================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μόνο με... ταυτότητα θα μπορούν πλέον να βλέπουν online πορνό οι Βρετανοί!

⍆Οι Βρετανοί που θέλουν να συνεχίσουν να «απολαμβάνουν» online πορνό σε ιστότοπους...
θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία για να το κάνουν, παρουσιάζοντας το διαβατήριό τους ή άλλου είδους ταυτότητα, εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Σε μια κίνηση που αποσκοπεί στο να εμποδίζονται οι ανηλίκοι χρήστες από το να επισκέπτονται ακατάλληλα site, η βρετανική κυβέρνηση επιβάλλει πλέον στους ιστότοπους με τουλάχιστον 30% πορνογραφικό υλικό να ελέγχουν την ηλικία των επισκεπτών τους.

Ακόμα και τα site με δωρεάν πρόβαση θα παραμένουν «κλειδωμένα» πίσω από μια child-safe σελίδα, μέχρι ο χρήστης να επιβεβαιώσει ότι είναι ενήλικος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πολλοί ιστότοποι έχουν ήδη εγγραφεί στο σύστημα AgeID, που επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους.

Η ημερομηνία εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, που ψηφίστηκε το 2017, έχει παραταθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Ωστόσο οι διορίες για τους ιστότοπους ερωτικού περιεχομένου έχουν εκπνεύσει και το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες των πορνογραφικών σελίδων που δεν θέλουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους με κάποιο online σύστημα, θα έχουν και άλλη δυνατότητα για να αποδείξουν ότι είναι 18 ετών. Ειδικότερα, θα μπορούν να προμηθευτούν (επιδεικνύοντας πάντα ταυτότητα) από κάποιο κατάστημα μια κάρτα Portes, που στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσουν με την ομώνυμη εφαρμογή.

Αυτή θα τους επιτρέψει να μπουν στο site χωρίς να πληκτρολογήσουν το email τους ή να δώσουν άλλα στοιχεία τους online. Η κάθε κάρτα θα κοστίζει περίπου 5 λίρες.
Μόνο με... ταυτότητα θα μπορούν πλέον να βλέπουν online πορνό οι Βρετανοί! Reviewed by PLOUMISTOS on 10:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.