================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Η δύναμη των κυμάτων Άλφα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

⍆Άλφα είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όταν τα εγκεφαλικά κύματα...
επιβραδύνονται στο μισό περίπου της κανονικής τους συχνότητας. Αυτό συμβαίνει με φυσιολογικό τρόπο λίγο πριν αποκοιμηθούμε και μόλις ξυπνάμε το πρωί.

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο σώμα μας συμβαίνουν υπέροχα πράγματα όταν ο εγκέφαλός μας βρίσκεται στο επίπεδο άλφα. Η αρτηριακή πίεση ομαλοποιείται, ο σφυγμός σταθεροποιείται, τα κουρασμένα και σε υπερένταση όργανα χαλαρώνουν και το σώμα γενικότερα αναζωογονείται.

Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες ταξινόμησαν τα κύματα του εγκεφάλου: Όταν είμαστε δραστήριοι και πλήρως αφυπνισμένοι, τα εγκεφαλικά κύματα δονούνται στους 14-21 παλμούς ανά δευτερόλεπτο. Το επίπεδο αυτό ονομάζεται βήτα. Όταν χαλαρώνουμε ή σχεδόν αποκοιμιόμαστε, τα κύματα επιβραδύνονται στους 7-14 παλμούς ανά δευτερόλεπτο, σ’ αυτό που αποκαλούμε επίπεδο άλφα.

Καθώς βυθιζόμαστε στον ύπνο, οι παλμοί χαμηλώνουν ακόμα περισσότερο. Ο ελαφρύς ύπνος ανήκει στο επίπεδο θήτα, όπου οι παλμοί είναι περίπου 4-7 ανά δευτερόλεπτο, ενώ στον βαθύ ύπνο ή επίπεδο δέλτα πέφτουν σε λιγότερους από 4 παλμούς το δευτερόλεπτο.

Βήτα: 14-21 παλμοί ανά δευτερόλεπτο, ξύπνιοι – πλήρης διαύγεια

Άλφα: 7-14 παλμοί ανά δευτερόλεπτο, βαθιά χαλάρωση – κατάσταση εσωτερικής συνειδητότητας

Θήτα: 4-7 παλμοί ανά δευτερόλεπτο, ελαφρύς ύπνος – κατάσταση εσωτερικής συνειδητότητας

Δέλτα: λιγότεροι από 4 παλμοί ανά δευτερόλεπτο, βαθύς ύπνος – ασυνείδητο

Έτσι λοιπόν, το επίπεδο άλφα αποτελεί προορισμό. Γιατί; Επειδή το επίπεδο άλφα είναι μια φυσική, αναπαυτική, γαλήνια και χαλαρωτική κατάσταση. Όλοι νιώθουν καλά σε αυτή την κατάσταση. Οι τεχνικές για να έλθουμε στο επίπεδο άλφα είναι πολλές και διάφορες: διαλογισμός, ψαλμωδία, προσευχή, απαλή μουσική, αυτογενής εκπαίδευση, βιοανάδραση και λοιπά.

Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο για να βρεθούν στο επίπεδο άλφα. Αληθεύει επίσης ότι πολλοί απολαμβάνουν το επίπεδο αυτό όταν ονειροπολούν… απλά δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο επίπεδο άλφα. Υπάρχουν επίσης ένα σωρό κασέτες ή cd με χαλαρωτική μουσική που σας καθοδηγούν προς το επίπεδο άλφα με εύκολο τρόπο.

Το ενδιαφέρον με το επίπεδο άλφα, εκτός του ότι αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τόπο για να απελευθερωθούν οι εντάσεις και να σταθεροποιηθούν οι λειτουργίες του σώματος, είναι ότι εκεί μπορείς να επαναπρογραμματίσεις τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αλλάξεις τα ασυνείδητα νοητικά προγράμματα πολύ πιο εύκολα, επειδή, όταν βρίσκεσαι στο επίπεδο άλφα, ο υποσυνείδητος νους είναι ανοιχτός και δεκτικός.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το επίπεδο αυτό για να θεραπευτούν από διάφορες παθήσεις ή για να εισαγάγουν μεγάλες ή μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά και στη ζωή τους. Όλα αυτά είναι δυνατά στη δεκτική κατάσταση του επιπέδου άλφα. Όταν χαλαρώνεις και μπαίνεις στο επίπεδο άλφα για να οραματιστείς τα νέα οφέλη που θέλεις στη ζωή σου, οι νοητικές απεικονίσεις υλοποιούνται πιο γρήγορα. Το άλφα διευρύνει τον υποσυνείδητο νου, ο οποίος αποδέχεται τους οραματισμούς χωρίς παρεμβολές από τη λογική.

Αυτό σημαίνει ότι όταν βρίσκεσαι στο επίπεδο άλφα, δεν χρειάζεται να εξηγήσεις στον εαυτό σου με ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν τα νέα οφέλη. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι λογικά ούτε να προσπαθείς να κατανοήσεις πώς θα γίνει αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οραματίζεσαι αυτό που θέλεις και να νιώθεις με πίστη ότι υλοποιείται εδώ και τώρα.

Η μέθοδος αυτή είναι ένας απλός και ενεργός τρόπος για να μάθεις πώς να έρχεσαι στο επίπεδο άλφα και να το χρησιμοποιείς για να κατακτάς τους στόχους σου, για να θεραπεύεις το σώμα σου, να χαλαρώνεις το νου και να λύνεις όλα σου τα προβλήματα.

Η βασική τεχνική για να φτάσεις στο επίπεδο άλφα, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο Εσύ ο θεραπευτής του Χοσέ Σίλβα, είναι η ακόλουθη

1. Κάθισε άνετα σε μια καρέκλα και κλείσε τα μάτια σου.

2. Πάρε μια βαθιά ανάσα και, εκπνέοντας, άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει.

3. Μέτρα σιγά προς τα πίσω από το 100 ως το 1.

4. Δες με τα μάτια του νου κάποια γαλήνια τοποθεσία που γνωρίζεις.

5. Πες στον εαυτό σου νοητικά: «Χαίρω άκρας υγείας, τόσο σωματικά όσο και νοητικά».

6. Μετρώντας από το 1 ως το 5, πες στον εαυτό σου νοητικά ότι όταν ανοίξεις τα μάτια σου, θα είσαι ξύπνιος και θα νιώθεις καλύτερα από πριν. Όταν φτάσεις στο 3 επανέλαβε τη δήλωση αυτή. Ανοίγοντας τα μάτια, επιβεβαίωσε ξανά λέγοντας: «Είμαι ξύπνιος/α και νιώθω καλύτερα από πριν».

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της βασικής άσκησης για να χαλαρώνεις και να έρχεσαι στο επίπεδο άλφα. Σχεδόν όλες είναι αποτελεσματικές, εφόσον βέβαια τις εφαρμόζεις τακτικά. Αν προτιμάς τη μέθοδο Σίλβα, όταν θα έχεις εξασκηθεί αρκετά στη χαλάρωση, δεν θα χρειάζεται να μετράς αντίστροφα από το 100 ως το 1. Μετά από 10 μέρες μπορείς να το λιγοστέψεις από το 50 ως το 1, αργότερα από το 25 ως το 1 και τελικά, όταν θα είσαι πλέον απόλυτα εξοικειωμένος με την τεχνική, αρκεί να μετράς από το 10 ως το 1.

Όταν βρίσκεσαι στο επίπεδο άλφα, μπορείς να οραματίζεσαι κάθε είδους πάθηση να θεραπεύεται, από κρυολογήματα ως τις πιο σοβαρές ασθένειες. Μπορείς επίσης να οραματίζεσαι τη θετική έκβαση οποιασδήποτε υπόθεσης σε απασχολεί, είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε αφορά άτομα που σε προβληματίζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, όταν θέλουν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν, αποζητούν τη φύση. Όταν βρισκόμαστε στη φύση, ερχόμαστε αβίαστα στο επίπεδο άλφα.

Εκτός αυτού, τα γαλήνια θεραπευτικά πράσινα χρώματα που βλέπουμε καθώς περπατάμε, δημιουργούν μέσα μας μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης.

Από το βιβλίο «Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε» της Μπάρμπαρα Μπέργκερ 


Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός
είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματισμούς στην καθημερινότητα τους ή που πάσχουν από ασθένειες, λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Στ. Πλουμιστός: Η δύναμη των κυμάτων Άλφα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε Reviewed by PLOUMISTOS on 10:56 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.