Άγχος: Αποχαιρετίστε τον «αόρατο εχθρό» που μας καταπονεί καθημερινά.

Άγχος: Αποχαιρετίστε τον «αόρατο εχθρό» που μας καταπονεί καθημερινά.

⍆Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να μας δημιουργήσουν έντονη ανησυχία και άγχος, όπως...
η παρουσίαση ενός μεγάλου project, το οποίο δουλεύαμε καιρό ή ακόμα και αιφνίδια γεγονότα που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να συμβούν.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που βιώνουν έντονη ανησυχία την στιγμή που δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω.

Σε αυτήν την περίπτωση, σκέψεις και πιθανά σενάρια μπορεί να «κατακλύζουν» τον εγκέφαλό μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μία έντονη πίεση, αφού τα επίπεδα άγχους «σκαρφαλώνουν» σε επικίνδυνα ύψη. 

Το άγχος αποτελεί την «απάντηση» σε κάποιο στρεσογόνο ερέθισμα, εξωτερικό ή εσωτερικό, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται σε σωματικό, θυμικό ή και κοινωνικό επίπεδο. Ανεξάρτητα από το ερέθισμα που πυροδότησε την εσωτερική ανησυχία, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να περιορίσουμε το περιττό άγχος και να ξεφύγουμε από τα δυσοίωνα σενάρια.

1. Οργάνωση & decluttering


Η διαδικασία της οργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού όχι μόνο καταφέρνετε να εκτονώσετε την ένταση αλλά ταυτόχρονα τακτοποιείτε και φτιάχνετε τον χώρο σας, ακριβώς όπως τον θέλετε. Δοκιμάστε να καθαρίσετε το γραφείο σας από όλα όσα δεν χρειάζεστε και έπειτα να τακτοποιήσετε όλα σας τα αντικείμενα ανάλογα με την συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε ή την σημαντικότητά τους.

 Το decluttering αν και αποτελεί ένα απλό ξεκαθάρισμα, προσλαμβάνει θεραπευτικές ιδιότητες, διότι χαρίζει ένα νοητικό διάλειμμα από την διαρκή ενασχόληση με δύσκολα ζητήματα της καθημερινότητας. Μας βοηθά να συντονίσουμε τον εγκέφαλό μας σε μια συστηματική, ενεργητική κατάσταση, που μπορούμε να εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς της ζωής μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

2. Κίνηση & αναπνοές


Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε το σώμα μας μέσω της διατροφής και της άσκησης. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να τεντώσετε το σώμα σας και να χαλαρώσετε παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Σύμμαχος στην μείωση του άγχους είναι η γιόγκα, που συνδυάζει ασκήσεις τεντώματος και ελεγχόμενης αναπνοής. Καθώς η αναπνοή και οι κινήσεις του σώματος γίνονται πιο ελεγχόμενες, ο εγκέφαλος ακολουθεί στο ίδιο μοτίβο, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεστε ευκολότερα στην παρούσα στιγμή.

3. Κηπουρική


Η κηπουρική είναι γνωστή για τα οφέλη της στην ψυχική υγεία. Είτε πρόκειται για τις γλάστρες στο μπαλκόνι είτε για τον κήπο σας, η φροντίδα των φυτών σας μπορεί να αποτελέσει πηγή χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος. Η έκθεση στον ήλιο, η επαφή με το χώμα και τα λουλούδια είναι αρκετή για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε πιο ήρεμοι ενώ οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που πραγματοποιείτε όσο φροντίζετε τα φυτά σας, επιτρέπουν στον εγκέφαλο να κάνει ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα αμέτρητα emails.

Το διάβασα στο www.vita.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Άγχος: Αποχαιρετίστε τον «αόρατο εχθρό» που μας καταπονεί καθημερινά.
Άγχος: Αποχαιρετίστε τον «αόρατο εχθρό» που μας καταπονεί καθημερινά.
Άγχος: Αποχαιρετίστε τον «αόρατο εχθρό» που μας καταπονεί καθημερινά.
https://www.madamefigaro.gr/Content/ImagesDatabase/p/crop/both/a1/a14b3827d90a4504abedcb04644089ec.jpg?quality=60&404=default&v=02
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_829.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_829.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content