Σύνοδος Κορυφής: «Παγώνει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ - Έρχονται μέτρα-lockdown για όλους

Σύνοδος Κορυφής: «Παγώνει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ - Έρχονται μέτρα-lockdown για όλους

👉Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς πλέον φαίνεται ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν προστατεύουν επαρκώς, μέχρι στιγμής οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν και τρίτη δόση, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η προστασία απέναντι στην Όμικρον, παρόλα στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να παρθούν σκληρές αποφάσεις για τους εμβολιασμένους.

Το θέμα της μετάλλαξης «’Ομικρον» θα είναι βασικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου οι «27» καλούνται να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα στα ταξίδια εντός της Ε.Ε..

«Η εμφάνιση νέων παραλλαγών μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς. Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τον δισταγμό για τα εμβόλια και να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση» διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δίνοντας το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης των «27». Παράλληλα τόνισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συντονισμός των μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες «για τη διατήρηση της κινητικότητας».

Πόσο εύκολο είναι να υπάρξει συντονισμός στα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα – μέλος;

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες είναι ότι στο τραπέζι θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για μάσκα παντού, περιορισμός των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας, ενώ το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο είχε επίσημα θέσει για επεξεργασία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φέρεται να έχει «παγώσει».

Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη τρομάζει στην ιδέα επικράτησης της «Όμικρον» και στο τυχόν εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να προκύψει με τη «Δέλτα» και είναι… ώρα αποφάσεων.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην ξανακλείσουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός των χωρών της Ε.Ε..

Με PCR 48 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα

Υπό τον κίνδυνο εισαγωγής κρουσμάτων Covid στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών, η χώρα μας από τις 19 Δεκεμβρίου θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Όποιος επιθυμεί να μπει στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος, θα μπορεί να το κάνει μόνο με PCR, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.


Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται πλέον ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον όπως χρησιμοποιείται) δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και γι' αυτό πλέον ζητά τεστ ακόμα και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Δεν αρκεί ο εμβολιασμός»

Οι ανησυχητικές εκτιμήσεις των ειδικών για την μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, που αναμένεται να επικρατήσει έως τα μέσα Ιανουαρίου στην Ευρώπη και τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης από χώρα σε χώρα, προκαλούν «ντόμινο» μέτρων.

Εξάλλου, και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) προειδοποιεί πως «δεν αρκεί από μόνος του ο εμβολιασμός», τονίζοντας πως είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα περαιτέρω εξαπλωσης της Όμικρον.

«Στην τρέχουσα συγκυρία, ο εμβολιασμός από μόνος του δεν θα μας επιτρέψει να αποτρέψουμε τον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον, καθώς δεν αρκεί ο χρόνος για να καλυφθούν τα εμβολιαστικά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν», δήλωσε η Αντρέα Αμόν, διευθύντρια του ECDC.

Η Αμόν υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης ή επανεισαγωγής «μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων», όπως η χρήση μάσκας, η υγιεινή των χεριών, η εξ αποστάσεως εργασία και η αποφυγή συνωστισμού σε δημόσιους χώρους.

«Είναι επείγον να ληφθούν ισχυρά μέτρα για τη μείωση της μετάδοσης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η κοινοτική μετάδοση της μετάλλαξης στην κοινότητα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε χώρες της Ένωσης», είπε η Αμόν, προσθέτοντας πως τα μοντέλα δείχνουν πως η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον «επίκειται».

Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,503,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2095,ΑΠΟΨΕΙΣ,104,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,839,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,199,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,913,ΒΙΝΤΕΟ,325,ΒΟΛΟΣ,98,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,215,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1890,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,225,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,83,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,86,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,957,Κόσμος,10100,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,636,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6934,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6174,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,65,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1232,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3221,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,117,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,726,Eco-News,2901,GP - info,5,voice healing therapy,62,
ltr
item
Ploumistos.com: Σύνοδος Κορυφής: «Παγώνει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ - Έρχονται μέτρα-lockdown για όλους
Σύνοδος Κορυφής: «Παγώνει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ - Έρχονται μέτρα-lockdown για όλους
Σύνοδος Κορυφής: «Παγώνει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ - Έρχονται μέτρα-lockdown για όλους
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2021/02/gsgsfgsfg-1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/K9HDo88c-7U/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/lockdown_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/lockdown_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content