================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συγχρονικότητες: Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποιες καταστάσεις τις προσελκύουν;

⍆Μέσα στη χαοτική δομή του σύμπαντος, η ενέργεια του ανάλαφρου πεταρίσματος....
μίας πεταλούδας μπορεί να μεταμορφωθεί σε επικίνδυνη θύελλα μας λένε οι μαθηματικοί του κλάδου της χαολογίας.

Κι όμως σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπως αναφέρετε στο άρθρο του brainchange.gr, περίεργα γεγονότα και αντιστοιχίες επαναλαμβάνονται καμιά φορά σε καθημερινή βάση κάνοντας μας να αμφισβητούμε και την ίδια μας τη λογική.

Οι συμπτώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά στατιστικές πιθανότητες. Όμως εντυπωσιαζόμαστε εύκολα από αυτές.

Γνωρίζουμε έναν ωραίο εκπρόσωπο του αντίθετου φύλλου και μαθαίνουμε πως έχουμε γενέθλια την ίδια ημερομηνία. Η πλειοψηφία, ειδικότερα των γυναικών θα θεωρήσει το συγκεκριμένο γεγονός ως υπόδειξη απο το σύμπαν πως ο άντρας είναι σταλμένος για αυτήν. Ωστόσο η στατιστική λέει πως σε μία ομάδα 18 ατόμων, ΥΠΑΡΧΕΙ 50% πιθανότητα τρεις εξ αυτών να έχουν γενέθλια την ίδια μέρα.

Άρα τι γίνεται;
Όλες οι συμπτώσεις είναι διακυμάνσεις των στατιστικών πιθανοτήτων;
Όχι υπάρχει ένα συγκεκριμένος τύπος συμπτώσεων που φαίνεται να κλείνει προκλητικά το μάτι. Εάν παραπονεθείς σε έναν / μια φίλο / η σου πως ποτέ δεν έχεις γνωρίσει άτομο που να μοιράζεστε την ίδια ημέρα γενεθλίων και την άλλη μέρα γνωρίσεις τέτοιο άτομο τότε μιλάμε για καραμπινάτη συγχρονικότητα.

Τα γεγονότα ΔΕΝ συνδέονται ΜΟΝΟ αιτιοκρατικά ΑΛΛΑ και εννοιολογικά.

Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποίες καταστάσεις προσελκύουν τις συγχρονικότητες;

Τους ερευνητές φαινομένου της συγχρονικότητας και των περιστατικών έχουν συλλέξει δεδομένα που μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποιους παράγοντες προσόντων ως ελκυστές συγχρονικοτήτων.

Δημιουργικότητα
Επαγγέλματα που συνδέονται με τη δημιουργικότητα ή γενικότερα άνθρωποι που είναι δημιουργικοί παρουσιάζουν περισσότερες περιπτώσεις συγχρονιστικών γεγονότων.

Συγγραφείς, επιστήμονες και ηθοποιοί είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν κάποιο περιεχόμενο από το νέο βιβλίο τους, την έρευνα τους ή στοιχεία από το νέο ρόλο τους ενσωματωμένα σε μία καινούρια γνωριμία που μόλις έκαναν

Αυτό δεν συμβαίνει γιατί πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων απλώς έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερες πληροφορίες καθώς και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά παθιασμένοι με το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Η συγχρονικότητα ακολουθεί τη δημιουργικότητα. 
Εαν είστε οπαδοί της μονοτονίας και κάθε μέρα σας είναι ακόμα ένα προσκύνημα στον ιερό βωμό της συνήθειας μην περιμένετε να εμφανιστούν προκλητικές συγχρονικότητες στη ζωή σας.

Ταξίδια
Η κίνηση με μέσα μεταφοράς έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια πραγματικότητας αποτελεί μαγνήτη συγχρονικών φαινομένων. Οι τυχαίες συναντήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα καμιά φορά μπορούν να κρύβουν πλούσιο συμβολικό περιεχόμενο. Διασχίζοντας τα γεωγραφικά όρια διασχίζουμε και τα ψυχολογικά όρια ακροβατώντας σε καινούριες νοητικές και συναισθηματικές ατμόσφαιρες που αρκετές φορές κρύβουν απροσδόκητα συγχρονικά γεγονότα

Προσευχή
Πως συνδέεται το θέμα της συγχρονικότητας με την προσευχή;
Πολλές φορές αυτό που ζητάμε στην προσευχή μπορεί να εμφανιστεί με αλλόκοτους και πλάγιους τρόπους στα γεγονότα της ζωής Αν η διαδικασία της προσευχής δεν έφερνε αποτελέσματα οι άνθρωποι θα την είχαν εγκαταλείψει προ αιώνων.

Ισχυρίζομαι ότι φέρνει αποτελέσματα, αλλά κυρίως ενδυναμώνει ψυχολογικά τους ανθρώπους.

Εμάς μας ενδιαφέρουν οι ακόμα πιο προκλητικές συμπτώσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έρχονται κατά κύματα. Όπως αυτή του θεμελιωτή του όρου της συγχρονικότητας, του Ελβετού ψυχολόγου Καρλ Γιουνγκ:

Η προσευχή τονώνει τόσο ψυχολογικά που από ότι φαίνεται από τις πάμπολλες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ζουν περισσότερο από όσους δεν πιστεύουν.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει μέχρι στιγμής υπάρχει ένας κοινός παράγοντας σε αυτές τις κατηγορίας και δεν είναι άλλος απο αυτόν της ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης. Ένα στοιχείο που μας οδηγεί στον επόμενο παράγοντα που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ελκυστή συγχρονικότήτων

Θάνατος
Ένας από τους μεγαλύτερους μαγνήτες συγχρονικοτήτων είναι ο θάνατος. Δεν υπάρχει άλλο θέμα που να συνδέεται τόσα με ψυχικά γεγονότα όσο ο θάνατος. Φυσικά και η συγχρονικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει από την κατηγορία αυτή. Λίγοι είναι πραγματικά αυτοί που δεν έχουν να διηγηθούν μία ιστορία είτε δικής του προέλευσης είτε κάποιου γνωστού προσώπου τους. Περίεργες συμπτώσεις, συμβολικά γεγονότα, προμηνύματα, όνειρα.

Εκατομμύρια διηγήσεις υπάρχουν σχετικά με συγχρονικά γεγονότα και συμπτώσεις που δείχνουν να προμηνύουν το θάνατο κάποιου.

Πριν προχωρήσουμε όμως ας δούμε περιπτώσεις όπου μία τυχαία βλάβη της μηχανής, ένα χαλασμένο ξυπνητήρι γλίτωσε ανθρώπους απο το θάνατο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χορωδία στην εκκλησία της Νεμπράσκα όπου τα μέλη της το καθένα για το δικό του λόγο άργησε να παρευρεθεί στη καθιερωμένη συνάντηση

Στις 03.01.1950, και τα 15 μέλη της χορωδίας της εκκλησίας της Beatrice στη Nebraska, καθυστέρησαν στο ραντεβού που είχαν στις 7:20 για πρόβα. Όλοι είχαν κάποιο σοβαρό αλλά και συνηθισμένο λόγο να αργήσουν. Στις 7:25 η εκκλησία καταστράφηκε από έκρηξη! Τα μέλη της χορωδίας θεώρησαν το γεγονός σαν "θεϊκή παρέμβαση". Ο Weaver υπολόγισε τις πιθανότητες να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός μαζικής καθυστέρησης, σε μία στο εκατομμύριο.

Είναι λογικό οι περισσότεροι σκεπτικιστές να βγάζουν σπυριά με τις εξηγήσεις της συγχρονικότητας. Παρακάμπτει τη γραμμικότητα του χρόνου, παρακάμπτει την αιτιοκρατία, ισχυρίζεται την ύπαρξη ανεξήγητων μηχανισμών. Χαλάει τη βόλεψη τους και το σταθερό τους κοσμοείδωλο. Γεγονότα που κινούνται στα ομιχλώδη όρια μεταξύ της εσωτερικής ψυχολογικής πραγματικότητας και της εξωτερικής.

Η γλώσσα της σύμπτωσης λοιπόν είναι η γλώσσα του μύθου , μία γλώσσα που γεφυρώνει το κενό μεταξύ του ασυνείδητου και της εγρήγορσης , μία γλώσσα που μιλάει για τη σημαντικότητα τόσο των γεγονότων που διαδραματίζονται μέσα στον εγκέφαλο όσο και μέσα στον ευρύτερο κόσμο , σε όσα συμβαίνουν έξω απο τον εγκέφαλο μας στη καθημερινή ζωη.

Η συγχρονικότητα πρέπει να ειδωθεί μέσα από το πρίσμα του συνδετικού μύθου που γεφυρώνει το κόσμο των αρχέτυπων με τον καθημερινό υλικό κόσμο . Δεν πρέπει να ειδωθεί ως τυχαιότητα ή στατιστική ανωμαλία. Όπως τα καταφέρνει και ο μύθος έτσι και η συγχρονικότητα γεφυρώνει το κενό μεταξύ του φαντασιακού και της εγρήγορσης.

Η ζωή βρίσκεται στα κινούμενα νερά. Στα ακίνητα νερά συνήθως ευδοκιμούν παθογόνες μορφές ζωής. Τι πάει να πεί αυτό; Ανακατέψτε τη τράπουλα, αλλάξτε συνήθειες, πειραματιστείτε με χόμπι, αποδεχτείτε την πρόκληση να σκέφτεστε και να δράσετε δημιουργικά και πλήρως απαγκιστρωμένοι από κάθε παγωμένη μορφή συνήθειας.

Ακολουθείστε τη ροή της δημιουργικής πληροφορίας και αποκωδικοποιείστε ώριμα τις επιδράσεις των συγχρονικών γεγονότων.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Συγχρονικότητες: Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποιες καταστάσεις τις προσελκύουν; Reviewed by PLOUMISTOS on 11:15 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.