5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Μια γιορτή του πολιτισμού στην εσχατιά της Ευρώπης

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Μια γιορτή του πολιτισμού στην εσχατιά της Ευρώπης

👉Στο Καστελλόριζο, πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια την τελευταία εβδομάδα... του Αυγούστου (23-30/8/2020) το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), την Ecrans des Monde και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου με έδρα το Σίδνεϊ.

Όπως αναφέρει η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ και γ.γ. του ΙΔΙΣΜΕ: «Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια, όταν η επιθυμία μας να προβάλουμε στο Καστελλόριζο την τότε τελευταία παραγωγή του ΙΔΙΣΜΕ για το νησί μάς οδήγησε στην ιδέα να θεσμοθετήσουμε ένα φεστιβάλ. Απώτερος στόχος, να βοηθήσουμε ουσιαστικά το νησί να βρει τη θέση που του αξίζει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Ρεκόρ συμμετοχών
Φέτος, στον απόηχο της καραντίνας και του εγκλεισμού, η προκριματική επιτροπή επέλεξε 24 ντοκιμαντέρ (από τις 300 αιτήσεις) από 18 διαφορετικές χώρες που θα διαγωνιστούν για τα εξής βραβεία: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας και το Ειδικό Βραβείο του «Οδυσσέα».

Κριτική επιτροπή
Τη δύσκολη διαδικασία απονομής των βραβείων αναλαμβάνουν διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας κινηματογραφικής κοινότητας με προεδρεύουσα στην κριτική επιτροπή την παραγωγό και σκηνοθέτιδα Μπάρμπαρα Βακερνάγκελ-Τζέικομπς. Την επιτροπή ολοκληρώνουν ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, η Μάρτζι ντε Κόνινγκ, o Άρης Φατούρος και ο Στέλιος Κυμιωνής.

Για την αξιέπαινη συμβολή του στην προώθηση της νέας γενιάς Ελλήνων δημιουργών θα βραβευτεί το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ το φεστιβάλ θα τιμήσει επίσης τον όμιλο Alter Ego Media για τη συνεισφορά του και το αποτύπωμά του στην ενημέρωση.

Εκπλήξεις στις τελετές έναρξης και λήξης (23/8 και 30/8)

Στην τελετή έναρξης οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον «πατριάρχη» του ρεμπέτικου, τον Μάρκο Βαμβακάρη, με την προβολή του ντοκιμαντέρ Μάρκος και τη συναυλία της Σοφίας Παπάζογλου, ενώ μεγάλη έκπληξη περιμένει τους θεατές και στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, οπότε θα προβληθεί σε πρώτη παγκόσμια προβολή το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Saving North του Μίτσελ Τζόνσον. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία λήξης με τον Δημήτρη Μπάση και την ορχήστρα του.

Παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από δύο πάνελ συζητήσεων και δύο ανοιχτές συζητήσεις για επαγγελματίες –όλα και σε διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση– με τη συμμετοχή της αρχισυντάκτριας του Storyville (BBC) και πρέσβειρας του φεστιβάλ Mandy Chang. Αέρας Όσκαρ θα φυσήξει στο φεστιβάλ με την προβολή του υποψήφιου για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας Honeyland των Λιούμπομιρ Στεφάνοφ και Ταμάρα Κοτέβσκα. 

Στις φετινές παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται η έκθεση φωτογραφίας «Καστελλόριζο, εκεί που σταματάει ο χρόνος» του Χρίστου Σιμάτου, η ιδιαίτερη γλυπτική έκθεση του Αλέξανδρου Ζυγούρη και οι μουσικές ανάπαυλες με τους World Music Enseble. 

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρξουν εκπαιδευτικές δράσεις από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, παραστάσεις Καραγκιόζη του Θιάσου Σκιών - Αλέξανδρος Μελισσηνός και μαθήματα κατάδυσης από τον εκπαιδευτή Ρομπέρτο Κάλιτς.

Η παρακολούθηση όλων των ντοκιμαντέρ και των παράλληλων εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» είναι δωρεάν. 
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το ΙΔΙΣΜΕ, την Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου (Σίδνεϊ) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μεγίστης, των πρεσβειών της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ και έχει την ευγενική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Μια γιορτή του πολιτισμού στην εσχατιά της Ευρώπης
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Μια γιορτή του πολιτισμού στην εσχατιά της Ευρώπης
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Μια γιορτή του πολιτισμού στην εσχατιά της Ευρώπης
https://1.bp.blogspot.com/proxy/lHf-UKo6RauWgjuMEyyramL9pytQw_MY5Sh6AzopKZ1ByMn7Elp14XsdBJgR-_Z2e5sCnTgrldw1ww9sudnS1it_V_On6PMBB1asjEEh4rsgfHyNxzqzWjLMGHq1S0NCTu1afR-dTQVsEj9NT2HBv1S7cRlHJOGvjy4=w400-h216
https://1.bp.blogspot.com/proxy/lHf-UKo6RauWgjuMEyyramL9pytQw_MY5Sh6AzopKZ1ByMn7Elp14XsdBJgR-_Z2e5sCnTgrldw1ww9sudnS1it_V_On6PMBB1asjEEh4rsgfHyNxzqzWjLMGHq1S0NCTu1afR-dTQVsEj9NT2HBv1S7cRlHJOGvjy4=s72-w400-c-h216
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/5_27.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/5_27.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content