20 Συνήθειες Τοξικών Ανθρώπων Που Οι Περισσότεροι Αγνοούν

20 Συνήθειες Τοξικών Ανθρώπων Που Οι Περισσότεροι Αγνοούν

👉Γνωρίζοντας τα σημάδια των τοξικών ανθρώπων μπορεί να σας εμποδίσει να διαδώσετε λανθασμένα την αρνητικότητα τους.

Το να βρίσκεσαι γύρω από τοξικούς ανθρώπους μπορεί να είναι σαν να περπατάς μέσα από έναν όμορφο κήπο. Όλα φαίνονται τέλεια. Αλλά υπάρχει ένα φυτό που απελευθερώνει ένα τοξικό αέριο, δηλητηριάζοντας σιγά σιγά τα πάντα γύρω του. Ακριβώς όπως αυτό το επιβλαβές φυτό, τέτοιοι αρνητικοί άνθρωποι μπορούν να διεισδύσουν στη ζωή σας και σιγά σιγά να αποστραγγίσουν την ευτυχία, τη θετικότητα και την ψυχική σας υγεία.

Η αναγνώριση των συγκεκριμένων συνηθειών τους είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ευημερίας σας.


Ποιες είναι μερικές βασικές τοξικές συνήθειες των ανθρώπων;

Εδώ είναι είκοσι ενδεικτικές συνήθειες τοξικών ανθρώπων που οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά αγνοούν ή αγνοούν. Ωστόσο, το αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή μας.

1 – Οι τοξικοί άνθρωποι διακόπτουν συνεχώς τους άλλους

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να μοιραστείτε μια σημαντική ιστορία μόνο για να αποκοπεί στη μέση της πρότασης; Η διακοπή είναι κάτι περισσότερο από αγενής. Πράγματι, είναι σημάδι ασέβειας. Όταν κάποιος διακόπτει συνεχώς, ουσιαστικά λέει ότι αυτό που έχετε να πείτε δεν είναι σημαντικό .

Αυτή η συνήθεια μπορεί να διαβρώσει τις σχέσεις επειδή εμποδίζει την ουσιαστική, αμφίδρομη επικοινωνία. Με την πάροδο του χρόνου, οδηγεί σε απογοήτευση και αγανάκτηση καθώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας υποτιμώνται συνεχώς.

2 – Ανεβάζοντας κάθε ιστορία

Η ανταλλαγή εμπειριών είναι ένας τρόπος σύνδεσης, αλλά οι τοξικοί άνθρωποι συχνά το μετατρέπουν σε διαγωνισμό. Εάν αναφέρετε ένα πρόσφατο επίτευγμα ή μια προσωπική ιστορία, θα έρθουν γρήγορα με μια μεγαλύτερη , καλύτερη ιστορία.

Αυτή η μονόπλευρη συμπεριφορά μειώνει τις εμπειρίες σας . Σε κάνει επίσης να νιώθεις υποτιμημένος. Μετατρέπει τις συζητήσεις σε μάχες για την προσοχή και όχι σε στιγμές σύνδεσης και αμοιβαίου σεβασμού.

3 – Τα αρνητικά άτομα παίζουν το θύμα


Τα τοξικά άτομα αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους μάλλον συχνά . Αντί για λογοδοσία, επιλέγουν να υποδυθούν το θύμα. Κάθε οπισθοδρόμηση είναι λάθος κάποιου άλλου και αναζητούν συνεχώς συμπάθεια παρά λύσεις.

Αυτή η συμπεριφορά εξαντλεί συναισθηματικά τους γύρω τους, καθώς μεταθέτει το βάρος των προβλημάτων τους στους άλλους. Με την πάροδο του χρόνου, η αιώνια θυματοποίησή τους μπορεί να δημιουργήσει μια ανισόρροπη σχέση όπου πάντα προσφέρετε υποστήριξη αλλά δεν τη λαμβάνετε ποτέ.

4 – Οι τοξικοί άνθρωποι κάνουν συχνά κομπλιμέντα με παρωπίδες


«Είσαι τόσο γενναίος που φοράς αυτή τη στολή». Με την πρώτη ματιά, φαίνεται σαν κομπλιμέντο, αλλά υπάρχει μια υποκείμενη προσβολή. Τα κομπλιμέντα με παρωδία είναι μια λεπτή μορφή τοξικότητας που σας μπερδεύει και σας πληγώνει.

Έχουν σχεδιαστεί για να υπονομεύουν την αυτοπεποίθησή σας ενώ εμφανίζονται επιφανειακά ευγενικοί. Αυτή η συνήθεια μπορεί σιγά σιγά να εξαφανίσει την αυτοεκτίμησή σας. Μπορεί επίσης να σας κάνει να μαντέψετε ξανά την αξία σας.

5 – Οι αρνητικοί άνθρωποι κουτσομπολεύουν υπερβολικά

Όλοι απολαμβάνουν λίγο κουτσομπολιό περιστασιακά, αλλά για τους τοξικούς ανθρώπους, είναι τρόπος ζωής. Το να μιλάς συνεχώς για τους άλλους πίσω από την πλάτη τους δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον. Ενθαρρύνει τη δυσπιστία και την καχυποψία. ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι λένε για σένα όταν δεν είσαι κοντά σου.

Το υπερβολικό κουτσομπολιό μπορεί να καταστρέψει φιλίες και εργασιακές σχέσεις. Η επιβλαβής συμπεριφορά αφήνει ένα ίχνος χαλασμένης εμπιστοσύνης στο πέρασμά της.

6 – Υπερβολικά επικριτικός

Η εποικοδομητική κριτική μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά οι τοξικοί άνθρωποι συχνά το ξεπερνούν, εστιάζοντας αποκλειστικά σε ελαττώματα και λάθη. Η αμείλικτη κριτική τους μπορεί να είναι αποθαρρυντική και πληγωτική, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ανεπαρκείς όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε.

Αυτή η συνεχής αρνητικότητα επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας και μπορεί να οδηγήσει σε μια τοξική, μονόπλευρη σχέση. Πιθανότατα νιώθετε ότι τίποτα που κάνετε δεν είναι ποτέ αρκετά καλό.

7 – Οι τοξικοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη χειραγώγηση καταστάσεων και ανθρώπων

Η χειραγώγηση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της τοξικής συμπεριφοράς. Είτε πρόκειται για διαστρέβλωση γεγονότων, για παιχνίδι με τα συναισθήματά σας ή για χρήση ενοχών για να πάρουν το δρόμο τους, οι τοξικοί άνθρωποι είναι επιδέξιοι στο να λυγίζουν τις καταστάσεις προς όφελός τους.

Αυτή η χειριστική συμπεριφορά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ελεγχόμενοι και μπερδεμένοι, καθώς συνεχώς μαντεύετε τις αντιλήψεις και τις αποφάσεις σας. Υπονομεύει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί ανισορροπία δύναμης στις σχέσεις.

8 – Αρνητικοί άνθρωποι που αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη

Η συγγνώμη είναι ένα κρίσιμο μέρος της διατήρησης υγιών σχέσεων. Δείχνει ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και προθυμία για επανόρθωση. Ωστόσο, οι τοξικοί άνθρωποι συχνά αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη, ανεξάρτητα από το πόσο λάθος κάνουν.

Η αδυναμία τους να πουν «συγγνώμη» αντανακλά την έλλειψη ενσυναίσθησης. Δείχνει επίσης πλήρη έλλειψη σεβασμού για τα συναισθήματά του. Αυτή η συνήθεια μπορεί να δημιουργήσει βαθιά ρήγματα στις σχέσεις, καθώς άλυτα ζητήματα και πληγωμένα συναισθήματα συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

9 – Τοξικότητα σημαίνει μετατόπιση της ευθύνης

Παρόμοια με το να παίζεις το θύμα, η μετατόπιση ευθυνών είναι ένας τρόπος για τους τοξικούς ανθρώπους να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη. Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, δείχνουν γρήγορα με το δάχτυλο τους άλλους.

Ένα άρθρο του Harvard Business Review επισημαίνει πώς οι άνθρωποι είναι καλωδιωμένοι να κατηγορούν τους άλλους. Ψυχολογικά, αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από θεμελιώδη μεροληψία απόδοσης. Ο συγγραφέας σημειώνει επίσης ότι είναι τοξικό και πρέπει να περιοριστεί.

Αυτή η συνήθεια διαβρώνει την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα, καθιστώντας την αντιμετώπιση και την επίλυση ζητημάτων δύσκολη. Δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου τα λάθη κρύβονται αντί να αντιμετωπίζονται, οδηγώντας σε συνεχή προβλήματα και απογοήτευση.

10 – Η τοξικότητα οδηγεί στο να είσαι ασυνεπής

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι συχνά απρόβλεπτοι, ταλαντεύονται μεταξύ ακραίων συμπεριφορών και αθέτησης υποσχέσεων. Αυτή η ασυνέπεια μπορεί να δημιουργήσει άγχος και αστάθεια στις σχέσεις, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Μια μέρα, μπορεί να είναι υποστηρικτικοί και ευγενικοί, αλλά την επόμενη, μπορεί να είναι απόμακροι ή ακόμα και εχθρικοί. Αυτό το τρενάκι συναισθημάτων μπορεί να σας αφήσει να νιώθετε ανασφάλεια και άγχος, προσπαθώντας συνεχώς να περιηγηθείτε στην ασταθή συμπεριφορά τους.

11 – Οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής

Όλοι απολαμβάνουν λίγη προσοχή, αλλά τα τοξικά άτομα πρέπει να είναι το επίκεντρο όλη την ώρα. Κυριαρχούν στις συζητήσεις, επισκιάζουν τους άλλους και επιθυμούν συνεχή επικύρωση.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι εξουθενωτική για τους γύρω τους, δημιουργώντας μια ανισορροπία όπου οι ανάγκες και τα επιτεύγματά τους έχουν πάντα προτεραιότητα. Ενθαρρύνει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση καθώς οι άλλοι αισθάνονται ότι τους παραβλέπουν και τους υποτιμούν.

12 – Οι τοξικοί άνθρωποι προσφέρουν στους άλλους τη σιωπηλή θεραπεία


Η σιωπηλή θεραπεία είναι μια παθητική-επιθετική τακτική που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την τιμωρία. Αρνούμενοι να επικοινωνήσουν, οι τοξικοί άνθρωποι δημιουργούν ένα συναισθηματικό παιχνίδι δύναμης που σας κάνει να νιώθετε πληγωμένοι και μπερδεμένοι.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια επειδή απενεργοποιεί κάθε δυνατότητα επίλυσης. Παρατείνει τις συγκρούσεις και δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον όπου η επικοινωνία καταπνίγεται.

13 – Τα αρνητικά άτομα αγαπούν να παίζουν παιχνίδια μυαλού

Τα παιχνίδια μυαλού είναι ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο του τοξικού ανθρώπου. Αυτές οι συμπεριφορές έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν και να ελέγχουν, είτε δίνουν μικτά σήματα, είτε δημιουργούν σύγχυση είτε βάζουν παγίδες.

Τα παιχνίδια μυαλού διαβρώνουν την εμπιστοσύνη και δημιουργούν μια συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας. Σας κάνουν να αμφισβητείτε τις αντιλήψεις και τη λογική σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε ανισορροπημένοι και αποπροσανατολισμένοι.

14 – Η τοξικότητα οδηγεί σε διαρκή παράπονο

Η αέναη αρνητικότητα στραγγίζει. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν συχνά μια ατελείωτη λίστα παραπόνων , εστιάζοντας στο τι είναι λάθος και όχι στο σωστό.

Αυτό το συνεχές παράπονο μπορεί να παρασύρει τη διάθεση και το ηθικό των γύρω τους. Δημιουργεί ένα απαισιόδοξο περιβάλλον όπου τα προβλήματα και τα παράπονα επισκιάζουν τη θετικότητα και τις λύσεις.

15 – Τοξικοί άνθρωποι δείχνουν αχαριστία

Η ευγνωμοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των υγιών σχέσεων. Δείχνει εκτίμηση και σεβασμό για τους άλλους. Οι τοξικοί άνθρωποι, ωστόσο, σπάνια εκφράζουν ευγνωμοσύνη. Θεωρούν δεδομένες τις προσπάθειες και την καλοσύνη των άλλων, κάνοντας τους γύρω τους να νιώθουν αναξιόπιστοι και ότι τους εκμεταλλεύονται.

Αυτή η έλλειψη εκτίμησης μπορεί να διαβρώσει τις σχέσεις. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται ότι οι συνεισφορές τους αγνοούνται ή απορρίπτονται.

16 – Κάνοντας πάντα τα πάντα για τον εαυτό τους

Η εγωκεντρική συμπεριφορά μονοπωλεί τις συζητήσεις και τα γεγονότα, μετατρέποντας κάθε κατάσταση σε σκηνή για τον τοξικό άνθρωπο. Είτε οδηγεί συνεχώς τις συζητήσεις πίσω στον εαυτό τους είτε επισκιάζει τα επιτεύγματα των άλλων, αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί απογοήτευση και αποξένωση.

Αποτρέπει την αυθεντική σύνδεση. Κάνει επίσης τους άλλους να νιώθουν ότι θα υποστηρίξουν χαρακτήρες στη ζωή τους.

17 – Οι αρνητικοί άνθρωποι σπάνε συχνά τα όριά σας

Τα προσωπικά όρια είναι απαραίτητα για υγιείς σχέσεις. Καθορίζουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Οι τοξικοί άνθρωποι, ωστόσο, συχνά αγνοούν αυτά τα όρια, υπερβαίνοντας τα όρια και αδιαφορώντας για την άνεση των άλλων.

Αυτή η συμπεριφορά δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης. Έτσι, μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα παραβίασης και δυσφορίας . Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να δημιουργήσει σημαντική πίεση στις σχέσεις.

18 – Οι Τοξικοί Άνθρωποι κρατούν κακία

Το να κρατάς τα παράπονα του παρελθόντος είναι μια τοξική συνήθεια που δηλητηριάζει τις τρέχουσες αλληλεπιδράσεις. Οι τοξικοί άνθρωποι συχνά αρνούνται να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν, θέτοντας παλιά ζητήματα για να δικαιολογήσουν την τρέχουσα συμπεριφορά.

Αυτή η συνήθεια εμποδίζει την ανάπτυξη και την επίλυση, διατηρώντας τις σχέσεις σε έναν κύκλο κατηγοριών και αγανάκτησης. Δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον όπου το παρελθόν επισκιάζει συνεχώς το παρόν.

19 – Τα αρνητικά άτομα είναι παθητικά-επιθετικά


Η παθητική-επιθετική συμπεριφορά είναι έμμεση επιθετικότητα. Περιλαμβάνει φιλοφρονήσεις, σιωπηλή μεταχείριση και άλλες λεπτές ενέργειες που μεταδίδουν εχθρότητα χωρίς ανοιχτή αντιπαράθεση.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτική επειδή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί. Δημιουργεί ένταση και συγκρούσεις, υπονομεύοντας την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία.

20 – Η αρνητικότητα απολαμβάνει να σαμποτάρει τους άλλους


Οι τοξικοί άνθρωποι συχνά αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιτυχία των άλλων, με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν τους γύρω τους. Είτε διαδίδει φήμες, υπονομεύει προσπάθειες είτε δημιουργεί εμπόδια, αυτή η συμπεριφορά πηγάζει από τη ζήλια και την ανασφάλεια.

Η δολιοφθορά των άλλων όχι μόνο βλάπτει το θύμα αλλά δημιουργεί επίσης ένα τοξικό περιβάλλον όπου η εμπιστοσύνη και η συνεργασία υπονομεύονται.

Οι ενδεικτικές συνήθειες που διώχνουν τους τοξικούς ανθρώπους

Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων συνηθειών των τοξικών ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ψυχικής και συναισθηματικής σας ευεξίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πιο υγιείς σχέσεις και περιβάλλοντα εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας αυτές τις συμπεριφορές. Είσαι άξιος άνθρωπος. Αξίζεις να περιτριγυρίζεσαι από θετικότητα και σεβασμό. Μην αγνοείτε αυτές τις συμπεριφορές και μην αφήνετε αυτές τις τοξικές συνήθειες να στραγγίζουν την ευτυχία και την ειρήνη σας. Αναζητήστε σχέσεις που σας ανεβάζουν και σας υποστηρίζουν και μη διστάσετε να θέσετε όρια για να προστατεύσετε την ευημερία σας.

Το διάβασα στο powerofpositivity.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1110,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,282,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1309,ΒΙΝΤΕΟ,893,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,160,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1605,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,89,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3487,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,933,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 20 Συνήθειες Τοξικών Ανθρώπων Που Οι Περισσότεροι Αγνοούν
20 Συνήθειες Τοξικών Ανθρώπων Που Οι Περισσότεροι Αγνοούν
20 Συνήθειες Τοξικών Ανθρώπων Που Οι Περισσότεροι Αγνοούν
https://kajabi-storefronts-production.kajabi-cdn.com/kajabi-storefronts-production/blogs/11975/images/peXixFyrT3ezZG3gUWGT_Screen_Shot_2020-04-28_at_5.19.32_PM.png
https://i.ytimg.com/vi/HkX6pmUzNhM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/07/20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/07/20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content