Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών 2025

Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών 2025

👉Η Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών (World Dolphin Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Σεπτεμβρίου για να μας υπενθυμίσει ότι τα δελφίνια σε όλο τον κόσμο χρειάζονται περισσότερη προστασία, αλλά και να κάνει γνωστή στο παγκόσμιο κοινό τον συνασπισμό οργανώσεων Stop the Grind, που εργάζονται για τον τερματισμό της θανάτωσης δελφινιών και φαλαινών στα Νησιά Φερόες του Βορείου Ατλαντικού.

Τα δελφίνια είναι υδρόβια θηλαστικά που ανήκουν στην κατώτερη τάξη των Κητωδών, μαζί με τις φάλαινες και τις φώκαινες. Υπάρχουν 40 είδη δελφινιών, τα περισσότερα από τα οποία ζουν σε ζεστά τροπικά νερά, αν και ορισμένα προτιμούν ψυχρότερα κλίματα.

Δεδομένου ότι τα δελφίνια έχουν λίγους φυσικούς εχθρούς (ορισμένα είδη και συγκεκριμένοι πληθυσμοί δεν έχουν καν), όλες οι απειλές που αντιμετωπίζουν προκαλούνται από τον άνθρωπο. Αυτές οι απειλές περιλαμβάνουν το κυνήγι δελφινιών σε μέρη όπως τα νησιά Φερόες, η Ιαπωνία, το Περού και τα Νησιά του Σολομώντος, τη θαλάσσια ρύπανση, την καταστροφή των οικοτόπων και τους τραυματισμούς και θανάτους λόγω συγκρούσεών τους με σκάφη.

Οι περιβαλλοντολόγοι και οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων ανησυχούν ιδιαίτερα για το κυνήγι φαλαινών και δελφινιών στις Νήσους Φερόες. Αν και το κυνήγι ρυθμίζεται από τις τοπικές αρχές, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων τη θεωρούν σκληρή και περιττή πρακτική.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών καθιερώθηκε το 2022 από τη Sea Shepherd Global, μία διεθνή, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η ημερομηνία επιλέχθηκε για να τιμήσει την επέτειο της μεγαλύτερης σφαγής δελφινιών.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, έγινε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι λευκόπλευρων δελφινιών στα Νησιά Φερόες. 1.428 δελφίνια πιάστηκαν και σφάχτηκαν σε μία μέρα, συμπεριλαμβανομένων νεαρών και εγκύων θηλυκών. Ήταν σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο από το μέσο ετήσιο αλίευμα λευκόπλευρων δελφινιών στις Νήσους Φερόες και σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ (το 2002, 773 δελφίνια αλιεύθηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της κυνηγετικής περιόδου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών δημιουργήθηκε στη μνήμη των δελφινιών που σκοτώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με το Sea Shepherd Global, είναι η πρώτη διεθνής ημέρα που είναι ειδικά αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη προστασίας των δελφινιών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο από το κυνήγι, αλλά και από την τυχαία αλιεία και την αιχμαλωσία για διασκέδαση.

Ένας από τους κύριους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας Δελφινιών είναι να υποστηρίξει τη Stop the Grind, έναν διεθνή συνασπισμό οργανώσεων και ατόμων για την προστασία της φύσης που σχηματίστηκε στον απόηχο της σφαγής της 12ης Σεπτεμβρίου. Ο απώτερος στόχος του συνασπισμού είναι να τερματιστεί η περιττή και απάνθρωπη θανάτωση δελφινιών και φαλαινών, ασκώντας πίεση σε πολλαπλά μέτωπα: οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - LIFE HEALTH CARE -

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - LIFE HEALTH CARE -
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,615,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,125,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,241,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1227,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,405,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1522,ΒΙΝΤΕΟ,1118,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1872,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,344,Ειδηση-ολόγιο,9241,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8164,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2228,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,100,ΖΩΗ,254,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,175,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,155,ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1725,Κόσμος,10389,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,67,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,947,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6413,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,103,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,100,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1360,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3518,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,137,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,982,Eco-News,3021,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών 2025
Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών 2025
Παγκόσμια Ημέρα Δελφινιών 2025
https://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/dolphins-2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2025/09/2025.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2025/09/2025.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content