Νέο παραλήρημα Ερντογάν-''Οι Έλληνες θα πληρώσουν εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους''

Νέο παραλήρημα Ερντογάν-''Οι Έλληνες θα πληρώσουν εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους''

👉Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ... Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον όχι μόνο δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης με την Ελλάδα, αλλά δυναμιτίζει δοθείσης ευκαιρίας το κλίμα. Στο στόχαστρο, δε, έχει πλέον βάλει και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτήν την φορά ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας αναφέροντάς ως «μη ικανούς τους διοικητές» των δύο χωρών και αναρωτιέται αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε πως «δέχεται ο ελληνικός λαός ο,τι θα του συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;» και συνέχισε «γνωρίζει ο γάλλος πολίτης ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;». 




«Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Η κατανόησή μας εκφράζει την επιβίωση και την επιβίωση όλων στη γη της πατρίδας, ανεξάρτητα από την πεποίθηση, την καταγωγή ή τη νομιμότητα» εξήγησε σε άλλο σημείο.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

«Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα έναντι εκείνων που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία»

Νωρίτερα την Κυριακή στο μήνυμα προς τον λαό του για την Γιορτή της Νίκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρέλειψε να προκαλέσει, υπογραμμίζοντας πως «θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα έναντι εκείνων που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία».

«Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Για τρεις ακόμα μήνες το Oruc Reis στη Μεσόγειο

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με τις οποίες το Oruc Reis θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο «A Haber», χαρακτήρισε casus belli την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Αιγαίο, προσθέτοντας απειλητικά ότι «ισχύει» η απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Στο γαϊτανάκι των επιθετικών και απειλητικών δηλώσεων εντάσσονται και τα όσα είπαν ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αλλά και ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Φ. Οκτάι χαρακτήρισε απειλή πολέμου την άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας μιας χώρας όπως είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων (αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια), στην προκειμένη περίπτωση της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Έφτασε δε, μέχρι του σημείου να αμφισβητήσει ακόμη και τη συνθήκη των Παρισίων το 1947, με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Θέμα χρόνου η σύγκρουση στο Αιγαίο

Μάλιστα πιάνοντας το νήμα από εκεί ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντ. Μπαχτσελί, αφού δήλωσε ότι τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της σε 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου για την Τουρκία και χαρακτήρισε ως «κάλεσμα για Σταυροφορία» την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα έθεσε θέμα κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα λέγοντας πως είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση στο Αιγαίο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, θα αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντισταθμίσει την αδικία εναντίον της χώρας μας, αν εξεταστεί πάλι το νομικό καθεστώς τους», είπε ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν.

Το παραλήρημα των ιαχών πολέμου από τουρκικής πλευράς συμπληρώνει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό καθώς έστειλε την τρίτη τάξη των δοκίμων του να σχηματίσουν με τα κορμιά τους την λέξη «Μαβι Βαταν» δηλαδή «Γαλάζια Πατρίδα» στο ελικοδρόμιο του πλοίου με το οποίο έφτασαν δίπλα στο Ορούτς Ρέις και το οποίο συνεχίζει να πλέει μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και που όπως δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο M. Τσαβούσογλου θα συνεχίσει να το κάνει για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον.

Την ίδια στιγμή σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της διπλωματικής ήττας, η Τουρκία μέσω του μόνιμου εκπροσώπου της στον ΟΗΕ κατέθεσε επιστολή με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.

Το διάβασα στο www.tovima.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέο παραλήρημα Ερντογάν-''Οι Έλληνες θα πληρώσουν εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους''
Νέο παραλήρημα Ερντογάν-''Οι Έλληνες θα πληρώσουν εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους''
Νέο παραλήρημα Ερντογάν-''Οι Έλληνες θα πληρώσουν εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους''
https://www.iapopsi.gr/wp-content/uploads/2020/08/1052802430-1.jpg.0-1024x683-1-1024x630.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_286.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_286.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content