Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)

👉Λόγω των συμπτωμάτων του, ο COVID-19 έχει μέχρι στιγμής θεωρηθεί αναπνευστική νόσος. Μια αμερικανική μελέτη ωστόσο, ανατρέπει τις εκτιμήσεις με ένα νέο εύρημα: Ο COVID-19 είναι μια εντελώς διαφορετική ασθένεια από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως.

Αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει νέα ευρήματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Οι λεγόμενες πρωτεΐνες-ακίδες του SARS-CoV-2 διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Μέχρι τώρα, η επιστήμη έχει υποθέσει ότι ο COVID-19 προκαλεί αναπνευστική νόσο, καθώς οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊό ειδικότερα επηρεάζονται σοβαρά. Ωστόσο, η πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη νόσο COVID-19, που προκαλείται από τον ιό SARS CoV-2, οδηγεί σύμφωνα με τη μελέτη σε νέα συμπεράσματα.

Μελέτη: Ο COVID-19 είναι αγγειακή νόσος

Τώρα, ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογίας Salk στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια. Αυτό ανακοίνωσε το ινστιτούτο με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Μέχρι τώρα, η πρωτεΐνη-ακίδα έχει συσχετιστεί μόνο με τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι ακίδες, οι «αιχμές» δηλαδή του κορωνοϊού, είναι πρωτεΐνες στο κέλυφος του ιού και δίνουν στον ιό COVID-19 την τυπική του μορφή. Αυτές οι πρωτεΐνες-ακίδες επιτρέπουν στον ιό να εισέλθει σε ένα νέο κύτταρο, βοηθώντας έτσι στη μετάδοσή του.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, οι ακίδες έχουν και μία περαιτέρω ιδιότητα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Circulation Research», δείχνει για πρώτη φορά πώς ο ιός SARS-CoV-2 βλάπτει και επιτίθεται στο αγγειακό σύστημα σε κυτταρικό επίπεδο, όπως αναφέρει και η «Frankfurter Rundschau».

Οι επιστήμονες υποπτεύονται εδώ και αρκετό καιρό ότι ο COVID-19 είναι μια αγγειακή ασθένεια. Τέλος, άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με COVID έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο αγγειακών παθήσεων όπως θρόμβωση, πνευμονική εμβολή ή σοβαρές κυκλοφορικές διαταραχές στα πόδια και στα χέρια, όπως αναφέρθηκε από τη Γερμανική Εταιρεία Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια αναπνευστική ασθένεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αγγειακή ασθένεια», δήλωσε ο Γιούρι Μέινορ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, σε δελτίο Τύπου του Ινστιτούτο Salk.

Η μελέτη της ερευνητικής ομάδος έχει ως στόχο να εξηγήσει, πώς η λοίμωξη από κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά διαφορετικά συμπτώματα, όπως εγκεφαλικά επεισόδια ή επιπλοκές σε άλλα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με τον Μέινορ, ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις έχουν το κοινό ότι σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία.

Η πρωτεΐνη-ακίδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα

Οι επιστήμονες συνέχισαν να διερευνούν αυτή την ανακάλυψη για τα αιμοφόρα αγγεία στη μελέτη τους. Για να ανακαλύψουν ποια είναι η επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν «ψευδοϊό» που περιβάλλεται από την κλασική κορώνα των πρωτεϊνών-ακίδων του SARS-CoV-2, αλλά δεν περιείχε πραγματικό ιό.

Αυτός ο ψευδοϊός κατέστρεψε τους πνεύμονες και τις αρτηρίες στο ζωικό μοντέλο ακόμη και χωρίς τον πραγματικό ιό. Αυτό, με τη σειρά του, αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η πρωτεΐνη-ακίδα από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει την ασθένεια.

Τα δείγματα ιστού τελικά αποκάλυψαν ότι ο ψευδοϊός είχε προκαλέσει φλεγμονή στα λεγόμενα ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία ευθυγραμμίζουν τα τοιχώματα της πνευμονικής αρτηρίας από μέσα. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές διεξήγαγαν περαιτέρω δοκιμές και πειράματα. Αυτά έδειξαν ότι η πρωτεΐνη-ακίδα μπορεί να δεσμεύσει το ένζυμο ACE2.

Το ένζυμο 2 (ACE2) που μεταβάλλει την αγγειοτενσίνη, παράγεται κυρίως από κύτταρα των πνευμόνων, όπου μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου για τον ιό στην κυτταρική επιφάνεια. Στα πειράματα των ερευνητών, η σύνδεση με τον ιό SARS-CoV-2 διατάραξε τη μετάδοση μοριακού σήματος του ACE2 στα μιτοχόνδρια – και αυτά ήταν ως αποτέλεσμα κατεστραμμένα και κατακερματισμένα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια επίδραση όταν τα κύτταρα έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο επιστημονικό έργο που δείχνει ότι υπάρχει ακόμη και σοβαρή βλάβη όταν τα κύτταρα έρχονται σε επαφή μόνο με την πρωτεΐνη ακίδας - ακόμη και αν οι δυνατότητες αναπαραγωγής του ιού διαβρώνονται.

«Η αφαίρεση των δυνατοτήτων αναπαραγωγής του ιού εξακολουθεί να έχει σημαντική επιβλαβή επίδραση στα αγγειακά κύτταρα, απλά και μόνο λόγω της ικανότητάς του να συνδέεται με αυτόν τον υποδοχέα ACE2, τον υποδοχέα πρωτεΐνης S, ο οποίος είναι πλέον γνωστός χάρις στον Covid», εξηγεί ο Μέινορ.

Επιπλέον, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Salk θέλουν τώρα να συνεχίσουν την έρευνα για τις πρωτεΐνες-ακίδες - ειδικά όσον αφορά στους μεταλλαγμένους κορονωϊούς. «Μελέτες με μεταλλαγμένες πρωτεΐνες-ακίδες θα παράσχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τη μολυσματικότητα και τη σοβαρότητα των μεταλλαγμένων ιών SARS-CoV-2», αναφέρει η FRANKFURTER RUNDSCHAU.

Ως επόμενο βήμα, οι ερευνητές από την Καλιφόρνια θέλουν να διερευνήσουν πιο στενά τον μηχανισμό που διαταράσσει την πρωτεΐνη ACE2, καταστρέφοντας έτσι τα μιτοχόνδρια και προκαλώντας τα να αλλάξουν το σχήμα τους.

Ανησυχία για τα εμβόλια mRNA

Όλα αυτά βέβαια γεννούν για άλλη μια φορά ανησυχία για τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer/Biontech, που βασίζουν τη δράση τους σε αυτές ακριβώς τις πρωτεΐνες-ακίδες.

Σε κάθε περίπτωση, καταδεικνύονται οι παθογένειες της ταχείας παραγωγής όλων των εμβολίων που βρίσκονται σήμερα σε κυκλοφορία, ενώ δικαιώνονται οι επιφυλάξεις και η διστακτικότητα του κόσμου να εμβολιασθεί. Η κατάταξη όλων των ανθρώπων που ανησυχούν για τους κινδύνους, που η ίδια η επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει κάθε μέρα, στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της παράνοιας είναι σίγουρα μία ανήθικη πρακτική εκ μέρους των κυβερνήσεων, αλλά και των προπαγανδιστικών μηχανισμών που έχουν αναλάβει τη στήριξή τους.

Για την ιστορία, στο φημισμένο αμερικανικό ινστιτούτο Salk, έχουν από ιδρύσεώς του το 1960 εργαστεί 11 νομπελίστες, εκ των οποίων οι δύο είναι σήμερα ενεργά μέλη της διοίκησης του ιδρύματος.
 

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)
Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)
Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)
https://www.irafina.gr/wp-content/uploads/2020/03/koronoios_xartis_maska-750x430.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZaNhaZVNk7A/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_47.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_47.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content