Σταύρος Πλουμιστός: Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους

Σταύρος Πλουμιστός: Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους

👉Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι ένα απλό συναίσθημα της ζωής, αλλά απαραίτητο στοιχείο για τη συναισθηματική και ψυχική μας ευεξία.

Όταν παραμελούμε την αυτοεκτίμησή μας, οι συνέπειες μπορεί να εκδηλωθούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Συναισθηματικά, μπορεί να βιώνουμε συνεχή αγωνία, αυξημένο άγχος και μειωμένη αυτοεκτίμηση. Και σε σχεσιακό επίπεδο, μπορεί να ανεχτούμε τοξικές συμπεριφορές ή μη ισορροπημένες σχέσεις. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι αξίζουμε καλύτερα. Σε σωματικό επίπεδο, το χρόνιο στρες που προκύπτει από την έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές ύπνου, πόνους στο σώμα, ακόμη και καρδιαγγειακές παθήσεις.


Ωστόσο, έχοντας αγάπη για τον εαυτό μας, ανοίγουμε την πόρτα σε μια πιο γεμάτη ζωή.

Μαθαίνουμε να συμπεριφερόμαστε με συμπόνια και καλοσύνη , να ακούμε τις ανάγκες μας και να βάζουμε υγιή όρια στις σχέσεις μας. Αναπτύσσουμε μεγαλύτερη συναισθηματική ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Και είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε το άγχος και τις αντιξοότητες. Η αγάπη για τον εαυτό μας επιτρέπει να ζούμε πιο αυθεντικά. Ευθυγραμμίζοντας τις πράξεις και τις επιλογές μας με τις βαθύτερες αξίες μας.

Γι' αυτό πρέπει να φροντίζουμε την αυτοεκτίμησή μας. Έχοντας μια θετική σχέση με τον εαυτό μας και αναγνωρίζοντας την εγγενή μας αξία ως ανθρώπινα όντα άξια αγάπης και σεβασμού.

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε κάθε είδους ταλαιπωρία είναι η αυτογνωσία. Γι' αυτό ελπίζω η παρακάτω λίστα να σας βοηθήσει.

Εάν έχετε κάποιο από τα πέντε σημάδια χαμηλής εκτίμησης που αναφέρονται παρακάτω. Ελπίζω να αφιερώσετε χρόνο αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο για να προσπαθήσετε να επανασυνδεθείτε με το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας: τον εαυτό σας.

Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους:

1. Νιώθετε ζήλια για την ευτυχία, την επιτυχία και τις σχέσεις των άλλων

Όταν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, είμαστε συχνά σε θέση να θαυμάζουμε την ευτυχία, την επιτυχία και τις σχέσεις των άλλων. Τους βλέπουμε ως πηγές έμπνευσης, πρότυπα, και έχουμε την τάση να τους δίνουμε το σεβασμό μας.

Από την άλλη, όταν η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή, η αντίδρασή μας σε όσους έχουν αυτό που θέλουμε μπορεί να χρωματίζεται από ζήλια, αίσθημα αδικίας, ακόμη και θυμό.

Αυτή η ζήλια μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο έντονη που μετατρέπεται σε μίσος. Μας οδηγεί στο να θέλουμε να καταστρέψουμε αυτό που έχουν οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, αυτό το μίσος βρίσκεται μέσα μας, που προκύπτει από τη δική μας τύφλωση στις δυνατότητές μας.

Ένας υπαινιγμός ζήλιας μερικές φορές είναι υγιής. Αλλά όταν αυτό το συναίσθημα γίνεται συντριπτικό, είναι συχνά ενδεικτικό έλλειψης σεβασμού και αυτοεκτίμησης.

2. Λέτε περισσότερα ψέματα από όσο πρέπει

Τα άτομα που καταφεύγουν συχνά στο ψέμα για να κρύψουν την πραγματικότητά τους συχνά αναζητούν την έγκριση και την αποδοχή από τους άλλους.

Όταν ένα άτομο είναι συναισθηματικά ισορροπημένο, συνήθως βρίσκει την έγκριση και την αποδοχή μέσα του. Παρόλο που ακούει κριτική, έχει εμπιστοσύνη στην αξία της και ξέρει ότι έχει τη δύναμη να βελτιωθεί αν χρειαστεί.

Ωστόσο, σε περιόδους αρνητικής αυτοδικίας, η ανάγκη για έγκριση γίνεται πιο έντονη και μερικές φορές οδηγεί στο ασυνείδητο να εξωραΐζει την πραγματικότητα με μικρά ψέματα. Με άλλα λόγια, το εξωτερικό είναι διαμορφωμένο για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων, ενώ το εσωτερικό δεν είναι πλήρως αποδεκτό.

Αυτή η συνήθεια κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητά σας με αντάλλαγμα μια απλή επιφανειακή έγκριση. Ευτυχώς, αυτό το πρότυπο συμπεριφοράς μπορεί να διορθωθεί με επίγνωση και δέσμευση. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε ποιους πραγματικά προσπαθείτε να ευχαριστήσετε και να εργαστείτε για την αποδοχή του εαυτού σας.

3. Δυσκολεύεστε να ασκηθείτε, να φάτε καλά ή να κόψετε τις κακές συνήθειες

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν θέλεις να τον πληγώσεις.
Δεν θα βάζατε ποτέ τσιγάρα ή ντόνατς στο στόμα ενός νεογέννητου.
Δεν θα στερούσατε ποτέ τον σκύλο σας την καθημερινή του βόλτα.

Όσοι αγαπούν τον εαυτό τους κατανοούν τη σημασία της διακοπής και της ενασχόλησης με τις καθημερινές τελετουργίες της διατροφής και της φροντίδας του μυαλού και του σώματός τους. Αυτά τα τελετουργικά προκύπτουν φυσικά από μια θετική σχέση με τον εαυτό του.

Εάν παλεύετε με την αυτοφροντίδα, ίσως θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καλλιεργήσετε περισσότερη αγάπη για τον εαυτό σας. Αυτός που αγαπά τον εαυτό του φροντίζει τον εαυτό του.

4. Νιώθεις ευτυχισμένος μόνο όταν όλα πάνε καλά.

Αυτό μπορεί να φαίνεται εντελώς φυσιολογικό. Γιατί να είσαι χαρούμενος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά; Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει σε άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση.

Φανταστείτε τη ζωή σας ως μια συναρπαστική περιπέτεια. Εάν έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας, ακόμη και όταν συμβαίνει το απροσδόκητο, όπως μια καθυστέρηση στο αεροπλάνο ή ένα απογοητευτικό φαγητό, θα βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να απολαύσετε την εμπειρία. Μπορεί να γελάσετε με αυτό και να το συζητήσετε ελαφρά. Από την άλλη, αν νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας, αυτές οι μικρές ταλαιπωρίες θα μπορούσαν εύκολα να σας ενοχλήσουν.

Αυτή είναι η δύναμη μιας θετικής σχέσης με τον εαυτό σας. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι, να χαμογελάτε, ακόμη και να αστειεύεστε, γνωρίζοντας ότι θα επιμείνετε. Όταν οι προκλήσεις γίνονται πιο σοβαρές, έχετε την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα βγείτε αλώβητοι.

5. Νιώθετε «ντροπιασμένοι» με οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια

Εάν αισθάνεστε ντροπή ή φόβο επειδή αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ότι δεν έχετε αυτοεκτίμηση, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ήδη κρίνετε τον εαυτό σας.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά τείνουν να θέτουν αυστηρά και μη ρεαλιστικά πρότυπα για τον εαυτό τους. Όταν αποτυγχάνουν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, αισθάνονται απογοητευμένοι.

Συχνά συγκρίνω την αυτοβελτίωση χωρίς αυτοεκτίμηση με το χτίσιμο ενός σπιτιού στην άμμο. Ανεξάρτητα από το πόσο χτίζετε, όλα θα καταρρεύσουν τελικά.

Το κλειδί είναι να οικοδομήσουμε μια βάση άνευ όρων αποδοχής του εαυτού μας, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματα και τις προσδοκίες μας.

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου επιζώντα από τη φοβερή μάστιγα της έλλειψης αυτοεκτίμησης. Ωστόσο, μόλις ανέπτυξα μια πιο υγιή σχέση με τον εαυτό μου, παρατήρησα μια αξιοσημείωτη βελτίωση στη σχέση μου με το σώμα μου, το μυαλό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το παρελθόν μου – με τα πάντα και με όλους.

Ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του. Αλλά συχνά ξεχνάμε τη σημασία της αποκατάστασης της επικοινωνίας μεταξύ της καρδιάς, του μυαλού και της ψυχής μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους
Σταύρος Πλουμιστός: Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους
Σταύρος Πλουμιστός: Σέβεσαι τον εαυτό σου; 5 σημάδια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους
https://www.believeinmind.com/wp-content/uploads/2023/06/Signs-you-respect-yourself.webp
https://i.ytimg.com/vi/k1bs5-3PD3o/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/05/5_28.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/05/5_28.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content