Επιστήμονες εντοπίζουν μυστηριώδη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας»

Επιστήμονες εντοπίζουν μυστηριώδη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας»

👉Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Σταύρο Κατσάνεβα ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας μαύρης... τρύπας – της παλαιότερης που εντοπίστηκε ποτέ – που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει σύμφωνα με την τρέχουσα κατανόηση των κοσμικών τεράτων, που είναι τόσο πυκνές που ούτε το φως μπορεί να ξεφύγει από τη βαρυτική τους έλξη.

Γεννημένη από μια συγχώνευση μεταξύ δύο άλλων μαύρων οπών, το αντικείμενο GW190521 ζυγίζει 142 φορές τη μάζα του Ήλιου μας και είναι η πρώτη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας» που έχει παρατηρηθεί ποτέ, ανέφεραν δύο κοινοπραξίες περίπου 1.500 επιστημόνων σε ένα ζευγάρι μελετών.

«Αυτό το γεγονός είναι μια πόρτα που ανοίγει την κοσμική διαδικασία για το σχηματισμό μαύρων τρυπών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο συν-συγγραφέας Σταύρος Κατσάνεβας, αστροφυσικός στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βαρύτητας. «Είναι ένας εντελώς νέος κόσμος.»

Μια αστρική μαύρη τρύπα σχηματίζεται όταν ένα αστέρι που πεθαίνει καταρρέει και έχει συνήθως μέγεθος τρεις έως δέκα ηλιακές μάζες.

Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των περισσότερων γαλαξιών, συμπεριλαμβανομένου και του Γαλαξία μας, κυμαίνονται από εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια ηλιακές μάζες. Μέχρι τώρα, δεν είχαν βρεθεί μαύρες τρύπες με μάζα 100 έως 1.000 φορές από αυτήν του Ήλιου μας.

Μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή παραδείγματος στην αστροφυσική των μαύρων οπών. Τα ευρήματα αυτά, λένε οι ερευνητές, υποστηρίζουν την ιδέα ότι θα μπορούσαν να σχηματιστούν υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες μέσω της επαναλαμβανόμενης συγχώνευσης αυτών των μεσαίων σωμάτων.

Αυτό που οι επιστήμονες παρατήρησαν στην πραγματικότητα ήταν τα κύματα βαρύτητας που παρήχθησαν πριν από περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια χρόνια, όταν το GW190521 σχηματίστηκε από τη σύγκρουση δύο μικρότερων μαύρων οπών 85 και 65 ηλιακών μαζών.

Όταν συγκρούστηκαν μαζί, απελευθερώθηκε ενέργεια οκτώ ηλιακών μαζών, δημιουργώντας ένα από τα πιο ισχυρά γεγονότα στο Σύμπαν μετά από το Big Bang. Τα κύματα βαρύτητας μετρήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015, δίνοντας στους κύριους ερευνητές ένα Νόμπελ φυσικής δύο χρόνια αργότερα.

Πρόκληση για τα τρέχοντα μοντέλα

Το GW190521 εντοπίστηκε στις 21 Μαΐου 2019 από τρία συμβολόμετρα, τα οποία μπορούν να μετρήσουν μια μεταβολή χιλιάδες φορές μικρότερη από έναν ατομικό πυρήνα καθώς τα κύματα βαρύτητας περνούν από τη Γη.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, η βαρυτική κατάρρευση ενός αστεριού δεν μπορεί να σχηματίσει μαύρες τρύπες στην περιοχή από 60 έως 120 ηλιακές μάζες επειδή – σε αυτό το μέγεθος – τα αστέρια καταρρέουν εντελώς από την υπερκαινοφανή έκρηξη (σουπερνόβα) που συνοδεύει την κατάρρευση.

Και όμως, οι δύο μαύρες τρύπες που προκάλεσαν το GW190521 ήταν και οι δύο σε αυτό το μέγεθος.

Είναι επίσης μια ένδειξη για το πόσα πράγματα δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Αυτή η ανίχνευση επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο σύμπαν που μας έχει παραμείνει αόρατο», δήλωσε ο Ινδός αστροφυσικός Karan Jani. «Έχουμε πολύ περιορισμένη θεωρητική και παρατηρητική κατανόηση αυτής της αόριστης κατηγορίας μαύρης τρύπας με ενδιάμεση μάζα».

«Η ικανότητά μας να βρούμε μια μαύρη τρύπα πλάτους εκατοντάδων χιλιομέτρων από τα πέρατα του Κόσμου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πραγματοποιήσεις αυτής της ανακάλυψης», πρόσθεσε ο Jani.

Οι δύο μελέτες δημοσιεύθηκαν στο Physical Review Letters και στο Astrophysical Journal Letters.

Το διάβασα στο physics4u.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιστήμονες εντοπίζουν μυστηριώδη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας»
Επιστήμονες εντοπίζουν μυστηριώδη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας»
Επιστήμονες εντοπίζουν μυστηριώδη μαύρη τρύπα «ενδιάμεσης μάζας»
https://physics4u.files.wordpress.com/2020/09/blackhole-universe_thumb.jpg?w=620&h=403
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_276.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_276.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content