================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σχέδιο σωτηρίας για τις ιστορικές κατακόμβες της Αλεξάνδρειας

⍆Η Αίγυπτος μόλις ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός έργου για να διασωθούν οι φημισμένες... κατακόμβες ηλικίας 2.000 ετών στην πόλη της Αλεξάνδρειας οι οποίες κινδύνευαν από τα ανερχόμενα ύδατα. 

Οι κατακόμβες Κομ Ελ Σουκάφα (αραβική μετάφραση της αρχαιοελληνικής ονομασίας «Λόφος των οστράκων») βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη στήλη του Πομπήιου και είναι προσβάσιμες μέσω μιας μεγάλης ελικοειδούς κλίμακας.

Αποτελούνται από λαβύρινθο πολλαπλών επιπέδων στον οποίο υπάρχουν δεκάδες θάλαμοι κοσμημένοι με λαξευμένους κίονες, αγάλματα και ρωμαιο-αιγυπτιακά θρησκευτικά σύμβολα. Υπάρχουν επίσης πολλές σαρκοφάγοι, νεκρικές κόγχες, καθώς και μεγάλη αίθουσα συμποσίων Ρωμαϊκού τύπου όπου οι συγγενείς των νεκρών παρέθεταν μνημόσυνα γεύματα. 

Οι κατακόμβες είχαν λησμονηθεί από τους Αλεξανδρινούς μέχρι την ανακάλυψή τους το 1900.Όμως από τα χρόνια της ανακάλυψή τους κινδύνευαν από τα νερά που διαρκώς ανέβαιναν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Είναι γνωστές παγκοσμίως για την ταφική αρχιτεκτονική που συνδυάζει αρχαία αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη. 

Τα έργα που εξήγγειλε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων θα βοηθήσουν να τερματιστεί ένα πρόβλημα που απειλεί την περιοχή εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, όπως δήλωσε ο υπουργός Χάλεν αλ-Ανάνι.

Η Αίγυπτος έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να προωθήσει τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις σε ολόκληρη τη χώρα ώστε να αναζωογονήσει τον τουρισμό ο οποίος έχει πληγεί από την αναταραχή που ακολούθησε την εξέγερσή του 2011 στη χώρα.
Σχέδιο σωτηρίας για τις ιστορικές κατακόμβες της Αλεξάνδρειας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.