Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπουργό Άμυνας - Συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπουργό Άμυνας - Συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Εκτός ελέγχου μαίνεται πλέον η πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά μέρα που καίει η φωτιά στη Μαγνησία, η οποία έχει ήδη κατακάψει πάνω από 50.000 στρέμματα.

Το κυρίως μέτωπο εντοπίζεται νότια του Βελεστίνου και του Αερινού και στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 31 πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Αυτή την ώρα, στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, 7 Μποφόρ.

Βίντεο ντοκουμέντο από εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Περί τις 17:30, σειρά εκρήξεων καταγράφηκε τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου, στην περιοχή Καραμπά. Οι εκρήξεις οφείλονταν σε δεξαμενές προπανίου, στις οποίες ήταν αποθηκευμένο το ιδιαίτερα εκρηκτικό υλικό, καθώς από τις αποθήκες αυτές καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης της Αγχιάλου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες έφτασαν και σε αποθήκες πυρομαχικών του στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην αποθήκη της ΠΑ, η οποία απειλείται από την πυρκαγιά, φυλάσσονται πυρομαχικά από F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1.000 και 2.000 λιβρών και πυρομαχικά, όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. Βασική αποστολή της 341 Μοίρας που υπάγεται στην 111 Πτέρυγας Μάχης είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας με πυραύλους AMRAAM, AIM-9, σφαίρες κ.ά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επιχειρούν στο σημείο από εδάφους, ούτε από αέρα, καθώς φοβούνται τις εκρήξεις από τα όπλα. Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια, κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα, που έφτασε στον Βόλο, έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν «χτύπησε» δημοσιογράφο της Astra TV αν και βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρό του:Σε κόκκινο συναγερμό για εκκένωση του Αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου – Σχέδιο για να αναχωρήσουν τα F-16

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία στη Νέα Αγχίαλο, καθώς στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας γίνονται συσκέψεις για το ενδεχόμενο να εκκενωθεί η 111 Πτέρυγα Μάχης. Αν οι φλόγες πλησιάσουν στο αεροδρόμιο υπάρχει σχέδιο εκκένωσης με τα πρώτα που θα φεύγουν να είναι τα αεροσκάφη F16, ενώ υπάρχει σχέδιο διαφυγής των εργαζομένων στη Μονάδα. Ήδη οι εκρήξεις που έχουν γίνει στην αποθήκη πυρομαχικών έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο Επιτελείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Απίστευτη καταστροφή – Καίγεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα»
Καίγεται αυτή την ώρα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Δήμητρα” που βγάζει τσίπουρο και κρασιά, γνωστά και φημισμένα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα στις αποθήκες με τα πυρομαχικά της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία καίγονται.



Με κλάματα υποδέχθηκε την είδηση ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γ. Κίτσιος. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν δεξαμενές προπανίου, και οινοπνευματώδη.
Ο συνεταιρισμός απασχολούσε 45 άτομα προσωπικού και φαίνεται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Έκκληση Α.Μπέου: «Καλώ όλους τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου να φύγουν»

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο, όπου οι φλόγες πέρασαν σε αποθήκη πυρομαχικών και ακούγονται εκρήξεις.


«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», η δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ενώ η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται στο έλεος της πύρινης κόλασης.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου και σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν όσοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ο δήμος Βόλου λόγω των τραγικών καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Δείτε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης πυρομαχικών στην αποθήκη της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο.


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπουργό Άμυνας - Συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο (ΒΙΝΤΕΟ)
Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπουργό Άμυνας - Συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο (ΒΙΝΤΕΟ)
Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπουργό Άμυνας - Συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2023/07/unnamed-462.jpg
https://i.ytimg.com/vi/Yqs1ZuBoBXo/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_79.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_79.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content