που διεξήγαγαν τα τελευταία χρόνια.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα μίας ομάδας νευρολόγων από το Charité–Universitätsmedizin στο Βερολίνο, ήταν ομολογουμένως εκπληκτικά. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια ώστε να «διαβάσουν» τις αντιδράσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου, λίγο πριν επέλθει το τέλος.

Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι ακόμη και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή λειτουργίας της καρδιάς, τα εγκεφαλικά κύτταρα παραμένουν ζωντανά και εξακολουθούν να λειτουργούν. 
 
Η δε συνείδηση του ατόμου, παραμένει «ζωντανή» για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, παρ' ότι όντως το σώμα έχει πεθάνει και δεν μπορεί να επανέλθει.


Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι το εξής. Το τελευταίο λεπτό πριν «κλείσει» ο εγκέφαλος, εμφανίζεται ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων, τις οποίες οι επιστήμονες χαρακτήρισαν «εξάπλωση της κατάθλιψης».

Με άλλα λόγια, όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα συνειδητοποιούν ότι το σώμα έχει πεθάνει, καταρρέουν και αντιδρούν όπως αντιδρούν κατά την περίοδο που ο άνθρωπος έχει περιέλθει σε καταθλιπτικό σοκ.

Συγκλονιστικά ευρήματα από ομάδα νευρολόγων στο Βερολίνο για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ένα λεπτό πριν το θάνατο Reviewed by PLOUMISTOS on 12:18 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.