================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (2019)

⍆Η 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται από... το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου 2019.

Μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό πραγματοποιούνται πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων, που διοργανώνουν δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως θεσμός, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν δυστυχώς μία παγκόσμια μάστιγα. Είναι μάλιστα εξαιρετικά ανησυχητικό ότι με βάση τη Διεθνή Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Οδική Ασφάλεια (2018), η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 είναι τα τροχαία δυστυχήματα.

Γι’ αυτόν το λόγο, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους, που αποτελούν τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου μας.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συστάθηκε στις 12 Μαΐου 2005, με πρωτοβουλία τη οικογένειας του Παύλου Μυλωνά, ενός 22χρονου φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συντάκτη του ειδικού Τύπου, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στις 22 Μαρτίου 2004.

Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.


12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (2019) Reviewed by PLOUMISTOS on 10:07 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.