Στ. Πλουμιστός: 3 πράγματα που προκαλούν χρόνιο φόβο

Στ. Πλουμιστός: 3 πράγματα που προκαλούν χρόνιο φόβο

👉Ο φόβος εμφανίζεται φυσικά ως απάντηση σε μια άμεση ή αντιληπτή περιβαλλοντική απειλή. Όταν αισθανόμαστε ανήσυχοι ή κινδυνεύουμε, το σώμα μας απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες αδρεναλίνης, η οποία πυροδοτεί την αντίδραση μάχης ή φυγής. Το άγχος, ένα ένστικτο επιβίωσης, μας ωθεί να αναλάβουμε δράση σε περιόδους οξέος στρες. Ωστόσο, όταν γίνεται χρόνια, βάζει το σώμα και το μυαλό μας σε μια άρρωστη κατάσταση.

Ως άνθρωποι, έχουμε σκοπό να βιώνουμε πολλά συναισθήματα, οπότε ο φόβος δεν είναι απαραίτητα αρνητικό πράγμα. Το άγχος μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να πάρουμε ρίσκα όταν διαφορετικά θα το παίζαμε με ασφάλεια. Αλλά στη σύγχρονη κοινωνία, το σώμα και το μυαλό μας δεν γνωρίζουν πάντα τη διαφορά μεταξύ πραγματικών και αντιληπτών απειλών.

Δεν έχουμε ακόμη εξελιχθεί για να αντιμετωπίσουμε τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, επομένως τα επίπεδα κορτιζόλης μας είναι συχνά υψηλά για να τα αντισταθμίσουμε. Δυστυχώς, αυτό επιβαρύνει πολύ ολόκληρο το σύστημά μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιτρέψετε στο εξωτερικό περιβάλλον να υπαγορεύσει τον εσωτερικό σας κόσμο. Ακόμα κι αν μερικές φορές φαίνεται απελπιστικό, μπορείτε να νικήσετε τον φόβο και το άγχος ασκώντας ψυχική ηρεμία.


3 Λόγοι για Χρόνιο Φόβο

Παρακάτω, θα συζητήσουμε μερικούς συνήθεις λόγους για χρόνιο φόβο και πώς να ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα.

1. Επίμονη ανησυχία για πράγματα που δεν ελέγχουν.

Όταν ανησυχείτε για κάτι, φυσικά θέλετε να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποδεχτείτε ότι πολλές πτυχές της ζωής δεν είναι υπό τον έλεγχό σας. Όπως λένε, η ανησυχία είναι σαν να κάθεσαι σε μια κουνιστή καρέκλα — κρατά το μυαλό σου απασχολημένο αλλά δεν σε οδηγεί πουθενά. Μόλις το συνειδητοποιήσετε, μπορείτε να κατευθύνετε την ενέργειά σας σε πιο παραγωγικές εργασίες.

Ωστόσο, είναι κατανοητό γιατί πολλοί άνθρωποι βιώνουν χρόνιο φόβο στη σύγχρονη ζωή. Έχουμε περισσότερες ανησυχίες και στρεσογόνους παράγοντες στον σημερινό κόσμο από ό,τι στο παρελθόν. Δεν τρέχουμε από άγρια ​​ζώα που θέλουν να μας σκοτώσουν, αλλά έχουμε πολύ υψηλότερο ψυχικό στρες. Ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη και το άγχος έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια λόγω επαγγελματικής εξάντλησης, οικονομικού στρες και πολλά άλλα.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη ζωή τους και να τρέξουν κάπου στο δάσος. Έτσι, η καλύτερη λύση για την επιδημία του χρόνιου στρες είναι να θυμάστε να επιβραδύνετε και να αναπνεύσετε. Το να είμαστε προσεκτικοί και να παραμένουμε στην παρούσα στιγμή μπορεί να κάνει θαύματα για να θεραπεύσει το υπερβολικά πολιτισμένο μυαλό μας.

2. Έχοντας μια αγχώδη διαταραχή ή φοβία.

Όλοι ανησυχούν για κάτι κάθε τόσο — είναι μέρος αυτού που μας κάνει ανθρώπους. Ωστόσο, γίνεται πρόβλημα όταν οι ανησυχίες μετατρέπονται σε χρόνιο φόβο ή άγχος. Για παράδειγμα, τα άτομα με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (GAD) τείνουν να νιώθουν επίμονη ανησυχία για σχεδόν οτιδήποτε. Δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την αιτία του άγχους ή της φοβίας τους γιατί όλα φαίνεται να προκαλούν το συναίσθημα.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα άτομα που υποφέρουν από άγχος έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να διαχωρίσουν τα μη απειλητικά ερεθίσματα από τους πραγματικούς κινδύνους. Τα επίπεδα κορτιζόλης τους παραμένουν αυξημένα επειδή βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση επιβίωσης. Αυτή η διαταραχή μπορεί να είναι εξουθενωτική για πολλούς ανθρώπους, εμποδίζοντας τις δουλειές, τις σχέσεις και άλλες πτυχές της ζωής.

Όμως, με την κατάλληλη θεραπεία, όπως θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και αλλαγές στον τρόπο ζωής, είναι δυνατό να ξεπεραστεί το άγχος. Κανείς δεν θέλει να ζει συνεχώς σε κατάσταση φόβου, αλλά για πολλούς ανθρώπους, είναι μια δύσκολη μάχη να καταπολεμήσουν αυτό το συναίσθημα. Κατά κάποιο τρόπο, το σώμα και το μυαλό τους θέλουν μόνο να τους προστατεύσουν και να προωθήσουν τις πιθανότητές τους για επιβίωση. Αλλά στην πολιτισμένη κοινωνία μας, μπορεί να είναι περισσότερο βάρος παρά ευλογία.

Εάν υποφέρετε από άγχος ή άλλες ψυχικές διαταραχές , θυμηθείτε να είστε χαλαροί με τον εαυτό σας. Χρειάζεται χρόνος για να θεραπεύσετε και να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, αλλά μπορείτε να το κάνετε με υπομονή και εξάσκηση. Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό, να κάνετε γιόγκα, να περνάτε χρόνο στη φύση και άλλες τεχνικές αυτοφροντίδας που χαλαρώνουν το νευρικό σας σύστημα.

Επίσης, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τον φόβο αντί να ξεφύγετε από το συναίσθημα. Το να συνειδητοποιείτε τα συναισθήματά σας και να τα βλέπετε να ανεβοκατεβαίνουν μπορεί να κάνει θαύματα για το άγχος σας. Η αρχή πίσω από αυτήν την τεχνική είναι να γίνετε σιωπηλός μάρτυρας των πραγμάτων που βιώνετε και όχι αυτός που τα βιώνει. Στην αρχή, το να αποχωριστείς τον εαυτό σου από τα συναισθήματά σου μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά θα αρχίσεις να παρατηρείς τη διαφορά με τον καιρό.

3. Μπορεί να εμφανιστεί χρόνιος φόβος λόγω μη επουλωθέντος παιδικού τραύματος.

Μερικοί άνθρωποι αντιπαθούν να μιλούν για παιδικά τραύματα επειδή προκαλούν άβολα συναισθήματα. Προτιμούν να το σκουπίσουν κάτω από το χαλί και να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Ωστόσο, η αγνόηση επώδυνων γεγονότων από το παρελθόν δημιουργεί μια κατάσταση ψυχικής ανισορροπίας και ασθένειας. Είναι διαφορετικό όταν αισθάνεσαι ανενόχλητος για αυτό που συνέβη και μαθαίνεις να το αφήνεις να φύγει. Αλλά, αν εξακολουθείτε να τρέφετε αγανάκτηση ή πόνο από την παιδική σας ηλικία, θα βγει στην επιφάνεια τελικά.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν ανίατο τραύμα αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές και ζουν σε κατάσταση φόβου. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν αναλάβει αυτό το τραύμα και το έχουν κάνει μέρος της ταυτότητάς τους. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή τους γιατί όλα τους θυμίζουν πώς υπέφεραν από τα χέρια των άλλων.

Αν δεν έχεις κάνει ειρήνη με το παρελθόν, θα σε στοιχειώνει πάντα κάποια στιγμή. Αλλά σας αξίζει να ζήσετε πλήρως και να προχωρήσετε πέρα ​​από το συνεχές άγχος ή φόβο. Μπορεί να ωφεληθείτε από τη θεραπεία που απευθύνεται στη θεραπεία του εσωτερικού σας παιδιού και στη μάθηση να συγχωρείτε αυτούς που σας πλήγωσαν.


Ο επίλογος για την αναγνώριση αυτών των πραγμάτων που μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο φόβο

Οι άνθρωποι αισθάνονται φόβο για διάφορους λόγους, συνήθως λόγω ανίατου τραύματος από το παρελθόν ή ψυχικών διαταραχών. Επειδή τα συναισθήματα ενσωματώνονται στους ιστούς και στα δίκτυα του εγκεφάλου μας, δεν είναι εύκολο να αναιρέσουμε το τραύμα πολλών ετών. Απαιτεί δέσμευση στον εαυτό σας για να ξεπεράσετε τα αρνητικά συναισθήματα και να ξεκινήσετε τη διαδικασία της θεραπείας. Η θεραπεία, τα ψυχιατρικά φάρμακα και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχική ευεξία.

Έτσι, εάν αισθάνεστε επίμονο φόβο, θυμηθείτε να μην εγκαταλείψετε τον εαυτό σας. Είναι δυνατό να θεραπεύσετε και να απελευθερωθείτε από τις αλυσίδες που σας δένουν, εάν πρώτα προσφέρετε στον εαυτό σας αγάπη και συμπόνια. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε θεραπεία και αγάπη σε αυτόν τον πλανήτη, που ξεκινά μέσα στον καθένα μας.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: 3 πράγματα που προκαλούν χρόνιο φόβο
Στ. Πλουμιστός: 3 πράγματα που προκαλούν χρόνιο φόβο
Στ. Πλουμιστός: 3 πράγματα που προκαλούν χρόνιο φόβο
https://cdn.powerofpositivity.com/wp-content/uploads/2022/12/3-Things-That-Cause-Chronic-Fear.jpg
https://i.ytimg.com/vi/pYuwh53P1C8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content