9 Αυγούστου-Διεθνής Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης

9 Αυγούστου-Διεθνής Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης

👉Το 1923, ο αμερικανοϊνδιάνος Ντεσκαέ (Deskaheh) ταξίδεψε στη Γενεύη για να μιλήσει... ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών και να υπερασπίσει το δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν κάτω από τους δικούς τους νόμους και να έχουν τη δική τους Γη. Αν και δεν του επετράπη να μιλήσει, το όραμά του εξέθρεψε τις γενιές που ακολούθησαν.

71 χρόνια αργότερα, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με το ψήφισμα 49/2014 της 23ης Δεκεμβρίου 1994 καθιέρωσε την 9η Αυγούστου ως Διεθνή Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης, με σκοπό τη διεθνή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αυτόχθονες (ιθαγενείς) λαοί στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Οι αυτόχθονες λαοί είναι κληρονόμοι μοναδικών πολιτισμών και τρόπων που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Έχουν διατηρήσει κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν από εκείνα των κυρίαρχων κοινωνιών στις οποίες ζουν. Παρά τις πολιτιστικές τους διαφορές, οι αυτόχθονες πληθυσμοί από όλο τον κόσμο μοιράζονται κοινά προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων τους ως ξεχωριστοί λαοί.

Υπάρχουν περί τα 370 εκατομμύρια άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αυτόχθονες και ζουν σε 90 χώρες. Αποτελούν λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά αντιπροσωπεύουν το 15% των φτωχότερων. Μιλούν τη συντριπτική πλειονότητα των εκτιμώμενων 7.000 γλωσσών στον κόσμο και αντιπροσωπεύουν 5.000 διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι αυτόχθονες λαοί επιδιώκουν εδώ και χρόνια την αναγνώριση της ταυτότητάς τους, του τρόπου ζωής και το δικαιώματός τους σε παραδοσιακά εδάφη και φυσικούς πόρους, αλλά σε όλη την ιστορία τα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν πάντοτε. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί σήμερα είναι αναμφίβολα από τις πιο μειονεκτικές και ευάλωτες ομάδες ανθρώπων στον κόσμο. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι απαιτούνται ειδικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων τους και τη διατήρηση των ξεχωριστών πολιτισμών και τρόπων ζωής τους.

Το μήνυμα του γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο κορωνοϊός είχε καταστροφικό αντίκτυπο σε πάνω από 476 εκατομμύρια ιθαγενείς στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, οι αυτόχθονες λαοί έχουν αποδεκατιστεί από ασθένειες που έχουν φτάσει σε αυτούς από αλλού και για τις οποίες δεν είχαν αντισώματα. Είναι κρίσιμο οι χώρες να επιστρατεύσουν τους πόρους τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, να τιμήσουν τις συνεισφορές τους και να σέβονται τα αναφαίρετα δικαιώματά τους.

Πριν την τωρινή πανδημία, οι αυτόχθονες λαοί αντιμετώπιζαν ήδη βαθιά ριζωμένες ανισότητες, στιγματισμό και διακρίσεις. Η άνιση πρόσβαση στην υγεία, το καθαρό νερό και την αποχέτευση αυξάνει την ευαλωτότητά τους. Οι αυτόχθονες λαοί εργάζονται κυρίως σε παραδοσιακά επαγγέλματα και οικονομίες επιβίωσης ή στην άτυπη οικονομία. Όλα αυτά έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από την πανδημία.

Οι αυτόχθονες γυναίκες που είναι συνήθως οι βασικές υπεύθυνες παροχής τροφής στις οικογένειές τους, έχουν πληγεί ιδιαίτερα με το κλείσιμο των αγορών βιοτεχνιών, παραγωγής και άλλων αγαθών. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε επειγόντως τη μάστιγα των αυτόχθονων παιδιών που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές μαθησιακές ευκαιρίες.

Σε όλο τον κόσμο, οι αυτόχθονες λαοί ήταν στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων για περιβαλλοντική και κλιματική δράση. Λανθασμένες εφαρμογές περιβαλλοντικής προστασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουν επιφέρει καταπάτηση των εδαφών των αυτόχθονων λαών από παράνομους μεταλλωρύχους και φορείς δασικής εκμετάλλευσης. Πολλοί αυτόχθονες έχουν υπάρξει θύματα απειλών και βίας και πολλοί έχουν χάσει τις ζωές τους. Ενόψει αυτών των απειλών, οι αυτόχθονες έχουν επιδείξει τεράστια αντοχή.

Οι αυτόχθονες κοινότητες με την αυτονομία να διαχειρίζονται τα εδάφη τους και τους πόρους τους έχουν διασφαλίσει επισιτιστική ασφάλεια και φροντίδα μέσω παραδοσιακών καλλιεργειών και φαρμάκων. Ο λαός των Κάρεν της Ταϊλάνδης αναβίωσε το αρχαίο τελετουργικό «Kroh Yee» ή αλλιώς κλείσιμο του χωριού, για να καταπολεμήσει την πανδημία. Τέτοιες στρατηγικές έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ασιατικές χώρες και στη Λατινική Αμερική, με τις κοινότητες να απαγορεύουν την είσοδο σε ανθρώπους από άλλες περιοχές.

Η συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων των αυτόχθονων λαών σημαίνει διασφάλιση της συμπερίληψης και της συμμετοχής στις στρατηγικές αντιμετώπισης και ανάκαμψης από τον κορωνοϊό. Σε όλες τις προσπάθειες πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις με τους αυτόχθονες για μια καλύτερη ανάκαμψη. Από το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ εργάζονται για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των αυτόχθονων λαών. Βοηθάμε για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας και παρέχουμε πρόσβαση σε κοινωνική προστασία και οικονομικές ευκαιρίες. Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών παραμένει αφοσιωμένο στην πραγματοποίηση της Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτόχθονων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

Το διάβασα στο www.sansimera.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: 9 Αυγούστου-Διεθνής Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης
9 Αυγούστου-Διεθνής Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης
9 Αυγούστου-Διεθνής Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης
https://1.bp.blogspot.com/-prKEE2ihPFU/WYyTdODuKuI/AAAAAAABE-U/Hz26_lL-IsEvfMqCjWix-3NrpD7X8AwMACK4BGAYYCw/w400-h225/235599-w09-131015indigenous2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-prKEE2ihPFU/WYyTdODuKuI/AAAAAAABE-U/Hz26_lL-IsEvfMqCjWix-3NrpD7X8AwMACK4BGAYYCw/s72-w400-c-h225/235599-w09-131015indigenous2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content