Σταύρος Πλουμιστός: Δεν ζητάω πια στοργή, όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει από θέληση: 5 λόγοι

Σταύρος Πλουμιστός: Δεν ζητάω πια στοργή, όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει από θέληση: 5 λόγοι

👉Σε έναν κόσμο που συχνά οδηγείται από την ανάγκη για επικύρωση και συνεχή επιβεβαίωση, η επιλογή να μην ζητάς πια στοργή σημαίνει μια βαθιά στροφή προς την αυτοδυναμία και τη συναισθηματική ωριμότητα.

Με το να μην αναζητά κανείς τη στοργή, απομακρύνεται από τα τρωτά σημεία της εξάρτησης. Η εξάρτηση από την εξωτερική επικύρωση μπορεί να οδηγήσει σε έναν ατελείωτο κύκλο αναζήτησης έγκρισης, συχνά εις βάρος της αυτοεκτίμησης κάποιου.

Όταν κάποιος σταματά να ζητά στοργή, σημαίνει μια μετάβαση σε μια πιο αυτοσυντηρούμενη συναισθηματική κατάσταση όπου η αγάπη και η συντροφικότητα εκτιμώνται, αλλά δεν είναι απαραίτητα για την ταυτότητά τους ή την ευτυχία. Αυτή η αλλαγή καλλιεργεί μια βαθύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και εσωτερικής γαλήνης, καθώς το άτομο μαθαίνει να αντλεί ικανοποίηση από μέσα και όχι από εξωτερικές πηγές.

Τελικά, το να αγκαλιάζουμε τη φιλοσοφία του να μην ζητάμε στοργή και αντί να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να επιλέξουν τη θέση τους στη ζωή κάποιου, αντιπροσωπεύει μια ισχυρή στάση αυτοσεβασμού και συναισθηματικής απελευθέρωσης. Ενθαρρύνει μια ζωή όπου οι συνδέσεις εκτιμώνται για την αυθεντικότητά τους και όπου η αυτοεκτίμηση προέρχεται από τον εαυτό τους, ενθαρρύνοντας μια πιο ανθεκτική και ολοκληρωμένη ύπαρξη.

5 λόγοι για τους οποίους δεν ζητάω πια στοργή. Όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει με την θέληση του.

1. Για αυτοπεποίθηση

Έχοντας σταθερή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αναγνωρίζω την αξία μου και ξέρω ότι αξίζω να με αγαπούν γι' αυτό που είμαι. Αυτή η αυτοπεποίθηση με εμποδίζει από το να αναζητώ απεγνωσμένα στοργή από τους άλλους για να νιώσω επικυρωμένος ή εκτιμημένος.

2. Για την αυθεντικότητα

Αναζητώ αυθεντικές σχέσεις, όπου η αγάπη και η στοργή έρχονται φυσικά και ελεύθερα. Αντί να είναι το αποτέλεσμα των αιτημάτων ή των προσδοκιών μου. Θέλω ο σύντροφός μου να μείνει δίπλα μου από επιλογή και θέληση, όχι από υποχρέωση ή χειραγώγηση.

3. Για αμοιβαίο σεβασμό

Αφήνοντας τον σύντροφό μου να αποφασίσει ελεύθερα να μείνει δίπλα μου. Επιδεικνύω βαθύ σεβασμό για την αυτονομία και την ατομική τους ελευθερία. Πιστεύω ότι σε μια υγιή σχέση, κάθε σύντροφος πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του χωρίς να αισθάνεται εξαναγκασμό.

4. Για την ποιότητα πάνω από την ποσότητα

Προτιμώ την ποιότητα των χειρονομιών στοργής παρά την ποσότητα τους. Αντί να αναζητώ πάση θυσία στοργή από τον σύντροφό μου προτιμώ τις ειλικρινείς και αυθεντικές χειρονομίες, ακόμα κι αν είναι λιγότερο συχνές, γιατί είναι πιο ουσιαστικές και βαθιές.

5. Για ισορροπημένες σχέσεις

Με το να μην απαιτώ συνεχώς στοργή, συμβάλλω στη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης δυναμικής σχέσης. Σε μια σχέση όπου ο καθένας δίνει και παίρνει ελεύθερα στοργή. Υπάρχει λιγότερη πίεση και ένταση, γεγονός που προάγει μια πιο αρμονική και ικανοποιητική σχέση και για τους δύο συντρόφους.

Όταν αναζητούμε απεγνωσμένα την αγάπη και την έγκριση των άλλων, τοποθετούμε την ευτυχία μας στα χέρια τους. Κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθηματική εξάρτηση και διαρκή δυσαρέσκεια. Παρακαλώντας συνεχώς για στοργή προς εμάς από τους άλλους βάζουμε τους εαυτούς μας σε μια αδύναμη θέση όπου η ευημερία μας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ανταπόκρισή τους, η οποία μπορεί να είναι πηγή ταλαιπωρίας και απογοήτευσης.

Ωστόσο, όταν καλλιεργούμε την αγάπη για τον εαυτό μας και την ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας, παίρνουμε τον έλεγχο της δικής μας ευτυχίας. Συνειδητοποιούμε ότι η αληθινή αγάπη και η ικανοποίηση δεν έρχονται από έξω, αλλά από μέσα. Εστιάζοντας στην αγάπη για τον εαυτό μας και την ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες που υπάρχουν στη ζωή μας. Ανακαλύπτουμε μια ανεξάντλητη πηγή χαράς και ικανοποίησης.

Και επίσης, επενδύοντας στη δική μας προσωπική ανάπτυξη και ευημερία, αρχίζουμε να προσελκύουμε φυσικά τις σωστές ενέργειες και ανθρώπους στη ζωή μας. Αγαπώντας τον εαυτό μας και δουλεύοντας για να πετύχουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας.

Εκπέμπουμε μια αύρα αυτοπεποίθησης και θετικότητας που ελκύει τους άλλους σε εμάς. Αντί να εκλιπαρούμε για στοργή από τους άλλους, γινόμαστε μαγνήτες για την ευτυχία. Προσελκύοντας σε εμάς υγιείς, ικανοποιητικές σχέσεις που εμπλουτίζουν τη ζωή μας με αυθεντικούς και διαρκείς τρόπους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Δεν ζητάω πια στοργή, όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει από θέληση: 5 λόγοι
Σταύρος Πλουμιστός: Δεν ζητάω πια στοργή, όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει από θέληση: 5 λόγοι
Σταύρος Πλουμιστός: Δεν ζητάω πια στοργή, όποιος επιλέξει να μείνει δίπλα μου το κάνει από θέληση: 5 λόγοι
https://www.lovepanky.com/wp-content/uploads/2019/06/how-to-show-affection-in-a-relationship.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/05/5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/05/5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content