Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

👉Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλά αντικαρκινικά φάρμακα, τα rbNPs δεν ήταν τοξικά για τα μη καρκινικά κύτταρα.

Απαιτούνται κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί αν έχουν ανάλογα οφέλη για τους ανθρώπους.

Το πίτουρο ρυζιού είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας άλεσης του ρυζιού. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του απορρίπτεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής, περιέχει θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών και απαραίτητων λιπαρών οξέων. Είναι επίσης πηγή ενώσεων με αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως η γ-ορυζανόλη, η γ-τοκοτριενόλη και η τρικίνη.

Τα νανοσωματίδια είναι μικροσκοπικά σωματίδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μιας ουσίας στους ιστούς.

Η μελέτη διεξήχθη στην Ιαπωνία και βασίζεται στην υπόθεση ότι τα rbNPs μπορεί να έχουν σημαντική θεραπευτική αξία για τη θεραπεία του καρκίνου.

Αφού ενέχυσαν rbNPs σε ποντίκια τα οποία νοσούσαν με καρκίνο που ονομάζεται colon26, παρατήρησαν ότι σταμάτησε η κυτταρική διαίρεση και άρχισε η απόπτωση (κυτταρικός θάνατος), γεγονός που υποδεικνύει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Η έκφραση πρωτεϊνών, όπως η β-κατενίνη, που εμπλέκεται στον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, και η κυκλίνη D1, που εμπλέκεται στη μετάσταση του καρκίνου, επίσης μειώθηκε.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι η αντικαρκινική δράση των rbNPs ξεπέρασε εκείνη άλλων νανοσωματιδίων φυτικής προέλευσης (pdNPs), συγκεκριμένα εκείνων από σταφύλια, τζίντζερ και λεμόνι.

Παρότι το τζίντζερ και το λεμόνι μείωσαν σημαντικά τον αριθμό των κυττάρων του colon26 σε υψηλές συγκεντρώσεις, τα rbNPs προκάλεσαν τη μεγαλύτερη μείωση των κυττάρων του σε όλες τις συγκεντρώσεις.

Ένα σημαντικό μέρος της μελέτης περιελάμβανε τη σύγκριση της αντικαρκινικής δράσης των rbNPs με γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο. Τα rbNPs αποδείχθηκαν ανώτερα στη μείωση του αριθμού των καρκινικών κυττάρων.
Πιθανά πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής θεραπείας του καρκίνου

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νανοσωματιδίων από πίτουρο ρυζιού είναι η ασφάλεια, καθώς οι συμβατικές θεραπευτικές επιλογές καταστρέφουν και τα υγιή κύτταρα μαζί με τα καρκινικά κύτταρα.

Στα προχωρημένα στάδια του καρκίνου, η απώλεια ιστών μπορεί να είναι πολύ μεγάλη και να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Το γεγονός ότι τα rbNPs δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα στα ποντίκια, αποτελεί σαφές πλεονέκτημα.

Όταν η μελέτη συνέκρινε την ασφάλεια της δοξορουβικίνης με τα rbNPs, η πρώτη ήταν τοξική τόσο για τα καρκινικά όσο και για τα μη καρκινικά κύτταρα, αλλά τα δεύτερα ήταν τοξικά μόνο για τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό έδειξε ότι τα rbNPs ήταν ασφαλέστερα από τη δοξορουβικίνη στα ποντίκια. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις πιθανές παρενέργειες της δοξορουβικίνης, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής βλάβης, τα rbNPs δεν προκάλεσαν παρενέργειες στα ποντίκια.

Επειδή τα rbNPs μπορούν να παραχθούν με χαμηλό κόστος, είναι πολύ προσιτά, ένα πλεονέκτημα που σπάνια συνδέεται με τη θεραπεία του καρκίνου.

«Τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται ένας αυξανόμενος αριθμός νέων φαρμακευτικών μεθόδων. Ταυτόχρονα, το κόστος ανάπτυξης που σχετίζεται με τις νέες θεραπείες έχει αυξηθεί δραματικά, συμβάλλοντας στην επιβάρυνση των ιατρικών δαπανών», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής, Makiya Nishikawa, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Επιστημών του Τόκιο στην Ιαπωνία.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, χρησιμοποιήσαμε πίτουρο ρυζιού, ένα βιομηχανικό απόβλητο με αντικαρκινικές ιδιότητες, για να αναπτύξουμε νανοσωματίδια».
Πώς η νανοτεχνολογία κάνει τις φυσικές ενώσεις θεραπευτικές

Οι παράγοντες που διέπουν τη θεραπευτική αξία περιλαμβάνουν τη βιοδιαθεσιμότητα, τη στοχευμένη χορήγηση και τη σταθερότητα.

Τα τελευταία χρόνια, κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες διερευνούν τη χρήση φυτικών ενώσεων για τη θεραπεία ασθενειών, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που έχουν συναντήσει είναι η χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα. Τα νανοσωματίδια αυξάνουν τη βιοδιαθεσιμότητα με διάφορους τρόπους.

Μέρος αυτού του οφέλους είναι το πολύ μικρό μέγεθος των σωματιδίων. Τα νανοσωματίδια είναι μικροσκοπικά σωματίδια, που το μέγεθός τους κυμαίνεται από 1 έως 100 νανόμετρα. Ένα νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου.

Η μελέτη επεσήμανε ότι το μικροσκοπικό μέγεθος είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα. Το όφελος προκύπτει επίσης από τις μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να αποκτήσουν οι φυσικές ενώσεις όταν βρίσκονται σε νανοκλίμακα, οι οποίες περιλαμβάνουν ενισχυμένη διαλυτότητα και βελτιωμένη διαπερατότητα μέσω βιολογικών φραγμών.

Τα νανοσωματίδια μπορούν να κατασκευαστούν έτσι ώστε να στοχεύουν συγκεκριμένους ιστούς ή κύτταρα στο σώμα, επιτρέποντας την ακριβή παράδοση των θρεπτικών συστατικών εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο. Αυτή η στοχευμένη χορήγηση μπορεί να μειώσει τις πιθανές παρενέργειες και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των θρεπτικών συστατικών.
Σταθερότητα

Όπως με κάθε φαρμακευτικό προϊόν, είναι σημαντικές οι φυσικοχημικές ιδιότητες που σχετίζονται με τη σταθερότητα. Τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρουν τα νανοσωματίδια είναι συχνά πιο σταθερά από τα αντίστοιχα ελεύθερα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερες πιθανότητες να παραμένουν αποτελεσματικά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους στο σώμα.
Παρενέργειες

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι τα rbNPs ανέστειλαν σημαντικά την ανάπτυξη του όγκου χωρίς αξιοσημείωτες παρενέργειες. Ωστόσο, απαιτούνται κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί αν θα είναι καλά ανεκτά στον άνθρωπο.

Επειδή η μελέτη είναι τόσο ελπιδοφόρα, γεννάται το ερώτημα: «Θα μπορούσε η ανακάλυψη να αποτελέσει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου;». Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουν με βεβαιότητα για κάτι τέτοιο.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της θα πρέπει να αποδειχθούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Η αξιολόγηση ορισμένων παραμέτρων που σχετίζονται με την παραγωγή είναι επίσης απαραίτητη προτού τα rbNPs διατεθούν στην αγορά για τη θεραπεία του καρκίνου.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Nanobiotechnology.

To διάβασα στο onmed.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,820,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1554,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,905,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες
Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες
Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες
https://cibum.gr/wp-content/uploads/2024/04/shutterstock_1783788812.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/05/blog-post_44.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/05/blog-post_44.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content