Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική

Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική

⍆Έχετε ποτέ βρεθεί σε μια κατάσταση όπου θα θέλατε μία λίστα μουσικών κομματιών... που να σας βάλει σε μια συγκεκριμένη διάθεση – για παράδειγμα που να μπορεί να σας κινητοποιεί να εργαστείτε – αλλά δεν ξέρατε πώς να τη βρείτε ή πώς να τη συνθέσετε; Σύντομα, μπορεί να γίνει ευκολότερη αυτή η αναζήτηση μουσικής ανάλογα με το συναίσθημα που θέλετε να προκαλέσετε στον εαυτό σας, χάρη σε μια νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Berkeley.

Η έρευνα χρησιμοποίησε πάνω από 2.000 μουσικά δείγματα για να μπορέσουν οι ειδικοί να αξιολογήσουν πώς τα διαφορετικά είδη μουσικής επηρέαζαν το συναίσθημα σε ομάδες από δύο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες: ΗΠΑ και Κίνα.

Ο Καθηγητής Dacher Keltner ανέφερε σχετικά με τη σημασία της έρευνας: «Εντοπίσαμε σχολαστικά τη μεγαλύτερη ομάδα συναισθημάτων που νιώθουν οι άνθρωποι παγκοσμίως μέσω της μουσικής». Το άρθρο της μελέτης βρίσκεται δημοσιευμένο στο επιστημονικό περιοδικό PNAS.

2 διαφορετικές κουλτούρες, παρόμοιες απαντήσεις
Για την έρευνά τους, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με 1.591 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ και 1.258 συμμετέχοντες από την Κίνα, οι οποίοι άκουσαν 2.168 δείγματα διαφορετικών ειδών μουσικής. Στο πρώτο πείραμα μια υποομάδα Αμερικάνων και Κινέζων συμμετεχόντων άκουσαν μια μουσική βιβλιοθήκη 1.841 δειγμάτων και ύστερα αποκάλυπταν το συναίσθημά τους.

Αυτή η πρώτη προσπάθεια επέτρεψε στους ειδικούς να προσδιορίσουν μια μακρά λίστα πιθανών συναισθηματικών εμπειριών που η μουσική θα μπορούσε να προκαλέσει. Τους βοήθησε επίσης να επιβεβαιώσουν πώς οι συμμετέχοντες από διαφορετικές κουλτούρες αντιλαμβάνονταν τις ίδιες εμπειρίες που προκαλούσαν τα μουσικά κομμάτια.

Ο κ.Cowen δήλωσε σε σχέση με αυτό: «Οι άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να συμφωνήσουν ότι ένα τραγούδι περιέχει θυμό, αλλά διαφέρουν ως προς το αν αυτό το συναίσθημα είναι θετικό ή αρνητικό». Περαιτέρω πειράματα οδήγησαν τους επιστήμονες στο να αναγνωρίσουν μια σειρά από 13 συναισθήματα που σχετίζονται με τη μουσική, τα οποία αναγνώρισαν οι συμμετέχοντες και των δύο κρατών.

Οι κατηγορίες ήταν: διασκέδαση, ενόχληση, άγχος ή ένταση, όμορφο, γαλήνη ή χαλάρωση, ονειρικό, αναζωογονητικό, ερωτικό, αγανάκτηση, χαρά, λύπη, φόβο και θρίαμβο. Μέσα από αυτό το φάσμα για παράδειγμα το κλασικό «Rock the Casbah» των The Clash έκανε τους συμμετέχοντες να νιώθουν κάτι αναζωογονητικό και το ίδιο συνέβαινε και τις «Τέσσερις εποχές» του Vivaldi. Το «Somewhere Over the Rainbow» προκαλούσε σε όλους συναισθήματα χαράς.

Οι συμμετέχοντες έτειναν να νιώθουν αγανάκτηση όταν άκουγαν heavy metal και, όπως είχαν προβλέπει οι ερευνητές, ένιωθαν φόβο όταν άκουγαν το soundtrack της διάσημης σκηνής από την ταινία του Alfred Hitchcock, Psycho.

Οι επιστήμονες για να βεβαιωθούν για τα αποτελέσματα επανέλαβαν το πείραμα, αυτή τη φορά με παραδοσιακά κομμάτια από την Δυτική και Κινέζικη κουλτούρα. Οι απαντήσεις επιβεβαίωσαν τα προηγούμενα ευρήματα: Οι συμμετέχοντες και των δύο χωρών ένιωσαν τα ίδια συναισθήματα. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, αλλά δεν εστιάζουμε πάντα σε αυτό που μας μεταφέρει και συχνά υποτιμούμε τη δύναμή της.

To διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματισμούς στην καθημερινότητα τους ή που πάσχουν από ασθένειες, λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,29,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,64,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5701,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,443,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική
Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική
Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική
https://www.skai.gr/sites/default/files/styles/large/public/articles/2015m/music-language.jpg?itok=-1etnzGL
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/13.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/13.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content