================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η αναζήτηση νοήματος στη ζωή επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας ευεξία, σύμφωνα με έρευνα

⍆Η εύρεση προσωπικού νοήματος στη ζωή δεν είναι απλά μια φιλοσοφική ιδέα.... Ολοένα και περισσότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι η εύρεση νοήματος στη ζωή μπορεί να επηρεάσει κυριολεκτικά την σωματική και ψυχική ευεξία μας.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Psychiatry ανέλυσε δεδομένα τριών χρόνων από περισσότερους από 1.000 ενήλικες με ηλικία από 21-100 ετών. Εκτός από πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τον βαθμό στον οποίο ένιωθαν ταύτιση με δηλώσεις όπως «Αναζητώ έναν σκοπό ή μια αποστολή στη ζωή μου» και «Έχω ανακαλύψει έναν ικανοποιητικό σκοπό ζωής».

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η απόκτηση νοήματος στη ζωή συνδέεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Εντούτοις, η αίσθηση ότι ακόμα αναζητούμε το νόημα της ζωής συσχετιζόταν με χειρότερη ψυχική υγεία και γνωστική λειτουργικότητα.

«Το νόημα στη ζωή συσχετίζεται με καλύτερη υγεία, ευεξία και πιθανότατα μακροζωία«, αναφέρει ο Dilip V. Jeste, ένας εκ των ερευνητών και καθηγητής ψυχιατρικής και νευροεπιστημών. «Όσοι έχουν βρει ένα προσωπικό νόσημα είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιέστεροι από όσους δεν έχουν… Όταν βρίσκει κανείς περισσότερο νόημα στη ζωή, νιώθει μεγαλύτερη ικανοποίηση, ενώ αν δεν έχει βρει έναν σκοπό και ακόμα τον αναζητά ανεπιτυχώς, τα επίπεδα του γενικού στρες ανεβαίνουν».

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως παρατηρήθηκε μια συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία και το νόημα. Οι νεότεροι άνθρωποι στην έρευνα δεν ένιωθαν ότι είχαν βρει κάποιο νόημα, αλλά η εύρεσή του φαινόταν να αυξάνεται με την ηλικία, με αποκορύφωμα τα 60 έτη ζωής.

Ο κ. Jeste εξήγησε αυτό το λογικό εύρημα: «Όταν είμαστε νέοι, στα 20 μας, δεν είμαστε βέβαιοι για την καριέρα μας, για τον σύντροφο που θέλουμε να έχουμε δίπλα, ούτε καν για το ποιοι είμαστε. Ακόμα αναζητάμε το νόημά μας. Καθώς μπαίνουμε στα 30, 40 και 50, έχουμε πιο σταθερές σχέσεις, ίσως έχουμε παντρευτεί και έχουμε κάνει οικογένεια και καριέρα. Η αναζήτηση μειώνεται και το νόημα της ζωής αυξάνεται».

Όμως, μετά την ηλικία των 60, η παρουσία νοήματος μειώθηκε στην έρευνα. Καθώς μπαίνουμε στα 60, τα πράγματα αλλάζουν. Οι άνθρωποι συνταξιοδοτούνται και αρχίζουν να χάνουν την ταυτότητά τους. Αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα υγείας και ίσως κάποιοι φίλοι και μέλη της οικογένειας φεύγουν ή πεθαίνουν. Το νόημα μπερδεύεται και ίσως χάνεται. Ασχέτως όμως ηλικίας, η αναζήτηση και η εύρεση μιας αίσθησης νοήματος μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει μια εξαιρετικά μεγάλη επίδραση στην υγεία μας.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός 

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Η αναζήτηση νοήματος στη ζωή επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας ευεξία, σύμφωνα με έρευνα Reviewed by PLOUMISTOS on 3:14 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.