Έρμαν Έσσε: Η πλάνη των ανθρώπων με νοοτροπία κοπαδιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρμαν Έσσε: Η πλάνη των ανθρώπων με νοοτροπία κοπαδιού

👉Ο "ήρωας" δεν είναι υπάκουος, καλός πολίτης που εκτελεί τα καθήκοντά του. Ηρωικός μπορεί να είναι μόνο εκείνος που έχει κάνει μοίρα του τη δική του, την προσωπική, τη φυσική αντίληψή του για τη ζωή.

"Μοίρα και ψυχική διάθεση είναι ονόματα μιας και της αυτής έννοιας", είχε πει ο Νοβάλις, ένα από τα πιο βαθυστόχαστα και τα λιγότερο γνωστά γερμανικά πνεύματα. 

Ψυχική διάθεση και μοίρα είναι ταυτόσημα, όμως μόνο ο ήρωας είναι εκείνος που βρίσκει το θάρρος για τη μοίρα του.Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων είχε αυτό το θάρρος και αυτού του είδους την ισχυρογνωμοσύνη, η γη θα είχε άλλη όψη. 

Οι πληρωμένοι δάσκαλοί μας (οι ίδιοι που ξέρουν να μας εξυμνούν τόσο πολύ τους ήρωες και τους ισχυρογνώμονες παλιότερων εποχών) λένε ότι σ'αυτή την περίπτωση θα έρχονταν τα επάνω κάτω. Αποδείξεις γι'αυτό δεν έχουν και ούτε τους χρειάζονται.

 Στην πραγματικότητα η ζωή θα γινόταν πιο πλούσια και υψηλότερη ανάμεσα σε ανθρώπους που θ'ακολουθούσαν με πνεύμα ανεξαρτησίας τον εσωτερικό τους νόμο και την εσωτερική τους αντίληψη.

Βέβαια, κάπου- κάπου αναγκαστικά απασχολούν σήμερα αξιότιμους δικαστές- ένας φόνος, λόγου χάρη. Όμως αυτό δε γίνεται και σήμερα παρ' όλους τους νόμους και τις ποινές; Ωστόσο, μερικά τρομερά και αδιανόητα πράγματα που βλέπουμε να συμβαίνουν με φρικιαστικό τρόπο στον καλοταχτοποιημένο κόσμο μας θα ήταν τότε άγνωστα και αδύνατα. Παραδείγματος χάρη οι πόλεμοι των λαών.

Τώρα ακούω τις αυθεντίες να λένε: "Διακηρύττεις την επανάσταση". Πάλι μια πλάνη που είναι δυνατή μόνο ανάμεσα σε ανθρώπους με νοοτροπία κοπαδιού. Διακηρύσσω επιμονή, ισχυρογνωμοσύνη, όχι ανατροπή. Πώς θα ήταν δυνατόν να επιθυμώ την επανάσταση;

Η επανάσταση δεν είναι τίποτα άλλο από πόλεμος, είναι ακριβώς όπως ο πόλεμος μια "συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα". Ο άνθρωπος όμως που έχει νιώσει το θάρρος να είναι ο εαυτός του και που έχει ακούσει τη φωνή της προσωπικής του μοίρας, αχ, αυτός δεν έχει πια ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον για την πολιτική, του είναι διάφορο αν πρόκειται για πολιτική μοναρχική ή δημοκρατική, επαναστατική ή συντηρητική!

Εκείνος για άλλο νοιάζεται. Όπως και οποιοδήποτε χορταράκι, δε νοιάζεται παρά για την προσωπική του ανάπτυξη και ολοκλήρωση. "Εγωισμός", αν θέλετε. Μόνο που αυτός ο εγωισμός είναι ολότελα διαφορετικός από τον επονείδιστο εγωισμό εκείνου που μαζεύει λεφτά ή εκείνου που σαν τσιγκούνης θέλει να συγκεντρώνει εξουσία στο άτομό του!

Ο άνθρωπος μ' εκείνη την "ισχυρογνωμοσύνη" που εννοώ εγώ δεν επιδιώκει να συγκεντρώσει χρήμα ή εξουσία. Περιφρονεί αυτά τα πράγματα όχι γιατί είναι υπερ-ενάρετος και γεμάτος αυταπάρνηση αλτρουιστής- κάθε άλλο! Αλλά το χρήμα και η εξουσία και όλα αυτά τα πράγματα που για χάρη τους οι άνθρωποι αλληλοβασανίζονται και τελικά αλληλοσκοτώνονται πολύ λίγη αξία έχουν για τον άνθρωπο που έχει βρει τον εαυτό του. Τούτος έχει σε υψηλή εκτίμηση ακριβώς μόνο ένα πράγμα: τη μυστηριώδη δύναμη που υπάρχει μέσα στον εαυτό του που τον βοηθάει να ζει και ν'αναπτύσσεται εσωτερικά.

Αυτή η δύναμη δεν μπορεί να αποκτηθεί, να μεγαλώσει σε ύψος και σε βάθος, με μέσον το χρήμα.

Γιατί το χρήμα και η εξουσία είναι εφευρέσεις της δυσπιστίας.

Όποιος δυσπιστεί προς τη δύναμη της ζωής που υπάρχει στα κατάβαθα της ύπαρξής του, απ' όποιον λείπει αυτή η δύναμη, πρέπει να την υποκαταστήσει με μέσα όπως το χρήμα.

Όποιος έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, όποιος δεν επιθυμεί τίποτ' άλλο περισσότερο από το να βιώσει μέσα του καθαρά και ελεύθερα την προσωπική του μοίρα, αυτός βλέπει αυτά τα υπερεκτιμημένα και χίλιες φορές ακριβοπληρωμένα βοηθητικά μέσα σαν εργαλεία κατώτερης αξίας που η απόκτησή τους και η χρήση τους είναι ευχάριστες αλλά ποτέ δεν μπορούν να είναι αποφασιστικές.

Το διάβασα στο pointfromview
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρμαν Έσσε: Η πλάνη των ανθρώπων με νοοτροπία κοπαδιού
Έρμαν Έσσε: Η πλάνη των ανθρώπων με νοοτροπία κοπαδιού
Έρμαν Έσσε: Η πλάνη των ανθρώπων με νοοτροπία κοπαδιού
https://www.artigo.gr/wp-content/uploads/2018/09/11667302_10153095081078687_8213628713054330077_n.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZaYXDGZQVs4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_357.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_357.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content