Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει στην Ευρώπη ανά χώρα – Πού γίνεται δύσκολη η ζωή των ανεμβολίαστων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει στην Ευρώπη ανά χώρα – Πού γίνεται δύσκολη η ζωή των ανεμβολίαστων

👉Στην Ευρώπη επαναφέρουν σε ισχύ μέτρα και προωθούν εκστρατείες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων με στόχο να μπει ένα φρένο στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και τα αρνητικά ρεκόρ σε νοσηλείες και θανάτους.

Γερμανία

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να καλπάζουν στη Γερμανία και να προκαλεί έντονη ανησυχία η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας καθώς μολύνεται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εμβολιασμένων, βουλευτές συζητούν πως θα μειωθεί ο κίνδυνος των μολύνσεων.

Ο υπουργός Υγείας, Γιενς Σπαν εκτιμά ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα αποκλιμακωθεί περί τα τέλη του μήνα, ωστόσο δεν υπάρχει ορατό τέλος στα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Ο Σπαν ηγείται τώρα της προσπάθειας για χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλους όσοι συμπληρώνουν έξι μήνες από τον πρωτογενή εμβολιασμό τους – ειδικά στους άνω των 70 ετών, αλλά επιμένει να απορρίπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία. Αντίθετα θα υπάρχουν υποχρεωτικά rapid test για τους επισκέπτες και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων, ώστε να μειωθούν οι μολύνσεις εκεί. Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τις ενισχυτικές δόσεις, ενώ έχει ταχθεί υπέρ του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από συγκεκριμένες δραστηριότητες ειδικά σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ζητά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο τιμών. Ωστόσο οι προτάσεις του έχουν διχάσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία.

Δυσκολεύει η ζωή των ανεμβολίαστων
Η Σαξονία είναι το πρώτο γερμανικό κρατίδιο που εφαρμόζει από τη Δευτέρα αυστηρότερους κανονισμούς. Πρόσβαση σε κλειστούς χώρους όπως καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, ντισκοτέκ, μουσεία, σινεμά αλλά και σε γήπεδα θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και δεν θα αρκεί πλέον το αρνητικό τεστ. Από αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται λιανεμπόριο, φαρμακεία και ναοί. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται ήδη σε μεμονωμένες περιοχές της Βαυαρίας με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων. Την καθιέρωση αυτού του κανόνα σε ολόκληρη τη Γερμανία ζητούν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα υγείας, Κάρλ Λάουντερμπαχ, η Ένωση Γερμανικών Δήμων όπως και ο Ομοσπονδιακός Ιατρικός Σύλλογος. «Στην ανάγκη» θα πρέπει να επιβληθούν μέτρα lockdown για ανεμβολίαστους, υποστήριξε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κλάους Ράινχαρντ.

Άλλοι ιατρικοί σύλλογοι αλλά και ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Μάρκους Ζέντερ, ζητούν την επιστροφή στα δωρεάν τεστ κορωνοϊού, τα οποία είχαν καταργηθεί τον περασμένο μήνα. Εκτός αυτού, θεωρούν αναγκαίο να υποβάλλονται σε τεστ και οι εμβολιασμένοι, επειδή και αυτοί μπορούν να είναι φορείς του Covid-19.

Αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης – παρά το καμπανάκι από τον ΠΟΥ – ο κόσμος εμφανίζεται διχασμένος ως προς το πώς θα επιτευχθεί μείωση των μολύνσεων, ειδικά σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας με τους επιστήμονες να καλούν τον πληθυσμό να προχωρήσει σε ενισχυτικό εμβολιασμό καθώς αυξάνονται οι αριθμοί των νοσηλευομένων, μεταξύ των οποίων και πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι, ωστόσο, ανήκουν ως επί το πλείστον σε ευπαθείς ομάδες με επιβαρυμένη υγεία και υποκείμενα νοσήματα.

Ιταλία
Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία ήταν μία από τις πρώτες που επέβαλαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Από τα τέλη Μαϊου οι υγειονομικοί υποχρεούνται να εμβολιαστούν, ειδάλλως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο προσωρινής απομάκρυνσης από τον χώρο εργασίας (με διακοπή της καταβολής του μισθού) μέχρι και απόλυσης. Σύμφωνα με την Ιατρικό Σύλλογο της χώρας FNOMCeO μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου πάνω από 2.000 γιατροί βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας, αλλά κάπου 500 επέστρεψαν στις δουλειές τους από τη στιγμή που έκαναν το εμβόλιο.

Από τον Σεπτέμβριο όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται να επιδεικνύουν «πράσινο πάσο», που πιστοποιεί ότι εμβολιάστηκαν, ανέρρωσαν πρόσφατα από την Covid-19 και άρα διαθέτουν φυσική ανοσία ή ότι διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό το προηγούμενο 48ωρο. Το κράτος καλύπτει μόνον τα έξοδα των διαγνωστικών τεστ για εκείνους που αδυνατούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας. Το «πράσινο πάσο» είναι υποχρεωτικό και σε κινηματογράφους, μουσεία και εσωτερικούς αθλητικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων.

Γαλλία
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ισχύει από τα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γαλλία όχι μόνον για τους υγειονομικούς, αλλά και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες υποχρεούνται να κάνουν το εμβόλιο. Οι εργοδότες τους, όπως και στην Ιταλία, δεν μπορούν να απολύσουν τους ανεμβολίαστους, αλλά μπορούν να τους βάλουν σε αναστολή με διακοπή καταβολής των μισθών τους.

Κι όλα αυτά την ώρα που επιστρέφει στο Παρίσι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Βρετανία
Στις αρχές Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, όπου σαρώνει το νέο κύμα της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα κρατικά νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας από τον ερχόμενο… Απρίλιο ομολογώντας έτσι εμπράκτως ότι γνωρίζει ότι πολλά μέλη του προσωπικού θα αντιδράσουν στον εμβολιασμό και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας θα αντιμετώπιζε μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού μεσούντος του χειμώνα εφόσον το μέτρο εφαρμοζόταν νωρίτερα.

Προς το παρόν, πάντως, το μέτρο θα ισχύσει μόνον στην Αγγλία και δεν σχεδιάζονται μέχρι τώρα ανάλογα βήματα στην Ουαλία, τη Σκωτία ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ισπανία
Στην Ισπανία, που ενέκρινε προ ημερών τον εμβολιασμό με αναμνηστική δόση για τους άνω των 70, έχει ανάψει η κουβέντα για τα κατά πόσον θα ισχύσει υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους εργαζομένους και όχι μόνον εκείνους του κλάδου Υγείας. Η ένωση εργοδοτών της χώρας τάσσεται υπέρ του μέτρου, αλλά διαφωνεί – τουλάχιστον προς το παρόν – η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Ορισμένες αυτόνομες περιοχές έχουν προτείνει νομοσχέδια για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά δεν έχουν τεθεί σε ισχύ. Η περιοχή της Γαλικίας ήθελε να εφαρμόσει ένα σύστημα με «πράσινο πάσο» παρόμοιο με εκείνο της Ιταλίας, αλλά απέσυρε την πρότασή της όταν η κυβέρνηση Σάντσεθ στη Μαδρίτη ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο το καλοκαίρι να εξετάσει τη νομιμότητα του μέτρου.

Δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 85% στα άτομα ηλικίας 20 έως 69 ετών και σχεδόν 100% στους υγειονομικούς) θα ήταν μάλλον δύσκολο να θεωρήσει το Δικαστήριο το μέτρο σύννομο με το Ισπανικό Σύνταγμα, που θέτει υψηλά τον πήχη αναφορικά με τους περιορισμούς των ελευθεριών των πολιτών.

Διαδηλώσεις αντιδράσεων
Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις χώρες αυτές έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με δεκάδες χιλιάδες να κατεβαίνουν στους δρόμους. Στην Ιταλία 300 υγειονομική έσυραν την κυβέρνηση στα δικαστήρια, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου λιμενεργάτες στην Τεργέστη απέκλεισαν το λιμάνι για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να άρει το μέτρο του «πράσινου πάσου» ή τουλάχιστον να είναι δωρεάν τα διαγνωστικά τεστ. Η αστυνομία διέλυσε το μπλόκο, αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

με πληροφορίες iefimerida
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νου



πατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,107,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,156,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,844,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,201,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,918,ΒΙΝΤΕΟ,333,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,219,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1903,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,71,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,89,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,92,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,968,Κόσμος,10108,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,641,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1651,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6180,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,67,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1235,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3225,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,732,Eco-News,2904,GP - info,5,voice healing therapy,67,
ltr
item
Ploumistos.com: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει στην Ευρώπη ανά χώρα – Πού γίνεται δύσκολη η ζωή των ανεμβολίαστων
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει στην Ευρώπη ανά χώρα – Πού γίνεται δύσκολη η ζωή των ανεμβολίαστων
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει στην Ευρώπη ανά χώρα – Πού γίνεται δύσκολη η ζωή των ανεμβολίαστων
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/11/2021-11-07_105726-1024x613.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content