================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

8 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε σε μια συνεξαρτητική σχέση

⍆Αν έχετε αντιληφθεί ότι συνεχώς συμβιβάζεστε, αφήνετε ανικανοποίητα όλα τα θέλω.... και τις ανάγκες σας για να ικανοποιήσετε τον/τη σύντροφό σας και καλύπτετε τις κακές του συνήθειες και συμπεριφορές, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεστε σε μια συνεξαρτητική σχέση. 

Η συνεξάρτηση είναι μια ακραία μορφή θυσίας της δικής μας ευεξίας για κάποιον άλλο. Φυσικά, σε αυτό έχουμε κι εμείς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

8 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε σε μια συνεξαρτητική σχέση

Καλύπτουμε τον εθισμό του/της συντρόφου στο αλκοόλ ή σε άλλες ουσίες

Για παράδειγμα, αν ο/η σύντροφός σας συχνά δεν καταφέρνει να εμφανιστεί στην εργασία του/της, επειδή έχει κάνει κατάχρηση το προηγούμενο βράδυ, μπορεί να πιστεύετε ότι βοηθάτε, καλύπτοντάς τους στα επίμονα τηλεφωνήματα του εργοδότη. Αλλά αυτό μόνο κακό μπορεί να τους κάνει, αφού έτσι τους βοηθάμε να αποφύγουν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους.
Θυσιάζουμε τα θέλω μας στο βωμό μιας «ευχάριστης σχέσης»

Οι ανάγκες του συντρόφου μας γίνονται σημαντικότερες από τις δικές μας σε μια συνεξαρτητική σχέση. Αυτό αργά ή γρήγορα αποδυναμώνει την ίδια τη σχέση και αδρανοποιεί την ψυχική μας ευεξία.

Κάνουμε πολλά περισσότερα για τη σχέση
Σε μια συνεξαρτητική σχέση, ο ένας τείνει να κάνει πολλά περισσότερα από τον άλλο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η άλλη πλευρά δεν νιώθει ικανή να κάνει κάτι παραπάνω ή λειτουργεί χειριστικά και εγωιστικά. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν είναι βιώσιμο για έναν σύντροφο να κάνει όλη την προσπάθεια η σχέση να λειτουργήσει.

Νιώθουμε ότι θέλουμε να χωρίσουμε, αλλά δεν μπορούμε
Αν αρχίζετε να νιώθετε παγιδευμένοι στη σχέση, εξετάστε ποια είναι η πραγματική αξία που έχει στη ζωή σας. Σε μια υγιή σχέση, χρειάζεται και η αυτονομία. Αν νιώθετε ότι «πνίγεστε», τότε αυτό σίγουρα βλάπτει την καθημερινότητα και την ίδια την προσωπικότητά σας.

Δυσκολευόμαστε να θέσουμε όρια
Τα όρια είναι υγιή και απαραίτητα για μια υγιή σχέση. Αν δυσκολεύεστε να τα θέσετε, εξετάστε το γιατί. Για ορισμένους ανθρώπους, η ιδέα της διατήρησης μιας κάποια απόστασης ανάμεσα στο ζευγάρι είναι λάθος. Όμως, ο καθορισμός ορίων θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αμοιβαίου σεβασμού και σωστής οικειότητας.

Άγχος εγκατάλειψης από τον/τη σύντροφοΤα μέρη μιας συνεξαρτητικής σχέσης συχνά βιώνουν έντονο φόβο υπό την απειλή του χωρισμού. Αν φοβάστε ότι θα σας εγκαταλείψει, το πιθανότερο είναι ότι θα φτάνετε στα άκρα για να μη συμβεί αυτό. Αυτό οδηγεί σε μια ποικιλία μη υγιών συμπεριφορών και μοτίβων, επιβλαβών για τη σχέση.

Δυσκολευόμαστε να λέμε όχι
Αν νιώθετε την ανάγκη συνέχεια να λέτε ναι στο σύντροφό σας ακόμα κι όταν μέσα σας επικρατεί το όχι, αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Αν επίσης ο/η σύντροφός σας απαιτεί να συμφωνείτε συνέχεια μαζί του, τότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τα θέλω σας. Μήπως χρειάζεται να διορθώσετε αυτή την ανισορροπία και αδικία;

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
8 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε σε μια συνεξαρτητική σχέση Reviewed by PLOUMISTOS on 10:15 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.