Σταύρος Πλουμιστός: Ψυχική δυσφορία - Ξηλώνοντας τον πόνο από μέσα σου

Σταύρος Πλουμστός: Ψυχική δυσφορία - Ξηλώντας τον πόνο από μέσα σου

👉Το άρθρο μου αυτό, στοχεύει να παρέχει μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση αποτελεσματικών πρακτκών αυτοβοήθειας για την ανακούφιση του ψυχικού πόνου.

Ο ψυχικός πόνος, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής δυσφορίας, της κατάθλιψης, του άγχους και του τραύματος, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ευημερία και την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Ενώ οι επαγγελματικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για σοβαρές περιπτώσεις, η ενδυνάμωση των ατόμων με πρακτικές αφύπνισης με τεχνικές αυτοβοήθειας μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του ψυχικού πόνου και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας. 

Αρχικά σας μεταφέρω στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γνωστικών και συμπεριφορικών τεχνικών, των πρακτικών ενσυνειδητότητας, της κοινωνικής υποστήριξης και της αυτοσυμπόνιας, για να σας βοηθήσω να μειώσετε τον ψυχικό πόνο και να βελτιώσετε τη συναισθηματική σας ευεξία.

Ο ψυχικός πόνος, που προκαλείται από διάφορες κοινωνικές εμπειρίες που βιώνουμε ή από λόγια τα οποία μας έχουν πει, έχει διαφορετική εξέλιξη στο χρόνο και επιδράσεις στην προσωπικότητα μας από ότι έχει ο σωματικός πόνος.


Ο σωματικός πόνος ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου. Όμως όταν φέρνουμε ξανά στη μνήμη μας ψυχικά τραυματικά γεγονότα που βιώσαμε, όπως για παράδειγμα λόγια που μας είπαν και μας πλήγωσαν ή άσχημες κοινωνικές εμπειρίες στο σπίτι, στην οικογένεια ή στο επαγγελματικό περιβάλλον, τότε ξαναζούμε με ανάλογη ένταση τον αρχικό ψυχικό πόνο.

Το γεγονός ότι ο ψυχικός πόνος δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, ότι το βιώνουμε ξανά όταν ανακαλούμε στη μνήμη μας τα σχετικά γεγονότα και ότι επηρεάζει την προσωπικότητα μας, τεκμηριώθηκε από πειράματα Αμερικανών ψυχολόγων σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εξήγηση σύμφωνα με τους ερευνητές για τα ευρήματα αυτά είναι η εξέλιξη των ανθρώπινου εγκεφάλου. Με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, ο φλοιός του εγκεφάλου κατέστη υπεύθυνος για τις πολύπλοκες λειτουργίες της σκέψης, της αντίληψης και της επεξεργασίας της λόγου.

Η εξέλιξη του φλοιού του εγκεφάλου συνέβαλε τα μέγιστα στις δεξιότητες των αθρώπων να δημιουργούν, να προσαρμόζονται, να λειτουργούν ομαδικά, να συνενώνονται σε κοινότητες, να αναπτύσσουν πολιτισμό όπως επίσης και να ανταποκρίνονται στον πόνο που σχετίζεται με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Ωστόσο η εξαιρετική αυτή δομή και λειτουργική ικανότητα του εγκεφαλικού φλοιού, επιτρέπει στους ανθρώπους να είναι σε θέση να βιώνουν ξανά, να ζουν κατά κάποιο τρόπο κατ' επανάληψη προηγούμενες εμπειρίες και να αισθάνονται έτσι τον ανάλογο κοινωνικό ψυχικό πόνο.

Ο ψυχικός πόνος

Ο πόνος είναι μια παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία, που συχνά σηματοδοτεί υποκείμενα προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή λειτουργία, τη συναισθηματική ευεξία και τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή.

Ο ψυχικός πόνος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικής δυσφορίας, που μπορεί να εκδηλωθεί ως συναισθηματικός πόνος, κατάθλιψη, άγχος ή ανεπίλυτο τραύμα. Ενώ η αναζήτηση επαγγελματικής υποστήριξης είναι ζωτικής σημασίας για σοβαρές περιπτώσεις, οι στρατηγικές αυτοβοήθειας μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των ατόμων στο ταξίδι τους προς την ψυχική ευεξία.
Ο πόνος είναι μια διαδεδομένη και πολύπλοκη εμπειρία που επηρεάζει τα άτομα σωματικά και συναισθηματικά. 

Στο άρθρο μου σας παρουσιάζω έναν συνδυασμό μεθόδων που βασίζονται σε στοιχεία, συμπληρωματικών θεραπειών και τροποποιήσεων του τρόπου ζωής, δίνοντας έμφαση στην αυτοενδυνάμωση και την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία θεραπείας. Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, τα άτομα μπορούν να διαχειριστούν και να μετριάσουν τον πόνο για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Το πιο σημαντικό είναι η κατανόηση του ψυχικού πόνου 
Ο ψυχικός πόνος, ένα βάρος που πολλοί από εμάς κουβαλάμε μέσα μας, μπορεί να είναι εξουθενωτικό και απομονωτικό. Εκδηλώνεται με διάφορες μορφές όπως άγχος, κατάθλιψη, ανεπίλυτο τραύμα ή συναισθηματική δυσφορία. Όπως μια κρυφή καταιγίδα, μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στη ζωή μας, επηρεάζοντας τις σχέσεις, την εργασία και τη γενική μας ευημερία. Ωστόσο, η αναγνώριση και η αντιμετώπιση του ψυχικού μας πόνου είναι το πρώτο βήμα προς τη θεραπεία και την ανάκτηση της εσωτερικής μας γαλήνης.

Η πορεία προς τη θεραπεία ξεκινά με την αναγνώριση και την επικύρωση των συναισθημάτων μας. Συχνά, καταπιέζουμε τον πόνο μας, φοβούμενοι την κρίση ή την ευαλωτότητα. Το να αγκαλιάζουμε τα συναισθήματά μας, χωρίς αυτοδικία, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία θεραπείας. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι η εμπειρία του πόνου είναι ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι εντάξει να αναζητούμε βοήθεια και υποστήριξη όταν χρειάζεται.

Ακριβώς όπως συμβουλευόμαστε έναν γιατρό για σωματικές παθήσεις, η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας από έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζουμε ψυχικό πόνο. Οι θεραπευτές, οι σύμβουλοι προσφέρουν καθοδήγηση, εργαλεία και μηχανισμούς αντιμετώπισης που μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον ψυχικό μας πόνο.

Συχνά είναι πιο εύκολο να δείχνουμε συμπόνια στους άλλους, αλλά παλεύουμε να επεκτείνουμε την ίδια καλοσύνη και στον εαυτό μας. Η καλλιέργεια της αυτοσυμπόνιας περιλαμβάνει το να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με την ίδια κατανόηση και φροντίδα που προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι και εμείς αξίζουμε καλοσύνη, συγχώρεση και αγάπη. Η αυτοσυμπόνια μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τον ψυχικό μας πόνο με πραότητα, ενισχύοντας την εσωτερική θεραπεία και ανάπτυξη.

Επίσης η ενασχόληση με πρακτικές ενσυνειδητότητας όπως ο διαλογισμός, οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, μας βοηθούν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Με αυξημένη αυτογνωσία, μπορούμε να παρατηρήσουμε τον ψυχικό μας πόνο από μια πιο αντικειμενική σκοπιά και να αναπτύξουμε πιο υγιεινές στρατηγικές αντιμετώπισης.

Τεχνικές νου-σώματος 
Οι τεχνικές μυαλού-σώματος περιλαμβάνουν πρακτικές που προάγουν τη σύνδεση μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας. Ο διαλογισμός επίγνωσης (εδώ), τη βιοανάδραση, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και ο καθοδηγούμενος διαλογισμός Voice Healing (εδώ), είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη μείωση της αντίληψης του πόνου και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Φυσική δραστηριότητα και άσκηση για τον πόνο
Η τακτική σωματική δραστηριότητα και η άσκηση διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση του πόνου προάγοντας την απελευθέρωση ενδορφινών, μειώνοντας το στρες και βελτιώνοντας την ευελιξία και τη δύναμη. 

Διατροφή και πόνος
Οι διατροφικές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα ψυχικού πόνου. Καλη διατροφή και συμπληρώματα με ενυδάτωση επιφέρουν καλύτερη διαχείριση του πόνου και βελτίωση της συνολικής διαχείρισης του. 

Ύπνος και Πόνος
Η σχέση ύπνου και πόνου είναι αμφίδρομη, με τον πόνο συχνά να οδηγεί σε διαταραχές ύπνου και αντίστροφα. Η μείωση των διαταραχών ύπνου σχετίζονται άμεσα με τον ψυχικό πόνο.

Κοινωνική υποστήριξη και πόνος
Η υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων και της γενικότερης επικοινωνίας σας μπορεί να επηρεάσει θετικά την αντίληψη του πόνου και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Η ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων επιφέρουν πιο σύντομα την ενίσχυση της αυτοθεραπείας και της συναισθηματικής ευεξίας.

Ενδυνάμωση και Αυτοδιαχείριση
Τεράστια η σημασία της αυτοενδυνάμωσης και της ανάληψης ενεργού ρόλου στη διαχείριση του ψυχικού πόνου διότι αλλάζει την νευροπλαστικότητα, αλλάζοντας την νευροβιολογια σας. 

Ξηλώντας τον πόνο από μέσα σου 

Ο ψυχικός πόνος μπορεί να προκύψει από διάφορες πηγές και οι πυροδοτήσεις του διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικές κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

Τραύμα: Η εμπειρία ενός τραυματικού γεγονότος, όπως η κακοποίηση, η απώλεια ή μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, μπορεί να αφήσει διαρκή συναισθηματικά σημάδια, οδηγώντας σε ψυχικό πόνο.

Στρες και άγχος: Το παρατεταμένο στρες, η υπερβολική ανησυχία και το άγχος μπορούν να κατακλύσουν την ικανότητα ενός ατόμου να αντεπεξέλθει, οδηγώντας σε συναισθηματική δυσφορία.

Κατάθλιψη: Τα επίμονα συναισθήματα θλίψης, απελπισίας και έλλειψης ενδιαφέροντος για δραστηριότητες μπορεί να οδηγήσουν σε βαθύ συναισθηματικό πόνο.

Θέματα σχέσεων: Οι ταραχώδεις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων, της προδοσίας ή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή συναισθηματικού πόνου.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Οι αρνητικές αντιλήψεις για τον εαυτό τους και τα αισθήματα αναξιότητας μπορούν να συμβάλουν στον ψυχικό πόνο.

Η αναγνώριση του ψυχικού πόνου μπορεί να είναι πρόκληση, καθώς συχνά εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε άτομο. Μερικά κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:
  • Επίμονη Θλίψη: Αισθάνεστε πεσμένοι, δάκρυα ή βιώνοντας μια βαθιά αίσθηση κενού.
  • Άγχος και ανησυχία: Συνεχής ανησυχία, ευερεθιστότητα και δυσκολία χαλάρωσης.
  • Σωματικά συμπτώματα: Ανεξήγητοι πονοκέφαλοι, πεπτικά προβλήματα ή πόνοι στο σώμα που δεν έχουν ιατρική εξήγηση.
  • Κοινωνική απόσυρση: Απομόνωση από τους άλλους και αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.
  • Αλλαγές στην όρεξη ή στον ύπνο: Σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή στον ύπνο.
Η αντιμετώπιση ψυχικού πόνου
Η αντιμετώπιση του ψυχικού πόνου απαιτεί υπομονή, αυτοσυμπόνια και δέσμευση για θεραπεία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές μου για την διαχείριση της συναισθηματικής δυσφορίας:
  1. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως θεραπευτές ή συμβούλους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση, υποστήριξη και θεραπευτικές παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.
  2. Μιλήστε για αυτό: Συζητήστε ανοιχτά τα συναισθήματά σας με έμπιστους φίλους ή μέλη της οικογένειας. Το να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και να προσφέρει μια αίσθηση επικύρωσης.
  3. Εξασκηθείτε στον καθοδηγούμενο διαλογισμό (εδώ): Ασχοληθείτε με τεχνικές ενσυνειδητότητας, για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση των συναισθημάτων και των σκέψεών σας χωρίς κρίση.
  4. Ασχοληθείτε με την αφύπνιση και την αυτοφροντίδα: Δώστε προτεραιότητα στην πνευματική σας χαλάρωση μέσω των γνώσεων που θα λάβετε από την αφύπνιση και επίσης σε δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χόμπι, άσκηση, χρόνο στη φύση ή δημιουργική έκφραση.
  5. Πρόκληση αρνητικών σκέψεων: Εργαστείτε για την αλλαγή μοτίβων αρνητικών σκέψεων και αντικαταστήστε τα με πιο εποικοδομητικές και ισορροπημένες προοπτικές.
  6. Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης: Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ένα υποστηρικτικό δίκτυο ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν ενσυναίσθηση, κατανόηση και ενθάρρυνση σε δύσκολες στιγμές.
  7. Αναζητήστε το νόημα και τον σκοπό της υπάρξεως σας: Βρείτε νόημα και σκοπό στη ζωή σας μέσω της ατομικής ολιστικής συμβουλευτικής (εδώ) που ευθυγραμμίζετε με τις αξίες σας.
Παρακάτω σας παρουσιάζω διάφορες τεχνικές που βασίζονται σε στοιχεία μελετών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον ψυχικό πόνο και να ενισχύσουν τη συναισθηματική τους ανθεκτικότητα.
  • Ο εντοπισμός και η πρόκληση αρνητικών προτύπων σκέψης μπορεί να οδηγήσει σε πιο ισορροπημένη σκέψη, μειώνοντας τη συναισθηματική δυσφορία.
  • Η τήρηση αρχείου αρνητικών σκέψεων και των συναφών συναισθημάτων επιτρέπει στα άτομα να αποκτήσουν γνώσεις για τα γνωστικά τους πρότυπα και να αναπτύξουν πιο υγιεινές συνήθειες σκέψης.
  • Η ενασχόληση με ουσιαστικές και ευχάριστες δραστηριότητες μπορεί να εξουδετερώσει τα συναισθήματα απελπισίας και να βελτιώσει τη συνολική διάθεση.
  • Η σταδιακή έκθεση σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να μειώσουν το άγχος με την πάροδο του χρόνου.
  • Ο τακτικός διαλογισμός ενσυνειδητότητας προάγει την επίγνωση της παρούσας στιγμής και καλλιεργεί την αποδοχή, μειώνοντας τον μηρυκασμό και τη συναισθηματική ταλαιπωρία.
  • Η εστίαση στην αναπνοή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ρυθμίσουν τα συναισθήματά τους και να προάγουν την αίσθηση ηρεμίας κατά τη διάρκεια δυσάρεστων στιγμών.
  • Η ενθάρρυνση των ατόμων να προσεγγίσουν φίλους, οικογένεια ή ομάδες υποστήριξης μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση σύνδεσης και συναισθηματική επικύρωση.
  • Η ενεργή ακρόαση των άλλων και η ακρόαση μπορεί να ενισχύσει την ενσυναίσθηση και τον κοινωνικό δεσμό, μειώνοντας τα συναισθήματα της απομόνωσης.
  • Η εξάσκηση της ευγένειας και της κατανόησης σε περιόδους στενοχώριας μπορεί να εξουδετερώσει την αυτοκριτική και να προωθήσει τη συναισθηματική θεραπεία.
  • Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί (voice healing - δείτε εδώ) που εστιάζουν στην αυτοσυμπόνια μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα κάποιου να αντιμετωπίσει τον ψυχικό πόνο και να προωθήσει την αποδοχή του εαυτού του.

Αν δεν έχεις πονέσει.. δεν ξέρεις!!!

Ο ψυχικός πόνος έπειτα από τόσα χρόνια ως σύμβουλος και καθοδηγητής, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω ενός συνδυασμού επαγγελματικής υποστήριξης και στρατηγικών αυτοβοήθειας, της ατομικής ολιστικής συμβουλευτικής γιατί ενδυναμώνει τα άτομα να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της συναισθηματικής τους ευεξίας. 

Η Αγία Γραφή διαβεβαιώνει: «Ο Κύριος είναι πλησίον των συντετριμμένων την καρδίαν, και σώζει τους ταπεινούς το πνεύμα» (Ψαλμός 34:18). Η σχέση με τον Θεό μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστεί κανείς από τον ψυχικό πόνο και ο Λόγος του Θεού μας παροτρύνει: «Επικαλέσου Με στη θλίψης σου τη μέρα, θα σε λυτρώσω και θα Με δοξάσεις» (Ψαλμός 50:15).

Με την ενσωμάτωση γνωστικών και πρακτικών ενσυνειδητότητας, κοινωνικής υποστήριξης και αυτοσυμπόνιας, τα άτομα μπορούν να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να μειώσουν τον ψυχικό πόνο.  Η αυτογνωσία και η αναγνώριση του συναισθηματικού πόνου είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ζωής μας μέσα στην υγεία.

Όσο πιο νωρίς διαχειριστούμε τον συναισθηματικό πόνο και ζητήσουμε βοήθεια τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στο μονοπάτι της ζωής.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
 
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Ψυχική δυσφορία - Ξηλώνοντας τον πόνο από μέσα σου
Σταύρος Πλουμιστός: Ψυχική δυσφορία - Ξηλώνοντας τον πόνο από μέσα σου
Σταύρος Πλουμστός: Ψυχική δυσφορία - Ξηλώντας τον πόνο από μέσα σου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvhikMgflRS5qsZG1uIpoa6Zyp5u5qM_-5UEc4GqCMFBhRAGTYGibqN-eJQ2Nnevxc_ivtJnaqzqqJ14KV4sfhz9kOS2RpEAMlOHpB79g0-WEriixG61ULPMrw9Lv5xkcAW8IclYDOFP1Av22H8n_knXOK64-hHsp7Mpr1syrs_TAJLLZplkMK1M7z-1AI/w400-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%20%CE%9E%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1%20%CF%83%CE%BF%CF%85%20.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvhikMgflRS5qsZG1uIpoa6Zyp5u5qM_-5UEc4GqCMFBhRAGTYGibqN-eJQ2Nnevxc_ivtJnaqzqqJ14KV4sfhz9kOS2RpEAMlOHpB79g0-WEriixG61ULPMrw9Lv5xkcAW8IclYDOFP1Av22H8n_knXOK64-hHsp7Mpr1syrs_TAJLLZplkMK1M7z-1AI/s72-w400-c-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%20%CE%9E%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1%20%CF%83%CE%BF%CF%85%20.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_96.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_96.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content