«Φιληθείτε με πάθος τώρα»:Μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»

«Φιληθείτε με πάθος τώρα»:Μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»

⍆«Antes Que El Mundo Se Acabe» είναι ο τίτλος του τραγουδιού του...
Residente που σημαίνει στα ισπανικά «Πριν τελειώσει ο κόσμος».

Μέσα σε ένα δυστοπικό παρόν, εν μέσω lockdown και καραντίνας με τα νέα δεδομένα του φονικού COVID-19 να γίνονται όλο και πιο απειλητικά, ο Πορτορικανός μουσικός θέλησε να δώσει το δικό του δυνατό μήνυμα αγάπης και πάθους, απέναντι στον φόβο που σκεπάζει όλο τον πλανήτη.

«Πριν τελειώσει ο κόσμος, πρέπει να φιληθούμε τώρα» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο Billboard. «Ένιωθα πολύ ανήσυχος, με όλη αυτή την αβεβαιότητα όσο έγραφα το τραγούδι αλλά τελικά αποδείχτηκε θεραπευτικό για μένα».

Μέσα στα 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα του βιντεοκλίπ συγκεντρώνονται 113 ζευγάρια από κάθε γωνιά του πλανήτη, διαφορετικού χρώματος, φυλής, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, μπροστά σε θάλασσες, μέσα σε κήπους, σε μπαλκόνια, σε διαμερίσματα, κάτω από μπουγάδες, πάνω σε ταράτσες ακόμη και μέσα στο νερό.


Το πρώτο ζευγάρι που φιλιέται με πάθος είναι από το Πουέρτο Ρίκο και μέχρι το τελευταίο από τη Σενεγάλη, η αλυσίδα των φλιών έχει διασχίσει τις πέντε ηπείρους: από το Μεξικό, τη Φινλανδία, το Μπαλί, τη Χαβάη και την Ιταλία, μέχρι τον Παναμά, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Σουηδία, τον Λίβανο, τη Χιλή, την Αυστραλία, την Γκάνα, την Τουρκία, το Περού, τη Νιγηρία, την Ινδία, τον Καναδά, το Ντουμπάι και άλλα τόσα σημεία του πλανήτη.

Κάθε ζευγάρι «αποκωδικοποιεί» με έναν τρόπο, μέσα από αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα του φιλιού του και την κουλτούρα της χώρας του. Κάποιοι φιλιούνται με έντονο πάθος, άλλοι ούτε καν αγγίζονται, ενώ από το Τέξας στέλνει το δικό του συγκινητικό φιλί και ένα ζευγάρι γιατρών που αγκαλιάζονται, φορώντας τις χειρουργικές στολές

Ανάμεσά τους -απίθανη έκπληξη για τους Έλληνες viewers- είναι και τα παθιασμένα φιλιά από την Ελλάδα δύο ζευγαριών: το ένα ερωτοτροπεί μέσα στην κουζίνα του σπιτιού του και το επόμενο, μπροστά στο λουλουδιασμένο μπαλκόνι του.

Από τη Βαρκελώνη, ο Λιονέλ Μέσι με τη γυναίκα του Αντονέλα

Ένα από τα παθιασμένα ζευγάρια του Πουέρτο Ρίκο είναι και ο Πορτορικανός ράπερ Μπαντ Μπάνι με την αγαπημένη του Γκαμπριέλα. Από τη Βαρκελώνη εμφανίζεται ο Αργεντινός σταρ των γηπέδων Λιονέλ Μέσι με τη γυναίκα του Αντονέλα, από το Λος Άντζελες ο Πορτορικανός σταρ της ποπ Ρίκι Μάρτιν που φιλάει παθιασμένα τον σύζυγό του Τζουάν Γιοσέφ, και σε πρώτη εμφάνιση, με φόντο τα βουνά της Καλιφόρνια, ο Μπεν Άφλεκ δίνει ένα καυτό φιλί στη νέα σύντροφό του, Άννα Ντε Άρμας.

Από το Λος Άντζελες, ο Ρίκι Μάρτιν με τον σύζυγό του Τζουάν Γιοσέφ

«Αντί να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, πάμε πάλι από την αρχή»
Με αυτό το σύνθημα ξεκινά το βιντεοκλίπ που προέκυψε σε long version γιατί το υλικό από τα φιλιά που είχε συγκεντρωθεί ήταν πραγματικά ατελείωτο. «Πρώτα μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω μια αλυσίδα από φιλιά γύρω από τον πλανήτη» λέει ο Residente.

«Και το θεώρησα σχετικά απλό. Να γράψω ένα τραγούδι που να ενώνει αυτή την αλυσίδα με φιλιά, από κάθε κοινωνική τάξη. Ωστόσο, αν και ήταν ένα απλό φιλί, στην πράξη αποδείχτηκε πιο περίπλοκο. Έπρεπε να βρω όλους αυτούς τους ανθρώπους που να θέλουν να φιληθούν στη διάρκεια της πανδημίας, μίλησα με φίλους που ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν, αλλά και με πάρα πολύ κόσμο μέσω instagram. Mε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Τους εξηγούσα ότι πρέπει να καταγράψουν με μια κάμερα, αλλιώς με ένα κινητό τηλέφωνο σε οριζόντια λήψη. Ήταν αρκετά περίπλοκο».

O 42χρονος Πορτορικανός ράπερ, μουσικός και κινηματογραφιστής René Juan Pérez Joglar, γνωστός ως Residente, έχει δημιουργήσει και το ραπ γκρουπ Calle 13.

Η ατελείωτη αλυσίδα από φιλιά

«Πρώτα ηχογράφησα τον εαυτό μου με ένα απλό μικρόφωνο που είχα, γιατί δεν υπήρχε ηχολήπτης, και μετά με ένα application έγραψα τη μουσική. Ένας καταπληκτικός πιανίστας φίλος, ο Leo Genovese με βοήθησε με τις συγχορδίες,. Τον άκουγα να παίζει και του ζητούσα: ‘’Αυτό μου αρέσει’’, ‘’Όχι αυτό΄΄.
Όταν τελείωσα το τραγούδι, συνειδητοποίησα ότι είχα μαζέψει πάρα πολλά φιλιά οπότε έπρεπε να μεγαλώσω τη διάρκεια. Πρόσθεσα φωνές από το Μαρόκο, την Ινδία, τη Σενεγάλη, το Πακιστάν που ερμηνεύουν τους στίχους στη γλώσσα τους και έκανα το τελικό μοντάζ του βίντεο σε Premiere».

Μάλιστα ο Residente ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, ένα ακόμη βίντεο που του έστειλε η Ναόμι Γουότς, όπου η Βρετανοαυστραλή ηθοποιός προσθέτει μία ακόμη εκδοχή στην αλυσίδα των φιλιών. «Δεν χρειάζεται να έχεις απαραίτητα έναν σύντροφο πλάι σου, για να μπορείς να φιλήσεις στη διάρκεια αυτής της καραντίνας» εξηγεί.



Το διάβασα στο www.protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Φιληθείτε με πάθος τώρα»:Μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»
«Φιληθείτε με πάθος τώρα»:Μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»
«Φιληθείτε με πάθος τώρα»:Μια αλυσίδα από φιλιά στον ρυθμό του «Πριν τελειώσει ο κόσμος»
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-05-15/Residente_-_Antes_Que_el_Mundo_Se_Acabe.jpg
https://i.ytimg.com/vi/FJi3EgUMb4k/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_358.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_358.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content