================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική

⍆Έχετε ποτέ βρεθεί σε μια κατάσταση όπου θα θέλατε μία λίστα μουσικών κομματιών... που να σας βάλει σε μια συγκεκριμένη διάθεση – για παράδειγμα που να μπορεί να σας κινητοποιεί να εργαστείτε – αλλά δεν ξέρατε πώς να τη βρείτε ή πώς να τη συνθέσετε; Σύντομα, μπορεί να γίνει ευκολότερη αυτή η αναζήτηση μουσικής ανάλογα με το συναίσθημα που θέλετε να προκαλέσετε στον εαυτό σας, χάρη σε μια νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Berkeley.

Η έρευνα χρησιμοποίησε πάνω από 2.000 μουσικά δείγματα για να μπορέσουν οι ειδικοί να αξιολογήσουν πώς τα διαφορετικά είδη μουσικής επηρέαζαν το συναίσθημα σε ομάδες από δύο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες: ΗΠΑ και Κίνα.

Ο Καθηγητής Dacher Keltner ανέφερε σχετικά με τη σημασία της έρευνας: «Εντοπίσαμε σχολαστικά τη μεγαλύτερη ομάδα συναισθημάτων που νιώθουν οι άνθρωποι παγκοσμίως μέσω της μουσικής». Το άρθρο της μελέτης βρίσκεται δημοσιευμένο στο επιστημονικό περιοδικό PNAS.

2 διαφορετικές κουλτούρες, παρόμοιες απαντήσεις
Για την έρευνά τους, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με 1.591 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ και 1.258 συμμετέχοντες από την Κίνα, οι οποίοι άκουσαν 2.168 δείγματα διαφορετικών ειδών μουσικής. Στο πρώτο πείραμα μια υποομάδα Αμερικάνων και Κινέζων συμμετεχόντων άκουσαν μια μουσική βιβλιοθήκη 1.841 δειγμάτων και ύστερα αποκάλυπταν το συναίσθημά τους.

Αυτή η πρώτη προσπάθεια επέτρεψε στους ειδικούς να προσδιορίσουν μια μακρά λίστα πιθανών συναισθηματικών εμπειριών που η μουσική θα μπορούσε να προκαλέσει. Τους βοήθησε επίσης να επιβεβαιώσουν πώς οι συμμετέχοντες από διαφορετικές κουλτούρες αντιλαμβάνονταν τις ίδιες εμπειρίες που προκαλούσαν τα μουσικά κομμάτια.

Ο κ.Cowen δήλωσε σε σχέση με αυτό: «Οι άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να συμφωνήσουν ότι ένα τραγούδι περιέχει θυμό, αλλά διαφέρουν ως προς το αν αυτό το συναίσθημα είναι θετικό ή αρνητικό». Περαιτέρω πειράματα οδήγησαν τους επιστήμονες στο να αναγνωρίσουν μια σειρά από 13 συναισθήματα που σχετίζονται με τη μουσική, τα οποία αναγνώρισαν οι συμμετέχοντες και των δύο κρατών.

Οι κατηγορίες ήταν: διασκέδαση, ενόχληση, άγχος ή ένταση, όμορφο, γαλήνη ή χαλάρωση, ονειρικό, αναζωογονητικό, ερωτικό, αγανάκτηση, χαρά, λύπη, φόβο και θρίαμβο. Μέσα από αυτό το φάσμα για παράδειγμα το κλασικό «Rock the Casbah» των The Clash έκανε τους συμμετέχοντες να νιώθουν κάτι αναζωογονητικό και το ίδιο συνέβαινε και τις «Τέσσερις εποχές» του Vivaldi. Το «Somewhere Over the Rainbow» προκαλούσε σε όλους συναισθήματα χαράς.

Οι συμμετέχοντες έτειναν να νιώθουν αγανάκτηση όταν άκουγαν heavy metal και, όπως είχαν προβλέπει οι ερευνητές, ένιωθαν φόβο όταν άκουγαν το soundtrack της διάσημης σκηνής από την ταινία του Alfred Hitchcock, Psycho.

Οι επιστήμονες για να βεβαιωθούν για τα αποτελέσματα επανέλαβαν το πείραμα, αυτή τη φορά με παραδοσιακά κομμάτια από την Δυτική και Κινέζικη κουλτούρα. Οι απαντήσεις επιβεβαίωσαν τα προηγούμενα ευρήματα: Οι συμμετέχοντες και των δύο χωρών ένιωσαν τα ίδια συναισθήματα. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, αλλά δεν εστιάζουμε πάντα σε αυτό που μας μεταφέρει και συχνά υποτιμούμε τη δύναμή της.

To διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματισμούς στην καθημερινότητα τους ή που πάσχουν από ασθένειες, λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Η γλώσσα της ψυχής: Επιστήμονες προσδιόρισαν τα 13 συναισθήματα που μας προκαλεί η μουσική Reviewed by PLOUMISTOS on 9:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.