================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μετά από 75 χρόνια στα βιβλιοπωλεία το αδημοσίευτο βιβλίο της Simone de Beauvoir

⍆Το ανέκδοτο βιβλίο της Simone de Beauvoir, Les Inséparables, κυκλοφορεί στα... βιβλιοπωλεία 75 χρόνια μετά τη συγγραφή του. Το βιβλίο πραγματεύεται την παιδική φιλία της συγγραφέα με την Elisabeth ‘Zaza’ Lacoin ενώ, την περίοδο που γράφτηκε θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο και δεν βρέθηκε ποτέ εκδοτικός οίκος να το κυκλοφορήσεις.

Το Les Inséparables γράφτηκε το 1954, 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού "Δεύτερο Φύλου”, και έχει ως θέμα την -ενάντια στις κοινωνικές νόρμες- φιλία δύο νεαρών κοριτσιών. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Vintage, που θα εκδώσει το βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2021, το περιγράφει ως την "φιλία δύο νεαρών γυναικών που μάχονται ενάντια στις συμβάσεις σχετικά με την θέση της γυναίκας στο Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα: σεμνή, ευσεβής, υπάκουη και υποχρεωμένη, από πολύ νωρίς, να αφήσει πίσω τα ενδιαφέροντα και τα πάθη της”.


Η ιστορία βασίζεται στην ζωή της de Beauvoir και την πραγματική φιλία της με την Zaza Lacoin, την οποία γνώρισε στο σχολείο. "Η έντονη σχέση τους διαμόρφωσε με πολλούς τρόπους την εξέλιξη της de Beauvoir- όσο η ίδια κατάφερε να ξεφύγει, η Zaza δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να απελευθερωθεί”, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Το διάβασα στο www.madamefigaro.gr
Μετά από 75 χρόνια στα βιβλιοπωλεία το αδημοσίευτο βιβλίο της Simone de Beauvoir Reviewed by ploumistos.com on 2:26 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.