Σταύρος Πλουμιστός: Τα σημάδια που… “φωνάζουν” συναισθηματική κακοποίηση

Σταύρος Πλουμιστός: Τα σημάδια που… “φωνάζουν” συναισθηματική κακοποίηση

👉Με τον όρο «συναισθηματική κακοποίηση» εννοούμε κάθε συμπεριφορά και στάση που πλήττει την συναισθηματική ή ψυχολογική ακεραιότητα ενός άλλου ανθρώπου, χωρίς να εμπλέκει όμως άσκηση σωματικής βίας.

 Στόχος της είναι να ελέγξει, να απαξιώσει, να εκφοβίσει, να απομονώσει ή να τιμωρήσει τον άλλον, χρησιμοποιώντας ως κυριότερα μέσα τον φόβο, την υποτίμηση και την ταπείνωση.

Παρότι είναι πολλές οι συμπεριφορές που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως τακτικές άσκησης συναισθηματικής βίας, σε γενικές γραμμές τα βασικά μοτίβα των συναισθηματικά κακοποιητικών συμπεριφορών είναι αυτά που περιγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή βίντεο enallaktikidrasi.com

Η συναισθηματική κακοποίηση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή συχνά δεν αφήνει σωματικά σημάδια. Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια που μπορεί να «ουρλιάζουν» συναισθηματική κακοποίηση όταν παρατηρούνται σε μια σχέση. Αυτά τα σημάδια μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση και συνδυασμό, αλλά όλα δείχνουν μια επιβλαβή δυναμική:
 • Συνεχής κριτική: Εάν ένα άτομο στη σχέση υποτιμάται συνεχώς, προσβάλλεται ή επικρίνεται, είναι σημάδι συναισθηματικής κακοποίησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσβολές για την εμφάνιση, τη νοημοσύνη ή τις ικανότητές κάποιου.
 • Έλεγχος: Ένας θύτης συχνά επιδιώκει να ελέγξει τη ζωή του συντρόφου του. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως έλεγχος των οικονομικών, απόφαση με ποιον μπορεί να αλληλεπιδράσει το θύμα ή επιβολή αυστηρών κανόνων και προσδοκιών.
 • Απομόνωση: Η απομόνωση του θύματος από τους φίλους και την οικογένεια είναι μια κοινή τακτική. Ο θύτης μπορεί να αποθαρρύνει ή να εμποδίσει το θύμα να δει τους αγαπημένους του, κάνοντάς το να αισθάνεται εξαρτημένο και μόνο.
 • Χειραγώγηση: Οι συναισθηματικοί κακοποιοί είναι ικανοί να χειραγωγούν τα θύματά τους. Ενδέχεται να χρησιμοποιούν ενοχές, γκάζια ή άλλες τακτικές για να κάνουν το θύμα να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και τις αντιλήψεις του.
 • Εκφοβισμός: Οι απειλές, οι φωνές και η επιθετική συμπεριφορά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου και ανασφάλειας. Το θύμα μπορεί να φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματα ή τις ανάγκες του.
 • Μετατόπιση ευθυνών: Οι συναισθηματικοί κακοποιοί συχνά αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Αντίθετα, κατηγορούν το θύμα για οτιδήποτε πάει στραβά στη σχέση.
 • Συγκράτηση στοργής: Ο θύτης μπορεί να αρνηθεί τη στοργή, την αγάπη ή την προσοχή για να τιμωρήσει το θύμα ή να το κάνει να αισθάνεται ότι δεν αγαπιέται και δεν αξίζει.
 • Σαμποτάζ: Ένας συναισθηματικός κακοποιός μπορεί να σαμποτάρει τους στόχους, τα σχέδια ή την αυτοεκτίμηση του θύματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παρέμβαση στη δουλειά, τις σπουδές ή την προσωπική τους ανάπτυξη.
 • Ταπείνωση: Η δημόσια ταπείνωση, η κοροϊδία ή η υποβάθμιση, είτε κατ' ιδίαν είτε μπροστά σε άλλους, είναι σαφές σημάδι συναισθηματικής κακοποίησης.
 • Απειλές: Απειλές σωματικής βλάβης, εγκατάλειψης του θύματος ή βλάβης του εαυτού τους χρησιμοποιούνται συχνά για τη διατήρηση του ελέγχου.
 • Ζήλια και κτητικότητα: Ο θύτης μπορεί να παρακολουθεί υπερβολικά τις πράξεις του θύματος, να ζηλέψει χωρίς λόγο ή να κατηγορήσει το θύμα για απιστία.
 • Συναισθηματική παραμέληση: Οι συναισθηματικοί κακοποιοί συχνά αγνοούν τα συναισθήματα και τις ανάγκες του συντρόφου τους. Μπορεί να μην παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη ή επικύρωση.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια και να τα λάβετε σοβαρά υπόψη. Η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί να έχει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βιώνει συναισθηματική κακοποίηση, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή επαγγελματίες και να εξερευνήσετε τρόπους για να βγείτε από την καταχρηστική σχέση.

Σταύρος Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
Για την εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τα σημάδια που… “φωνάζουν” συναισθηματική κακοποίηση
Σταύρος Πλουμιστός: Τα σημάδια που… “φωνάζουν” συναισθηματική κακοποίηση
Σταύρος Πλουμιστός: Τα σημάδια που… “φωνάζουν” συναισθηματική κακοποίηση
https://miro.medium.com/max/900/1*KlsdQZ1DJrNFsXXPtc_YxA.png
https://i.ytimg.com/vi/x2Q_kYyCH9Q/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/11/blog-post_71.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/11/blog-post_71.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content