Ολιστική Συμβουλευτική: Η μέθοδος που λαμβάνει υπόψη το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα

Ολιστική Συμβουλευτική: Η μέθοδος που λαμβάνει υπόψη το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα

👉Η ψυχική υγεία είναι μια ουσιαστική πτυχή της συνολικής ευημερίας, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι παραδοσιακές μέθοδοι συμβουλευτικής έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας, αλλά μια ολοένα και πιο δημοφιλής και αποτελεσματική προσέγγιση που κερδίζει έδαφος είναι η ολιστική συμβουλευτική.

Με αυτό το άρθρο σας παρουσιάζω την έννοια της ολιστικής συμβουλευτικής και τα οφέλη της που εφαρμόζω στις συνεδρίες μου στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και της συναισθηματικής ευεξίας.

Τι είναι η Ολιστική Συμβουλευτική;

Η ολιστική συμβουλευτική είναι μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη το σύνολο του ατόμου – το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα – στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ψυχικής υγείας. Σε αντίθεση με τη συμβατική συμβουλευτική, η οποία συχνά επικεντρώνεται αποκλειστικά στα συμπτώματα και τις γνωστικές διαδικασίες, η ολιστική συμβουλευτική έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των εμπειριών και του περιβάλλοντος ενός ατόμου. Αναγνωρίζει ότι προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να προκύψουν λόγω πολλών αλληλένδετων παραγόντων, όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, οι σχέσεις, τα τραύματα του παρελθόντος και οι προσωπικές πεποιθήσεις.

Ολιστική Συμβουλευτική
 1. Σύνδεση νου-σώματος: Η ολιστική συμβουλευτική αναγνωρίζει την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ νου και σώματος. Κατανοεί ότι οι καταστάσεις ψυχικής υγείας μπορούν να εκδηλωθούν σωματικά και αντίστροφα. Αντιμετωπίζοντας και τις δύο πτυχές ταυτόχρονα, αυτή η προσέγγιση στοχεύει στην προώθηση της συνολικής ευεξίας.
 2. Πνευματική εξερεύνηση: Αν και δεν βασίζεται απαραίτητα σε κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική πεποίθηση, η ολιστική συμβουλευτική μπορεί να αντιμετωπίσει πνευματικές ανησυχίες, εάν σχετίζεται με τον πελάτη. Μπορεί να περιλαμβάνει βοήθεια στους πελάτες να βρουν νόημα και σκοπό στη ζωή ή να εξερευνήσουν τις αξίες και τα συστήματα πεποιθήσεών τους.
 3. Εξατομικευμένη Θεραπεία: Η ολιστική συμβουλευτική αναγνωρίζει ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό και, ως εκ τούτου, προσαρμόζει τις θεραπευτικές παρεμβάσεις ώστε να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες και περιστάσεις του ατόμου. Η εστίαση είναι στην ενδυνάμωση του ατόμου να συμμετέχει ενεργά στο θεραπευτικό του ταξίδι.
 4. Ολοκληρωτική προσέγγιση: Η ολιστική συμβουλευτική βασίζεται σε διάφορα θεραπευτικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών, γνωστικών-συμπεριφοριστικών, ψυχοδυναμικών και διαπροσωπικών προσεγγίσεων. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καλά στρογγυλεμένο και προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας που να ταιριάζει στις μοναδικές ανάγκες του ατόμου.
 5. Εστίαση στην Πρόληψη: Η ολιστική συμβουλευτική δίνει έμφαση στην πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας προτού κλιμακωθούν σε κρίσεις. Ενθαρρύνει τα άτομα να υιοθετήσουν επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής και μηχανισμούς αντιμετώπισης για να χτίσουν ανθεκτικότητα και να διατηρήσουν την ισορροπία.
 6. Πολυτροπικές τεχνικές: Ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών τεχνικών χρησιμοποιείται στην ολιστική συμβουλευτική. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν παραδοσιακή θεραπεία ομιλίας, πρακτικές ενσυνειδητότητας, θεραπεία τέχνης, γιόγκα, διαλογισμό, συμβουλευτική διατροφή και πολλά άλλα.
Οφέλη της Ολιστικής Συμβουλευτικής
 • Ολιστική θεραπεία: Με την αντιμετώπιση διαφόρων πτυχών της ζωής ενός ατόμου, η ολιστική συμβουλευτική προωθεί ένα βαθύτερο επίπεδο θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης.
 • Βελτιωμένη αυτογνωσία: Η ολιστική συμβουλευτική ενθαρρύνει τα άτομα να εξερευνήσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές τους, ενθαρρύνοντας μεγαλύτερη αυτογνωσία και κατανόηση.
 • Μείωση του άγχους: Οι πρακτικές ενσυνειδητότητας και οι τεχνικές χαλάρωσης που χρησιμοποιούνται στην ολιστική συμβουλευτική μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες και του άγχους αποτελεσματικά.
 • Βελτιωμένοι μηχανισμοί αντιμετώπισης: Τα άτομα μαθαίνουν πιο υγιεινές στρατηγικές αντιμετώπισης για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής, μειώνοντας την εξάρτηση από αρνητικές συνήθειες ή συμπεριφορές.
 • Φροντίδα για ολόκληρο το άτομο: Η ολιστική συμβουλευτική λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο του περιβάλλοντος, των σχέσεων και του τρόπου ζωής στην ψυχική υγεία, οδηγώντας σε πιο ολοκληρωμένα και διαρκή αποτελέσματα.
 • Μακροπρόθεσμη επιτυχία: Αντιμετωπίζοντας τις βασικές αιτίες των ανησυχιών για την ψυχική υγεία, η ολιστική συμβουλευτική στοχεύει σε βιώσιμες βελτιώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία.
Γιατί εφαρμόζω την Ολιστική Συμβουλευτική

Η ολιστική συμβουλευτική προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ψυχική υγεία, αναγνωρίζοντας τη διασύνδεση των διαφόρων πτυχών της ζωής ενός ατόμου. Μέσω εξατομικευμένων, πολυτροπικών τεχνικών, προωθεί την ολοκληρωμένη θεραπεία, την αυτογνωσία και τους βελτιωμένους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πιο εξατομικευμένη και αποτελεσματική υποστήριξη ψυχικής υγείας, η ολιστική συμβουλευτική αποτελεί την πιο ενδεδυμένη επιλογή για όσους αναζητούν μια πραγματικά ολιστική προσέγγιση της συναισθηματικής ευεξίας.


Πληροφορίες για την προηγμένη Ολιστική Συμβουλευτική, μαζί μου.

Η διαδικασία της Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line).
 1. Μέσω Skype που είναι ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις παντού στον κόσμο.
 2. Μέσω Μessenger αρκεί να έχετε προφίλ στο facebook ή να έχετε κατεβάσει στο κινητό σας την δωρεάν εφαρμογή ώστε να μπορούμε να συνδεθούμε άμεσα.
 3. To ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή του Viber
Σταύρος Πλουμιστός
Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
 
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2211,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,976,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,227,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1145,ΒΙΝΤΕΟ,718,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,312,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2212,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,145,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1458,Κόσμος,10368,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,929,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1751,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6320,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3435,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,846,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Ολιστική Συμβουλευτική: Η μέθοδος που λαμβάνει υπόψη το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα
Ολιστική Συμβουλευτική: Η μέθοδος που λαμβάνει υπόψη το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα
Ολιστική Συμβουλευτική: Η μέθοδος που λαμβάνει υπόψη το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα
https://www.rehberlikservisi.net/wp-content/uploads/davter32423.jpg
https://i.ytimg.com/vi/hJ5Agm7iID0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/blog-post_8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content