================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Προτομή του Τουταγχαμών πουλήθηκε για 5,2 εκατ. ευρώ - Αντιδρούν οι Αιγύπτιοι

⍆Για 5,2 εκατ. ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο μια προτομή του Τουταγχαμών...
από χαλαζίτη παρά το αίτημα της Αιγύπτου να της επιστραφεί.

Η «ηλικία» της προτομής υπολογίζεται σε 3.000 έτη και δείχνει τη μεταμόρφωση του νεαρού βασιλιά στον αρχαίο αιγύπτιο θεό Αμέν.

Σύμφωνα με τον οίκο Christie ο αγοραστής είναι ανώνυμος και τα χρήματα που έδωσε ήταν στα επίπεδα τα οποία υπολόγιζε πριν τη δημοπρασία.

Την ώρα της δημοπρασίας, ωστόσο, περίπου 20 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον οίκο κρατώντας πλακάτ στα οποία, μεταξύ άλλων, αναγραφόταν η φράση «η ιστορία της Αιγύπτου δεν είναι για πούλημα».

Ο προηγούμενος κάτοχος της ύψους 28,5 εκατοστών προτομής, η οποία έχει διατηρηθεί ανέπαφη σε πολύ μεγάλο βαθμό, ήταν η ιδιωτική συλλογή Resandro.

Όπως σημειώνει ο Guardian «η Αίγυπτος από καιρό έχει ζητήσει την επιστροφή αρχαιοτήτων όπως η Στήλη της Ροζέττας, αίτημα που συμβαδίζει με αυτό της Ελλάδας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, της Νιγηρίας για τα χάλκινα από το Μπενίν και της Αιθιοπία για τους θησαυρούς Μαγκντάλα».

Το διάβασα στο protothema.gr
Προτομή του Τουταγχαμών πουλήθηκε για 5,2 εκατ. ευρώ - Αντιδρούν οι Αιγύπτιοι Reviewed by PLOUMISTOS on 8:40 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.