Στ. Πλουμιστός: Πως να αποκτήσετε συναισθηματική σταθερότητα

Στ. Πλουμιστός: Πως να αποκτήσετε συναισθηματική σταθερότητα

⍆ "Η μοναδική ικανότητα που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τις αντιξοότητες...
κατά τη διάρκεια των τρελών στιγμών της ζωής."  Όσο μας αρέσει να σκεφτόμαστε διαφορετικά:


Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Ανεξάρτητα από το πώς τα σχεδιάζουμε ή τα προετοιμάζουμε, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Θα υπάρχουν πάντοτε εξωτερικοί παράγοντες που θα λειτουργούν εναντίον μας.

Τα αυτοκίνητά μας χαλάνε. Χάνουμε τις δουλειές μας. Οι σχέσεις μας τελειώνουν. Και μερικές φορές αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και ταυτόχρονα.

Αυτές τις στιγμές, πολλοί από εμάς υποκύπτουμε σε αρνητικές αντιδράσεις - συχνά χειρότερες από την ίδια την κατάσταση.

Αλλά υπάρχει μια επιδεξιότητα στη ζωή που μπορείτε να αναπτύξετε για να παραμείνετε αδιάφοροι στις πιο τρελές στιγμές της ζωής. Είναι η συναισθηματική σταθερότητα - η ικανότητα να δέχεσαι τα χτυπήματα της ζωής χωρίς να πέφτεις κάτω. Το αποκαλώ μια επιδεξιότητα γιατί δεν είναι κάτι που μας έρχεται φυσικά. Είναι κάτι που αναπτύσσετε, με την γνώση και την νοημοσύνη.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι σημαίνει συναισθηματική σταθερότητα , τα οφέλη της και πώς να την αναπτύξετε ως ικανότητα στη ζωή.

Τι είναι η συναισθηματική σταθερότητα;
Επισήμως η Συναισθηματική σταθερότητα ονομάζεται «νευρωτισμός»,το ακριβώς αντίθετο του όρου νευρωτικό (συναισθηματική αστάθεια). Οι ψυχολόγοι αναφέρονται σε αυτό ως απλή συναισθηματική σταθερότητα για να μην συγχέουν τους δύο όρους μεταξύ τους.

Συναισθηματική σταθερότητα σημαίνει να έχεις την ικανότητα να εμποδίζεις την αρνητική ενεργητικότητα -η τάση του κόσμου να βιώνει αρνητικά συναισθήματα.

Ένα άτομο που είναι συναισθηματικά σταθερό:
- είναι ήρεμο κατά τη διάρκεια των αγχωτικών καταστάσεων
- δεν έρχεται αντιμέτωπο συνεχώς με αρνητικά συναισθήματα
-έχει έναν λογικό βαθμό αυτοεκτίμησης
- ανταπεξέρχεται σε όλες τις δύσκολες δοκιμασίες

Μου αρέσει να σκέφτομαι τη συναισθηματική σταθερότητα σαν ένα είδος χαλάρωσης - να είσαι σε θέση να περπατάς σε ένα τεντωμένο σκοινί χωρίς να πέφεις κάτω:

  1. η βαρύτητα και ο άνεμος είναι οι αντιξοότητες της ζωής, το σχοινί είναι τα αρνητικά σου συναισθήματα και η ισορροπία σου είναι η συναισθηματική σου σταθερότητα.
  2. Σκεφτείτε τη συναισθηματική σταθερότητα ως εκπαίδευση του συναισθηματικού σας κέντρου. Είναι η εσωτερική σας δύναμη, το όπλο σας ενάντια στα σκληρά χτυπήματα της ζωής.
Τι δεν είναι συναισθηματική σταθερότητα
Ένα πράγμα είναι σαφές: Συναισθηματική σταθερότητα δεν είναι το να αγνοήσετε ή να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας. Τα συναισθήματά σας είναι βάσιμα - θετικά ή αρνητικά, σας λένε κάτι πολύτιμο. Θυμώνετε γιατί παθιάζεστε με κάτι.Καίγεστε επειδή είστε κουρασμένοι.

Είναι σημαντικό να ακούτε τι σας λένε τα συναισθήματά σας.Το να τα αγνοείτε είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό και είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεστε συναισθηματικά ασταθής.

Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Nicole Gravagna:
"Η συναισθηματική αστάθεια προκαλείται από την προσπάθεια να ελέγξετε τα συναισθήματά σας μια ολόκληρη ζωή. Ελέγχοντας τα συναισθήματά σας, τα καταπατάτε ή περιορίζετε τον εαυτό σας να τα εκφράσει , για χρόνια ή δεκαετίες προκαλεί συναισθήματα κρυμμένα. Οι άνθρωποι απαιτούν τακτική συναισθηματική υγιεινή, και αν δεν είχατε , πιθανότατα θα έχετε συναισθηματική υποστήριξη. "

Ως εκ τούτου, η συναισθηματική σταθερότητα δεν είναι για τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, αλλά για να μην επιτρέψετε να πάρει το καλύτερο από σας. Γι΄αυτό αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας. Μην τα χαρακτηρίζετε ως "καλό" ή κακό. " Αντ 'αυτού, απλά δεχτείτε τα και αισθανθείτε τα όταν παρουσιαστούν.

Και εσείς, επίσης, μπορείτε να καλλιεργήσετε τη συναισθηματική σταθερότητα και να την εφαρμόσετε σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Με καλοσύνη και ευαισθησία, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες της ζωής με ψηλά το κεφάλι και με καθαρή καρδιά.

4 οφέλη της συναισθηματικής σταθερότητας, υποστηριζόμενα από την επιστήμη
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους η συναισθηματική σταθερότητα θα σας κάνει καλό. Αλλά αποφάσισα να επικεντρωθώ σε 4 σημαντικά οφέλη που θα έχουν την μεγαλύτερη και βαθύτερη επίπτωση στη ζωή σας.

1. Σας κάνει πιο σοφό
Η ηλικία δεν γεννά απαραίτητα τη σοφία. Όπως λένε, "Όλοι γερνούν, αλλά δεν μεγαλώνουν ολοι". Το να μάθετε πώς να εργαστείτε μέσα από τα συναισθήματά σας σας βοηθά να αποκτήσετε σοφία στη ζωή.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου το 2016 δείχνει ότι η συναισθηματική σταθερότητα εξαρτάται από τη σοφία και "απαιτεί αλληλεπίδραση τόσο των γνωστικών όσο και των συναισθηματικών ικανοτήτων".

Οι ερευνητές ισχυρίζονται:
"Αναμφισβήτητα εκείνοι που γίνονται σοφοί όσο μεγαλώνουν είναι αυτοί που μπορούν να ρυθμίσουν επιτυχώς τα συναισθήματα τους σε προσωπικές και κοινωνικές καταστάσεις".

2. Σας κάνει πιο ευτυχισμένους
Έχουμε πάντα απεικονίσει τους "χαρούμενους" ανθρώπους ως εξω καρδιά και κοινωνικούς. Αλλά η ευτυχία δεν απαιτεί εξωστρέφεια. Είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που δεν είναι ενδεικτικό της ικανότητάς σας να είστε ευτυχισμένοι. Ερευνητές από το The Oxford Happiness Project διαπίστωσαν ότι η εξωστρέφεια δεν προβλέπει την ευτυχία. Στην πραγματικότητα η συναισθηματική σταθερότητα είναι ο «καθοριστικός παράγοντας τόσο της ευτυχίας όσο και της ικανοποίησης από τη ζωή».

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι επειδή δεν υπάρχουν αρνητικά πεδία της ζωής τους. Αντ 'αυτού, προχωρούν με εξυπνάδα και δύναμη ψυχής.

3. Μαθαίνετε πράγματα γρηγορότερα
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Εγκυκλοπαίδεια των Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών, η συναισθηματική σταθερότητα αυξάνει την παραγωγικότητα στη μάθηση.

Ο Arthur E. Poropat, ο συγγραφέας της μελέτης, εξηγεί:
"Οι περισσότεροι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι έχουν ασθενέστερες αντιδράσεις στα αρνητικά ερεθίσματα και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πρόθυμοι, λιγότερο διασκεδαστικοί και πιο σίγουροι για τις δικές τους ικανότητες. Σύμφωνα με αυτό, οι πιο συναισθηματικά σταθεροί μαθητές είναι λιγότερο ανήσυχοι και δίνουν λιγότερη προσοχή στα λάθη,την διευκόλυνση της μάθησης από τα λάθη ".

Όταν κάνουμε λάθη, είμαστε επιρρεπείς στην εστίαση ή ακόμα και στην μεγέθυνση τους.Έχοντας συναισθηματική σταθερότητα σας επιτρέπει να απομακρύνετε τα λάθη σας και να προσπαθήσετε ξανά.

4. Ανησυχείτε για την αλλαγή και την μετακίνηση
Η αλήθεια είναι ότι όλοι αγχωνόμαστε με την αλλαγή. Δεν μας αρέσει όταν τα πράγματα είναι ασυνήθιστα ή άγνωστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς αρκούμαστε με λιγότερα από όσα θέλουμε και αξίζουμε. Θα προτιμούσαμε να μείνουμε "ασφαλείς" στα δικά μας μικρά κουκούλια παρά να κυνηγήσουμε το απέραντο άγνωστο.

Οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι φοβούνται τόσο την αλλαγή, που επηρεάζει ακόμη και τη σωματική αλλα και πνευματική τους κίνηση. Οι έρευνες δείχνουν ότι "όχι μόνο φοβούνται τη σωματική κίνηση αλλά αντιστέκονται σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα τους που μπορεί να την εκλάβουν ως απειλητική".

Ωστόσο, εάν έχετε συναισθηματική σταθερότητα, δέχεστε την αλλαγή και την κίνηση.Κυνηγάτε αυτό που θέλετε, ακόμη και αν είναι ακατόρθωτο.Μείνετε σταθεροί ακόμα και αν δεν είναι επιλογή σας, επειδή υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα εκεί έξω που σας περιμένουν.

Πώς να αναπτύξετε τη συναισθηματική σταθερότητα στη ζωή σας
Θα είμαι ειλικρινής. Δεν θα είναι εύκολο. Η συναισθηματική σταθερότητα είναι κάτι που μαθαίνεις μόνο όταν βιώνεις τις πιο στενάχωρες και πιο τρελές στιγμές στη ζωή. Αλλαγή, ερωτική απογοήτευση, θλίψη, απόρριψη - είναι όλα αναπόφευκτα. Αλλά ξέρετε ότι αυτές είναι εξάσκηση για να δοκιμάσετε και να αναπτύξετε την ισορροπία σας.

Ας πάρουμε τα καλά πράγματα. Πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε τη συναισθηματική σταθερότητα για να ζήσετε καλύτερα την ζωή σας.

1. Δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική.
Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διαφορετικό ζευγάρι γυαλιών.
Όλοι έχουμε ένα όραμα - βλέπουμε μόνο τι θέλουμε να δούμε. Αλλά θα εκπλαγείτε όταν αντιληφθείτε πως βλέποντας διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε καλύτερα τις αρνητικές καταστάσεις ζωής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Προσπαθήστε λοιπόν να επικεντρωθείτε στα πράγματα που μπορείτε ακόμα να είστε ευγνώμονες αντί των πραγμάτων της ζωής σας που πήγαν στραβά.

2. Δημιουργήστε ένα σχέδιο που να μπορεί να σας κινεί ... ανεξάρτητα από το πόσο μικρά είναι τα βήματα.

Μερικές φορές φαίνεται αδύνατο να ξεπεράσετε μια οδυνηρή συναισθηματική απόρριψη. Συμβαίνουν πράγματα που κάνουν τον κόσμο μας άνω κάτω. Το να είσαι συναισθηματικά σταθερός δεν σε κάνει ανίκητο σε αυτήν την κατάσταση . Αλλά ένα συναισθηματικά σταθερό πρόσωπο δεν μένει σε αυτή την άθλια κατάσταση για πολύ.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μικρο-σχέδια: μια λίστα απο τα πράγματα που μπορούν να σας κινήσουν.

Για παράδειγμα, μετά από έναν χωρισμό, όταν είναι δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι, προσπαθήστε να κάνετε ένα απλό πράγμα, όπως να σηκωθείτε για ένα ντους. Μετά από αυτό, σχεδιάστενα κάνετε μια βόλτα ή να πάτε για ψώνια. Στη συνέχεια, μπορείτε να περάσετε σε πιο απλά πράγματα στη λίστα σας.

Δεν πρέπει να περιμένετε να ξαναβρείτε τον παλιό σας εαυτό γρήγορα. Αλλά μπορείτε να προκαλέσετε τον εαυτό σας να κάνει ένα βήμα κάθε φορά.

3. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκφράσει πλήρως και να αισθανθεί τα συναισθήματά του
Παραπάνω, η νευροεπιστήμονας Nicole Gravagna ανέφερε κάτι που ονομάζεται «συναισθηματική υγιεινή».

Το ορίζει απλά ως "μια πρακτική που επιτρέπει στον εαυτό σας να αισθάνεστε μέχρι τέλος οποιοδήποτε συναίσθημα σας παρουσιάζεται. "

Πρόκειται για τη θεραπεία των συναισθημάτων σας με σεβασμό. Τα αρνητικά συναισθήματά σας, για παράδειγμα, δεν είναι κάτι που απλά αγνοείτε ή απορρίπτετε.

Πρέπει να νιώσετε τον συναισθηματικό πόνο, να δώσετε προσοχή σε αυτό, καθώς και να αντιμετωπίσετε τις ψυχολογικές πληγές που δημιουργεί. Διαφορετικά, δεν έχουν καμία ελπίδα θεραπείας.

4. Ελέγξτε εκ νέου τις προσδοκίες σας
Αυτό είναι: δεν περιμένουμε στ΄αλήθεια τα πράγματα να πάνε άσχημα. Εννοώ, σίγουρα, φανταζόμαστε τα χειρότερα πιθανά σενάρια.Αλλά βαθιά μέσα μας, είμαστε ακόμα αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα έχουν αίσιο τέλος.

Γι΄αυτό προτείνω:
Αποδοχή του γεγονότος ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά για ένα εκατομμύριο διαφορετικούς λόγους. Όχι φυσικά ότι θα πάνε φυσικά. Αλλά όταν συμβούν αρνητικά γεγονότα στη ζωή μας, δεν θα είναι εντελώς έκπληξη.

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι φαίνονται ήρεμοι σε τρελές καταστάσεις επειδή δεν σοκάρονται απ΄όσα συμβαίνουν. Δεν τα πρόβλεψαν, αλλά ξέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβούν.

Εν ολίγοις, αυτοί που περιμένετε ότι η ζωή θα σας ρίξει δυσκολίες και απογοητεύσεις είναι αυτοί που είναι οι ισχυρότεροι και πιο ανθεκτικοί από όλους μας.

5. Βρείτε τί σας δημιουργεί στρες

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το στρες συνδέεται με τις έξι κύριες αιτίες θανάτου.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση στην απρόβλεπτη ζωή. Όλοι το χειριζόμαστε διαφορετικά. Αυτό που θα μας βοηθήσει να χειριστούμε καλύτερα το στρες είναι να γνωρίζουμε τί μας δημιουργεί στρες .

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι κατανοούν τους στρεσογόνους παράγοντες. Ως αποτέλεσμα, να είναι πιο προετοιμασμένοι σε αγχωτικές καταστάσεις. Επιπλέον, γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν καταστάσεις που προκαλούν ανεπιθύμητο άγχος.

Έτσι, λάβετε υπόψη τα πράγματα που σας αγχώνουν και δουλέψτε τα με τον τρόπο σας.

6. Βρείτε δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν

Είμαστε παγιδευμένοι στην "επίτευξη" και "απόκτηση" πραγμάτων στη ζωή και παραμελούμε να συλλογιστούμε και να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας.

Προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από όλη αυτη την κίνηση και το κυνήγι πραγμάτων και βρείτε χρόνο για να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν.

Ενώ οι καριέρες, τα χόμπι και η κοινωνική αλληλεπίδραση μας ενεργοποιούν, πράγματα όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός ή η συγγραφή μας χαλαρώνουν.

Για μένα, είναι μια δέσμη δραστηριοτήτων που επιτρέπουν την ενδοσκόπηση. Μου αρέσει να το σκέφτομαι σαν την "τροφή" της ψυχής μου. Διαβάζω, κάνω γιόγκα, ταξίδια- δραστηριότητες που με κάνουν να αναρωτιέμαι, να επαναξιολογώ και να είμαι ευγνώμων για τη ζωή μου. Δεν έχει σημασία τι είναι. Απλά πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που να σας επιτρέπει να αναπνέετε και να είστε μόνοι με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας.

7. Ξέρετε πότε να ζητήσετε βοήθεια
Είναι αλήθεια ότι οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι είναι ήρεμοι και ανθεκτικοί σε δύσκολες στιγμές. Αλλά δεν σημαίνει ότι το κάνουν μόνοι τους.

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι εντάξει - και μερικές φορές απαραίτητο - να ζητήσουν βοήθεια. Προσπαθώντας να χειριστείτε τα συναισθήματά σας μόνοι σας είναι ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, το οποίο έχουμε ξανασυζητήσει ότι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε συναισθηματική ισορροπία, μάθετε πότε να τραβήξετε τη γραμμή ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την ισχυρογνωμοσύνη. Το να ζητάς βοήθεια δεν είναι αδυναμία. Στην πραγματικότητα, είναι δύναμη. Δεν είναι ποτέ εύκολο να δείξετε τις αδυναμίες σαςκαι τα τρωτά σας σημεία σε κάποιον άλλο, αλλά αυτό ονομάζεται γενναιότητα.

8.Περιστοιχιστείτε από καλούς ανθρώπους
"Είσαι, αυτος που συναναστρέφεσαι".

Εάν περιτρυγυρίζεστε απο τοξικούς και συναισθηματικά ασταθείς ανθρώπους, αυτό ακριβώς θα γίνετε. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για τον εαυτό σας. Βρείτε ανθρώπους που δεν θα σας κρίνουν. Δεν είναι κακό να βγάλετε από την ζωή σας ανθρώπους , αν δεν έχουν να συνεισφέρουν τίποτε άλλο παρά μόνο περιττό πόνο.

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι το καταλαβαίνουν καλύτερα. Ξέρουν ότι η φιλία χρειάζεται συνεχή ενημέρωση. Είναι δύσκολο να τους βγάλετε απ΄τη ζωή σας. Ειδικά αν έχετε μοιραστεί τόσα πολλά απ΄τον εαυτό σας μαζί τους.

Αλλά η ευτυχία σας και η ευεξία σας εξαρτώνται επίσης από τους ανθρώπους που κρατάτε στη ζωή σας. Ρίξτε μια καλή ματιά σε όσους βρίσκονται γύρω σας και αξιολογήστε εάν προσδίδουν αξία στη ζωή σας, χωρίς να την υποτιμούν.

9. Να είστε αυθεντικός
Πώς θα ενθαρρύνετε την ισορροπία στη ζωή σας εάν δεν αισθάνεστε ισορροπημένοι εσωτερικά;

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι είναι τόσο καλοί στο να φωτίζουν τον δρόμο τους μέσα από δύσκολες εμπειρίες ζωής, επειδή είναι τόσο ασφαλείς με το ποιοι είναι.

Αυτό τους κάνει να πατάνε σταθερά στα πόδια τους.Η ικανότητα τους να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και η εντιμότητα τους.Σχεδιάζουν τη δύναμή τους γνωρίζοντας ότι όλα όσα κάνουν βασίζονται στις δικές τους πεποιθήσεις. Δεν ασκούν ποτέ προσπάθεια σε κάτι στο οποίο δεν πιστεύουν.

Βιώνουμε ένα συναισθηματικό πόλεμο,διότι δεν είμαστε αυθεντικοί στο πώς νιώθουμε πραγματικά, τι θέλουμε πραγματικά και ποιοι είμαστε πραγματικά.

Ευαισθησία και συναισθηματική σταθερότητα

Τι είναι η ενσυνειδητότητα;
Η ενσυνειδητότητα είναι μια ψυχολογική διαδικασία που σας επιτρέπει να δώσετε προσοχή στις εμπειρίες σας καθώς συμβαίνουν χωρίς κριτική.

Είναι απλό:
Πρόκειται για την πλήρη συμμετοχή σε αυτό που συμβαίνει, σε αυτό που κάνετε και όπου βρίσκεστε. Η ενσυνειδητότητα παίζει τεράστιο ρόλο στη συναισθηματική σταθερότητα, διότι αντιπροσωπεύει έναν μεμονωμένο παράγοντα.

Σας επιτρέπει να μην είστε υπερβολικά αντιδραστικοί στις αρνητικές καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει τον αντίκτυπο της ενσυνειδητότητας στη συναισθηματική σταθερότητα. Μια μελέτη από το University of Utah εξέτασε πώς οι άνθρωποι που ασκούσαν ενσυνειδητότητα πηγαίναν στην κανονική τους ζωή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «έχουν πιο σταθερά συναισθήματα και αντιλαμβάνονται ότι έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο της διάθεσης και της συμπεριφοράς τους καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ενσυνειδητότητα μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε συναισθηματικά πιο έξυπνοι και ανθεκτικοί.

Αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αποφεύγουν την ενσυνειδητότητα στην πράξη της, γιατί εξακολουθεί να καλύπτεται από έναν αέρα μυστηρίου. Η ενσυνειδητότητα είναι απλή και ειλικρινής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ο καθένας μπορεί να το κάνει. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσουμε;

Εδώ είναι μερικές απλές πρακτικές ενσυνειδητότητας για συναισθηματική σταθερότητα που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη στιγμή:


1. Προσεκτικούς περιπάτους
Βρείτε κάποια στιγμή μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να κάνετε περιπάτους κάπου ήρεμα και ειρηνικά.Προσδιορίστε τουλάχιστον ένα λεπτό από τη βόλτα σας για να είστε απλά σε αυτή τη στιγμή.

Να είστε σιωπηλοί και απλά να δώσετε προσοχή όπου κι αν βρίσκεστε. Παρατηρήστε πράγματα που δεν είχατε κοιτάξει πριν. Αξιολογήστε πώς αναπνέετε και αισθάνεστε. Απλά να είστε παρόντες.

2. Αυτοέλεγχος

Καθίστε. Να είστε μόνοι με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Πώς νιώθετε πραγματικά; Τι σκέφτεστε; Ελέγξτε τον εαυτό σας και πραγματικά παρατηρήστε τι συμβαίνει μέσα σας και στη ζωή σας.

Αναπνεύστε, χαλαρώστε και να είστε ήρεμοι. Κάνετε ένα ΄΄δελτίο καιρού΄΄ για τα συναισθήματά σας. Έχει λιακάδα;  Θύελλα-Συννεφιά; Μην αντιδράτε. Kάντε πίσω και παρατηρήστε τα συναισθήματά σας. Όπως και ο καιρός, δεν μπορείτε να αλλάξετε τα συναισθήματά σας. Αλλά θυμηθείτε, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε.

Πείτε στον εαυτό σας: Δεν είστε τα συναισθήματά σας. Απλά αποδεχτείτε τα και μάθετε από αυτά.

3. Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη
Κάνετε το αυτό κάθε μέρα. Μπορείτε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Απλά γράψτε την κάθε φορά, κάθε μέρα για να ηρεμήσετε και να αξιολογήσετε όλα τα πράγματα για τα οποία είσασταν ευγνώμονες αυτή την ημέρα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να έχετε θετική άποψη στη ζωή σας. Βοηθά στην επαναξιολόγηση της προοπτικής σας. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συμπόνια σας για τους άλλους, η οποία συνδέεται με τη ρύθμιση των συναισθημάτων σας και την εξισορρόπηση της διάθεσής σας.

Πάρε μαζί σου...
Αν μπορείτε να επιλέξετε μόνο μία επιδεξιότητα της ζωής που θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στις μεγαλύτερες δοκιμασίες της, επιλέξτε τη συναισθηματική σταθερότητα.

Όλοι λέμε να βρούμε το νόημα της ζωής και να επιδιώξουμε το σκοπό μας. Πιστεύω όμως ότι η μεγαλύτερη και πιο θετική αλλαγή που μπορείτε να συνεισφέρετε στον κόσμο είναι ο εαυτός σας - ένα υγιές, πλήρες και εκπληκτικό άτομο που μπορεί να διαχέει το φως σε όλους όσους αγγίζετε.

Και πιστεύω ότι όλα ξεκινούν με την ικανότητά σας να αγαπάτε τον εαυτό σας ολότελα. Αν αγαπάτε και δέχεστε τον εαυτό σας, τις εμπειρίες σας και ναι, τα συναισθήματά σας, δεν μπορείτε μόνο να βελτιώσετε τη ζωή σας αλλά και τη ζωή όλων γύρω σας.

Έτσι δουλέψτε με τον εαυτό σας πρώτα και όλα θα γίνουν ευκολότερα μετά.

Σταύρος Πλουμιστός 

είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ 
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως να αποκτήσετε συναισθηματική σταθερότητα
Στ. Πλουμιστός: Πως να αποκτήσετε συναισθηματική σταθερότητα
Στ. Πλουμιστός: Πως να αποκτήσετε συναισθηματική σταθερότητα
https://www.bbva.com/wp-content/uploads/en/2017/08/Body-image-B-Emotional-Intelligence-e1501667861294-1024x720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content