================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πώς εκδηλώνεται η κατάθλιψη στους άντρες

⍆Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη βρίσκεται ...στη δεύτερη θέση της λίστας των ασθενειών με τον υψηλότερο δείκτη βαρύτητας.

Μάλιστα θεωρείται γυναικεία ψυχική νόσος, γιατί τα συμπτώματα της είναι πιο εμφανή στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Όμως και τα δυο φύλα εκδηλώνουν κατάθλιψη, απλά τα συμπτώματα στον αντρικό πληθυσμό μπορεί να διαφέρουν.

Νιώθουν ευερέθιστοι. 

Συνήθως οι άνδρες που παρουσιάζουν κατάθλιψη κάνουν αρνητικές σκέψεις και γι αυτό συχνά παραπονιούνται ότι αισθάνονται ευερέθιστοι.

Δυσκολία συγκέντρωσης.

Η ψυχοκινητική επιβράδυνση μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του ατόμου να επεξεργάζεται τις πληροφορίες, μειώνοντας έτσι τη συγκέντρωση.

Οργή ή εχθρότητα. 

Πολλοί άνδρες που πάσχουν από κατάθλιψη είναι θυμωμένοι και μπορεί να γίνουν επιθετικοί. Συνήθως ο άνδρας που αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει κάτι λάθος, μπορεί να χρειαστεί να το αντισταθμίσει αποδεικνύοντας ότι είναι ακόμα ισχυρός ή ικανός. Επίσης οι άνδρες γίνονται εχθρικοί όταν απομονώνονται λόγω κατάθλιψής και από την άλλη μεριά δέχονται πίεση από τους φίλους ή την οικογένειά τους να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Στρες. 

Οι άνδρες ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης ως άγχος. Δεν είναι ότι έχουν περισσότερο άγχος από τις γυναίκες, απλά το αναφέρουν πιο συχνά.

Κατάχρηση ουσιών.

Η κατάχρηση ουσιών συχνά συνοδεύει την κατάθλιψη. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αλκοολικοί είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη. Η κατάχρηση ουσιών μπορεί να συμβεί και στα δυο φύλα, όμως η χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ για την κάλυψη δυσάρεστων συναισθημάτων είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνδρες.

Σεξουαλική δυσλειτουργία.

Η κατάθλιψη είναι ένας κοινός λόγος για την απώλεια της επιθυμίας και της στυτικής δυσλειτουργίας (ED), και είναι ένα σύμπτωμα που οι άνδρες έχουν την τάση να μην αναφέρουν. Τα προβλήματα επιδόσεων μπορούν να προέλθουν από την κατάθλιψη και να καταστήσουν την κατάθλιψη χειρότερη.

Το διάβασα στο jenny.gr
Πώς εκδηλώνεται η κατάθλιψη στους άντρες Reviewed by ploumistos.com on 11:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.