================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το λευκό κρέας σχετίζεται με την εκδήλωση καρκίνου

⍆Έκπληκτοι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το λευκό κρέας... σχετίζεται με την εκδήλωση κακοήθειας.

Όπως προειδοποιούν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα ανησυχητικά πορίσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας.

Για τους «Sunday Times», οι Βρετανοί καταναλώνουν ετησίως περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κοτόπουλα και τα πουλερικά θεωρούνται ευρέως ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του κόκκινου κρέατος.

Ωστόσο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση κοτόπουλου σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 475.000 μεσήλικων Βρετανών από το 2006 έως το 2014.

Αναλύοντας τη διατροφή τους και τις ασθένειες που ανέπτυξαν, εντόπισαν συνολικά 23.000 χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.

«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και λεμφώματος μη Hodgkin», όπως επισημαίνει η μελέτη με τους συντάκτες της να υπογραμμίζουν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Το διάβασα στο protothema.gr
Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το λευκό κρέας σχετίζεται με την εκδήλωση καρκίνου Reviewed by PLOUMISTOS on 11:56 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.