================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ελλάδα – Τουρκία: Η διπλή ασπίδα της Αθήνας κατά της τουρκικής προκλητικότητας

⍆Σε έντονο διπλωματικό μαραθώνιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαρκώς...
κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, επιδίδεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ελληνική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το γεγονός ότι η Αθήνα στοχεύει πλέον να διευρύνει το «μέτωπο» κατά της Άγκυρας, μετά τη σαφή στήριξη που έλαβε από τη Γαλλία στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ομως, μετά το σύμφωνο με την Ιταλία για κοινή ΑΟΖ το κλίμα έχει αλλάξει και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται σε δύο κατευθύνσεις. Το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Οι κινήσεις προς αυτή την πλευρά θα δείξουν αν μπορεί να απομονωθεί η Τουρκία και να ακυρωθεί στην πράξη τόσο το τουρκολυβικό σύμφωνο όσο και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο κυριάρχησαν στην εκτενή συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ένατο όροφο του ξενοδοχείου Waldorf στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, και αυτό αποτυπώθηκε και στις κοινές δηλώσεις τους αμέσως μετά.

Το διάβασα στο www.in.gr
Ελλάδα – Τουρκία: Η διπλή ασπίδα της Αθήνας κατά της τουρκικής προκλητικότητας Reviewed by ploumistos.com on 1:54 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.