Σημασία έχει το πού ζεις: Μια πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει πώς ο ρατσισμός συνδέεται με την κακή υγεία

Σημασία έχει το πού ζεις: Μια πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει πώς ο ρατσισμός συνδέεται με την κακή υγεία

👉Μια ομάδα ερευνητών για τη δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας από διάφορα ιδρύματα αξιοποίησε ένα σύνθετο δίκτυο δεδομένων για να ελέγξει μια υπόθεση: ότι ο δομικός ρατσισμός συνδέεται με πόρους και δομές σε επίπεδο γειτονιάς που συνδέονται στενά με την κακή υγεία. Αυτό που βρήκαν σε μια ανάλυση εξαιρετικά εντοπισμένων δεδομένων σε επίπεδο κοινότητας δείχνει πώς ο ρατσισμός είναι βαθιά αλληλένδετος με τα κακά αποτελέσματα υγείας.

Dinushika Mohottige, MD, MPH, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιστήμης και Πολιτικής Πληθυσμού και Ιατρικής (Νεφρολογία), στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά, υπηρέτησε ως ο πρώτος συγγραφέας μιας εργασίας που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό JAMA Network Open που περιγράφει λεπτομερώς τη μελέτη .

Η Δρ. Mohottige και ο ανώτερος συγγραφέας και μακροχρόνιος μέντοράς της, L. Ebony Boulware, MD, MPH, Dean of Wake Forest University School of Medicine, περιγράφουν λεπτομερώς πώς είναι ο επιπολασμός της χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ), του διαβήτη και της υπέρτασης. συνδέεται έντονα με αυξημένη επιβάρυνση δεικτών δομικού ρατσισμού.

Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μια συγχρονική μελέτη παρατήρησης στην κομητεία Durham της Βόρειας Καρολίνα, χρησιμοποιώντας δημόσιες πηγές δεδομένων και αποδεδειγμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας για να διερευνήσει πώς μια ολοκληρωμένη συλλογή σημείων δεδομένων συσχετίζει την παρουσία δομικού ρατσισμού και τον επιπολασμό αυτών των τριών χρόνιων υγείας στη γειτονιά. συνθήκες.

"Ήταν σημαντικό να εξετάσουμε αυτές τις τρεις καταστάσεις επειδή συνδέονται μεταξύ τους και συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τις καρδιακές παθήσεις, καθώς και με την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής. Είναι σημαντικό ότι οι μαύροι άνθρωποι μοιράζονται ένα δυσανάλογο βάρος από αυτές τις τρεις ασθένειες", δήλωσε ο Δρ. Mohottige. μέλος του Ινστιτούτου Icahn Mount Sinai's Institute for Health Equity Research που ειδικεύεται στην ισότητα της υγείας των νεφρών και στο παρελθόν άσκησε το επάγγελμα στο Πανεπιστήμιο Duke με τον Δρ. Boulware. Συνεργάστηκαν με συναδέλφους από το Duke, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, το North Carolina State University και τα Ινστιτούτα Ιατρικής Έρευνας Feinstein.

Οι συγγραφείς εξηγούν ότι ο δομικός ρατσισμός ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνίες ενθαρρύνουν τις διακρίσεις μέσω μιας σειράς συστημάτων που ενισχύουν, όπως η στέγαση, η εκπαίδευση και η ανεργία. «Αυτά τα συστήματα καταρρέουν σε μεροληπτικές πεποιθήσεις, αξίες και κατανομή των πόρων», λέει ο Δρ. Boulware.

"Ο Δρ Mohottige και εγώ συμφωνήσαμε ότι ήταν σημαντικό να αξιοποιήσουμε τα ασυνήθιστα στοιχεία δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο Durham για να μάθουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία των κοινοτήτων και των ατόμων εντοπίζοντας τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν περισσότερο την υγεία τους. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε πιθανές παρεμβάσεις», λέει ο Δρ Boulware. «Τα δεδομένα που μετρούν τα αποτελέσματα υγείας όπως η νεφρική νόσο και ο διαβήτης -- και τα οποία μετρούν επίσης κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες υγείας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το δομημένο περιβάλλον και την αναφερόμενη βία στη γειτονιά -- μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς οι συνθήκες όπου ζουν οι άνθρωποι επηρεάζουν την ευημερία τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ομάδες που, λόγω της φυλής ή της εθνικότητάς τους, βιώνουν ιστορικά χειρότερα αποτελέσματα υγείας σε σύγκριση με άλλες».

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, που ενσωματώνει χιλιάδες σημεία δεδομένων που σχετίζονται με το πού ζουν οι άνθρωποι στο πιο εντοπισμένο επίπεδο, λέει ο Δρ. Boulware, είναι μια πρώτη στο είδος του παρατηρητική μελέτη συσχετίσεων δομών δομικού ρατσισμού με την υγεία των ατόμων που κατοικούν. σε αυτές τις γειτονιές. «Αυτή η μελέτη καλύπτει ένα σημαντικό κενό αποδεικτικών στοιχείων και μας βοηθά να εντοπίσουμε παράγοντες που μπορεί να στοχεύσουμε στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία της κοινότητας», λέει ο Δρ. Mohottige.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα συγκεντρωτικών εκτιμήσεων επικράτησης χρόνιων παθήσεων για καθεμία από τις 150 κατοικημένες γειτονιές στο Durham χρησιμοποιώντας την πυξίδα της γειτονιάς Durham, ένα μοναδικό στοιχείο δεδομένων που δημιουργήθηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας. ένας αντίστοιχος ιστότοπος, το Durham Community Health Indicators Project, παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή σε λαϊκή γλώσσα.

Μαζί με τα μοναδικά λεπτομερή και περιεκτικά δεδομένα του Compass, οι ερευνητές άντλησαν δεδομένα από δύο βασικούς κάδους. Μέσω παγκόσμιων/σύνθετων δεικτών, όπως ο δείκτης στέρησης περιοχής, συγκέντρωσαν δεδομένα που αποκαλύπτουν την έκταση του έντονο πλεονέκτημα και μειονέκτημα της γειτονιάς του Durham. Οι διακριτοί δείκτες από τους οποίους άντλησαν αποκάλυψαν παράγοντες που ευρέως πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις δομικού ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελλόμενων εγκλημάτων, των εξώσεων, των πυροβολισμών της αστυνομίας και της συμμετοχής στις εκλογές. «Υπάρχουν πολύ περιορισμένα στοιχεία για τη σύνδεση αυτών των δομικών δομών ρατσισμού με τη συνολική υγεία των ατόμων σε μια δεδομένη γειτονιά χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας και αυστηρές αξιολογήσεις χρόνιων παθήσεων», λέει ο Δρ Mohottige.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι:
  • Οι οικιστικές γειτονιές με τον υψηλότερο επιπολασμό ΧΝΝ, διαβήτη και υπέρτασης, έτειναν να βρίσκονται σε γειτονιές με τα χαμηλότερα ποσοστά λευκών κατοίκων και αντίστροφα.
  • Οι γειτονιές με τον υψηλότερο επιπολασμό ΧΝΝ, διαβήτη και υπέρτασης έτειναν να βρίσκονται σε περιοχές με το χαμηλότερο εισόδημα και τη μεγαλύτερη στέρηση περιοχής. Είχαν επίσης τα χαμηλότερα ποσοστά κολεγιακής εκπαίδευσης.
  • Η μεγαλύτερη επιβάρυνση των περισσότερων διακριτών δεικτών δομικού ρατσισμού (παραδείγματα περιλαμβάνουν αναφερόμενο βίαιο έγκλημα, ποσοστά έξωσης, συμμετοχή στις εκλογές, εισόδημα και φτώχεια) συσχετίστηκε με μεγαλύτερο επιπολασμό των τριών ασθενειών στη γειτονιά.
Πηγή: από το The Mount Sinai Hospital / Mount Sinai School of Medicine
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σημασία έχει το πού ζεις: Μια πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει πώς ο ρατσισμός συνδέεται με την κακή υγεία
Σημασία έχει το πού ζεις: Μια πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει πώς ο ρατσισμός συνδέεται με την κακή υγεία
Σημασία έχει το πού ζεις: Μια πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει πώς ο ρατσισμός συνδέεται με την κακή υγεία
https://images.newscientist.com/wp-content/uploads/2020/11/18172456/systemicracismart.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/12/blog-post_29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content