================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια - Σχεδόν 200.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

⍆«Κρανίου τόπος» η Καλιφόρνια, καθώς απειλούνται πάνω από 120.000 στρέμματα.... Την ίδια ώρα, περίπου 180.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς «Κινκέιντ», όπως έχει ονομαστεί, η οποία μαίνεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στη μνήμη του σερίφη της κομητείας Σόνομα» αναφέρει το γραφείο του σερίφη σε μήνυμα στο Twitter.

Η πυρκαγιά, μαζί με άλλη μία που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια, ανάγκασε τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να κηρύξει ολόκληρη την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτρέποντας τους κατοίκους να υπακούσουν στις οδηγίες των αρχών και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα» δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η φωτιά Kincade και η φωτιά Tick στα προάστια του Λος Άντζελες είναι οι μεγαλύτερες από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Καλιφόρνια.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για θυελλώδεις ανέμους οδήγησαν την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electric Corp χθες να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε 940.000 πελάτες σε 38 από τις κομητείες της πολιτείας για να προλάβει το ενδεχόμενο πρόκλησης μιας νέας πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προληπτικά μπλακάουτ ενδέχεται να διαρκέσουν δύο ημέρες.

Έως νωρίς σήμερα, περισσότεροι από 3000 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά Κινκέιντ, που έχει ήδη κάψει 121.410 στρέμματα βλάστησης, 79 κτίρια και απειλεί άλλα 31.175, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Cal Fire. Μόλις το 10% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια - Σχεδόν 200.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Reviewed by PLOUMISTOS on 7:32 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.