Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2021 μας "αφήνει" ο Τόλης Βοσκόπουλος

Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2021 μας "αφήνει" ο Τόλης Βοσκόπουλος

👉Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους και εμπορικότερους έλληνες τραγουδιστές. Υπηρέτησε με συνέπεια το ελαφρολαϊκό τραγούδι, ενώ διακρίθηκε και ως συνθέτης μεγάλων επιτυχιών. Καλλιτέχνης με φανατικό και πιστό κοινό, μοναδική σκηνική παρουσία και φινετσάτο ντύσιμο, ήταν ο «πρίγκιπας» και ο «άρχοντας» για τους αμέτρητους θαυμαστές του. «Ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης» έχει πει ο Γιάννης Πάριος και ο Γιώργος Ζαμπέτας συμπληρώνει στην αυτοβιογραφία του: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει "φάε με για θα σε φάω"».

Ο Απόστολος (Τόλης) Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων. Οι 19 αδελφές που προηγήθηκαν ήταν και η αφορμή που έκαναν τον πατέρα του να συνεχίζει να κάνει παιδιά μέχρι να αποκτήσει ένα γιο. Ώσπου τα κατάφερε.

Εκείνο που δεν κατάφερε ο Σμυρνιός πατέρας του ήταν ο μικρός Τόλης να συνεχίσει την παράδοση στο μανάβικο που ο ίδιος, με πολύ κόπο, είχε δημιουργήσει. «Όταν γεννήθηκα, και ο πατέρας μου πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί που έγινε: Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός. Ήμουν πάντα μαζί του στη Λαχαναγορά, και στα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές του» είχε πει σε μία συνέντευξή του.

Όμως το νεαρό παιδί είχε άλλες βλέψεις. Βλέποντας τα «μπουλούκια» που έρχονταν στην Κοκκινιά ήθελε να γίνει θεατρίνος. Γύρω στα 15 του αποφάσισε να το πει στον πατέρα του κι εκεί «που περίμενα πως θα με σφάξει» αυτός τον πήρε από το χέρι και τον έγραψε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Στην επιστροφή, του είπε: «Για να μην μου παραπονεθείς καμιά φορά ότι ήθελες αυτό να γίνεις κι εγώ σε εμπόδισα».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών, σε μία παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θάνος Τράγκας, και δυο χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Τρεις κούκλες κι' εγώ!». Στη δισκογραφία μπήκε με το τραγούδι του Λυκούργου Μαρκέα «Βήμα-βήμα», αλλά η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Αγωνία» (1968), το οποίο μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Για παραπάνω από 35 χρόνια εμφανιζόταν σε γεμάτα κέντρα με τους θαμώνες να παραληρούν με τραγούδια-επιτυχίες, όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πολλά άλλα.

Τη δεκαετία του ‘80 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως «ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» με φανατικούς θαυμαστές που έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο, ενώ παράλληλα έκαναν κράτηση με το μήνα στα κέντρα που εμφανιζόταν προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλό τους. Μάλιστα, κάποιοι νεαροί τραγουδιστές τρόχιζαν τους μπροστινούς κόπτες των δοντιών προκειμένου να του μοιάσουν λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του.

Οι ουρές των θαυμαστών του κύκλωναν τα τετράγωνα γύρω από τις κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες όπου εμφανιζόταν. Ένα απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγε να παίξει μπιλιάρδο με τον Στράτο Διονυσίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα έξω από το στέκι για να τον αποθεώσουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από το μαγαζί.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Τόλης Βοσκόπουλος επέστρεψε στον Πειραιά, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σε μία συγκινητική συναυλία στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο τραγούδησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς μιας και τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο καλλιτέχνης βραβεύτηκε από τον τότε δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. «Τον τόπο που γεννιέσαι και μεγαλώνεις τον κουβαλάς πάντα μέσα στην ψυχή σου, όπου κι αν βρεθείς. Μόνο συγκίνηση και βαθιά χαρά νιώθω που επιστρέφω στον Πειραιά, που αγαπώ κι έχω τόσες αναμνήσεις» είχε δηλώσει.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος mε τη Ζωή Λάσκαρη. Γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν με πάθος στα γυρίσματα του «Μαριχουάνα Στοπ», το 1971.Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε πρωταγωνιστήσει αλλά και συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις δίπλα στους Βασίλη Αυλωνίτη, Ρένα Βλαχοπούλου, Γεωργία Βασιλειάδου, Κώστα Χατζηχρήστο κ.ά. Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: «Οι εραστές του ονείρου» (1972), μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, «Τραγούδα θεατρίνε» (1978) με τη Μαρία Αλιφέρη και «Ήρθες σαν όνειρο» (1998) μαζί με την Άντζελα Γκερέκου, όπου το θεατρικό σενάριο ήταν στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους.

Πλούσιο ήταν και το έργο του ως συνθέτη. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι η Δούκισσα, η Μαρινέλλα, ο Στράτος Διονυσίου, ο Αντώνης Ρέμος κ.ά. Το 1971 έγραψε τη σύνθεση του τραγουδιού «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε στο ίδιο φεστιβάλ την επόμενη χρονιά ο ίδιος, τραγουδώντας το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», τραγούδι που όπως είχε ειπωθεί τότε το έγραψε για τη Ζωή Λάσκαρη.

Το πιο γνωστό ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι εσύ» (1974) έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα. To 1976 έγραψε για τον Στράτο Διονυσίου το «Αποκοιμήθηκα», το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία και το τραγούδησε και ο ίδιος ο Βοσκόπουλος σε δίσκο του το 1985.

Το 2010 ο Τόλης Βοσκόπουλος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα η σύζυγός του Άγγελα Γκερέκου να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για λόγους ευθιξίας. Η δίκη του έγινε τον επόμενο χρόνο και ο δημοφιλής τραγουδιστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με τη Μαρινέλλα. Υπήρξαν παντρεμένοι από το 1973 μέχρι το 1981.Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε κάνει τέσσερις γάμους: με την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού (1960-1965), τη Μαρινέλλα (1973-1981) και την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990-1996). Με την ηθοποιό και πολιτικό Άντζελα Γκερέκου παντρεύτηκαν το 1996 στην Κέρκυρα και απέκτησαν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001. Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιό του με την τραγουδίστρια Δούκισσα, της οποίας ήταν μουσικός και παρτενέρ, αλλά και με τη Ζωή Λάσκαρη, με την οποία έπαιξαν μαζί στο θρυλικό μιούζικαλ «Εραστές του ονείρου».


Ο Τόλης Βοσκόπουλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 19 Ιουλίου 2021, σε ηλικία 80 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με αναπνευστικά προβλήματα.

Η κηδεία έγινε δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Ιουλίου, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών και πλήθους θαυμαστών του.
«Ο Τόλης δεν ήταν μόνο της οικογένειάς του, ήταν όλης της Ελλάδας. Ήταν ένα αηδόνι στις αυλές όλων μας. Άξιος άνθρωπος, με ταπεινή καταγωγή που πραγματοποίησε τα όνειρά του. Αλτρουιστής και δοτικός, ένας αληθινός άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία», τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος.

«Τα λόγια μας δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη για την απώλεια. Στις μεγάλες συναυλίες του σωματείου μας ήσουν πάντα παρών. Σε ευχαριστούμε και σε αποχαιρετούμε. Η ανάμνησή σου θα είναι πάντα ζωντανή γεμάτη καλοσύνη και φως» ανέφερε το σωματείο τραγουδιστών.

Τη σορό του δημοφιλούς ερμηνευτή συνόδευσαν οι μουσικοί του με τέσσερα μπουζούκια κι ένα κλαρίνο στο ρυθμό των τραγουδιών του αγαπημένου τους συνεργάτη. «Αθάνατος» ήταν η τελευταία κουβέντα των αγαπημένων του πριν τον αποχαιρετήσουν.

Πηγή: sansimera.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2021 μας "αφήνει" ο Τόλης Βοσκόπουλος
Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2021 μας "αφήνει" ο Τόλης Βοσκόπουλος
Σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου 2021 μας "αφήνει" ο Τόλης Βοσκόπουλος
https://nb.bbend.net/media/news/2022/07/13/1333046/figure/tolis-voskopoylos.jpg
https://i.ytimg.com/vi/E97DDG-QZyg/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/19-2021.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/19-2021.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content