Στ. Πλουμιστός: Σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση και πώς να το κάνετε

Στ. Πλουμιστός: Σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση και πώς να το κάνετε

👉Στον σημερινό υπερσυνδεδεμένο κόσμο, είναι εύκολο να βρισκόμαστε συνεχώς βυθισμένοι σε ψηφιακές συσκευές και πλατφόρμες. Βασιζόμαστε στα smartphone, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές μας για εργασία, επικοινωνία, ψυχαγωγία και πληροφορίες. Ενώ η τεχνολογία προσφέρει πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πότε πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κάνουμε στον εαυτό μας μια ψηφιακή αποτοξίνωση που χρειάζεται. Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να χρειαστείτε ένα διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο, καθώς και μερικές συμβουλές για το πώς να αποσυνδεθείτε αποτελεσματικά.


Εκτός από την ψυχική βλάβη που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση τεχνολογίας, μπορεί επίσης να εμφανίσετε κάποια σωματικά συμπτώματα.

Αισθάνεστε συγκλονισμένοι από αρνητικές ειδήσεις που βλέπετε στο Διαδίκτυο: Το πρώτο σημάδι ότι μπορεί να χρειαστείτε μια αποτοξίνωση από το Διαδίκτυο είναι να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τη συνεχιζόμενη εισροή αρνητικών ειδήσεων. Εάν η καθημερινή ψηφιακή ροή σας αρχίζει να βαραίνει το μυαλό σας, ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα.

Νιώθετε άγχος χωρίς τη συσκευή σας: Όταν αποχωρίζεστε από τη συσκευή σας, το άγχος υποδηλώνει έντονα ότι χρειάζεστε απεξάρτηση από smartphone. Εάν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, σκεφτείτε να το αποσυνδέσετε για λίγο.

Το φαινόμενο του να αισθάνεται κανείς άγχος ή δυσφορία χωρίς πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο είναι « νομοφοβία » (συντομογραφία του «no-mobile-phone phobia»). Αυτή η συνθήκη υπογραμμίζει πόσο έχουμε εξαρτηθεί από τα smartphone μας. Τα smartphone έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν είναι απλώς συσκευές επικοινωνίας. είναι τα ημερολόγια, οι χάρτες, τα συστήματα ψυχαγωγίας, ακόμη και τα πορτοφόλια μας.

Συνεχής απόσπαση της προσοχής: Θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να εστιάσετε σε εργασίες επειδή ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας ή παραπλανηθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Εάν αισθάνεστε ότι το εύρος της προσοχής σας έχει μειωθεί και η παραγωγικότητά σας υποφέρει ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι σημάδι ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση. Οι συνεχείς ειδοποιήσεις και το δέλεαρ της ατελείωτης κύλισης μπορούν να εμποδίσουν σημαντικά την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε.

Διαταραχές ύπνου: Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης, ειδικά κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να διαταράξει τα πρότυπα ύπνου σας. Το μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να παρεμποδίσει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ύπνου. Αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή παρατηρήσετε πτώση στην ποιότητα του ύπνου σας, ίσως είναι καιρός να περιορίσετε τον χρόνο που διαθέτετε στην οθόνη πριν τον ύπνο.

Κοινωνική σύγκριση και άγχος: Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για σύγκριση και αισθήματα ανεπάρκειας. Η συνεχής έκθεση σε επιμελημένες και εξιδανικευμένες εκδοχές της ζωής των ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει σε αμφιβολία για τον εαυτό τους, άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να συγκρίνει συνεχώς τη ζωή σας με άλλους και να βιώνει αρνητικά συναισθήματα ως αποτέλεσμα, είναι σαφές σημάδι ότι μια ψηφιακή αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για να ανακτήσετε την προοπτική και να εστιάσετε στη δική σας ευημερία.

Πίσω σε προσωπικούς στόχους: Ο ψηφιακός κόσμος είναι ένας περισπασμός που μπορεί να σας εμποδίσει να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους. Εάν η λίστα υποχρεώσεων σας παραμένει ανεξέλεγκτη λόγω της χρήσης τεχνολογίας, ίσως είναι καιρός για μια τεχνολογική αποτοξίνωση.

Αδυναμία εστίασης ή ολοκλήρωσης εργασιών: Εάν η παραγωγικότητά σας μειώνεται και δεν μπορείτε να εστιάσετε σε εργασίες επειδή ελέγχετε συνεχώς τη συσκευή σας, μπορεί να χρειαστείτε ψηφιακή αποτοξίνωση.

Ζητήματα σωματικής υγείας: Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μπορεί να επηρεάσει τη σωματική σας υγεία. Το να περνάτε πολλές ώρες σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος, καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους και ακόμη και διαταραχές του ύπνου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σωματική ενόχληση ή προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση της τεχνολογίας σας, είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα και να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει.

Χρόνια Κόπωση: Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μπορεί να ευθύνεται εάν είστε συνεχώς κουρασμένοι παρά το γεγονός ότι κοιμάστε αρκετά. Η χρόνια κόπωση θα μπορούσε να υποδηλώνει την ανάγκη για ψηφιακή αποτοξίνωση.

Θυμηθείτε, αυτά τα φυσικά σημάδια ότι πρέπει να αφήσετε κάτω την τεχνολογία για ένα διάλειμμα. Αλλά μπορεί επίσης να δικαιολογούν μια επίσκεψη σε έναν επαγγελματία υγείας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη αυτά τα σημάδια και να αναζητάτε την κατάλληλη φροντίδα.

Τώρα που έχετε αναγνωρίσει τα σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση, σας προτείνω ορισμένα βήματα - λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αποσυνδεθείτε αποτελεσματικά:


Ορισμός καθαρών ορίων: Καθορίστε συγκεκριμένες περιόδους κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τις οποίες θα είστε χωρίς συσκευές. Ξεκινήστε ορίζοντας μια ζώνη χωρίς τηλέφωνο ή ώρες χωρίς τηλέφωνο, όπως κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή πριν τον ύπνο. Σταδιακά επεκτείνετε αυτές τις περιόδους και δημιουργήστε μια υγιή ισορροπία μεταξύ του χρόνου οθόνης και των εμπειριών του πραγματικού κόσμου.

Δημιουργήστε ζώνες χωρίς τεχνολογία: Ορίστε ορισμένες περιοχές στο σπίτι σας ως ζώνες χωρίς τεχνολογία, όπως το υπνοδωμάτιο ή η τραπεζαρία. Αυτοί οι χώροι πρέπει να χρησιμεύουν ως καταφύγια για χαλάρωση, σύνδεση με αγαπημένα πρόσωπα ή ενασχόληση με χόμπι και δραστηριότητες εκτός σύνδεσης.

Εξασκηθείτε στο Mindfulness: Ενσωματώστε πρακτικές ενσυνειδητότητας στην καθημερινή σας ρουτίνα για να καλλιεργήσετε την επίγνωση και να μειώσετε την εξάρτηση από τις ψηφιακές συσκευές. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή το να περνάτε χρόνο στη φύση για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και την παρούσα στιγμή.

Βρείτε Χόμπι εκτός σύνδεσης: Ανακαλύψτε ξανά δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν οθόνες. Ασχοληθείτε με χόμπι, όπως η ανάγνωση βιβλίων, η ζωγραφική, το να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Αυτές οι δραστηριότητες όχι μόνο παρέχουν ένα διάλειμμα από την τεχνολογία, αλλά επίσης διεγείρουν τη δημιουργικότητα και την προσωπική ανάπτυξη.


Αναζητήστε κοινωνικές συνδέσεις εκτός σύνδεσης: Αντί να βασίζεστε αποκλειστικά σε ψηφιακές πλατφόρμες για κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, προσπαθήστε να συνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας προσωπικά. Σχεδιάστε εξόδους, συμμετάσχετε σε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο και δημιουργήστε ουσιαστικές σχέσεις που εκτείνονται πέρα ​​από την εικονική σφαίρα.

Θυμηθείτε, μια ψηφιακή αποτοξίνωση δεν χρειάζεται να είναι μια πλήρης εξάλειψη της τεχνολογίας από τη ζωή σας. Έχει να κάνει με την εύρεση μιας υγιούς ισορροπίας και τη χρήση της τεχνολογίας σκόπιμα και συνειδητά. Αναγνωρίζοντας τα σημάδια ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα και εφαρμόζοντας βήματα - λύσεις για να αποσυνδεθείτε.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση και πώς να το κάνετε
Στ. Πλουμιστός: Σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση και πώς να το κάνετε
Στ. Πλουμιστός: Σημάδια ότι χρειάζεστε ψηφιακή αποτοξίνωση και πώς να το κάνετε
https://dmn-dallas-news-prod.cdn.arcpublishing.com/resizer/og-6ehyIwyuCrTY1XKMLXZ1hVcM=/830x0/smart/filters:no_upscale()/arc-anglerfish-arc2-prod-dmn.s3.amazonaws.com/public/CHJKGWHOAVXMG465TQCUHQT45E.jpg
https://i.ytimg.com/vi/cf-DerJ-EH8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content