Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ψυχή του ανθρώπου επιστρέφει στον Κύριο και Δημιουργό

Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ψυχή του ανθρώπου επιστρέφει στον Κύριο και Δημιουργό

👉Όπως λέει και ο γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα: Όταν ο άνθρωπος πεθάνει, έρχεται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με εντολή του Χριστού και «βγάζει» την ψυχή του ανθρώπου (βγαίνει από το στόμα), ενώ ο φύλακας άγγελος παραμένει τιμής ένεκεν, δίπλα στο νεκρό σώμα μέχρι να ταφεί. Είναι υπερτάτη τιμή για εμάς τους Ορθοδόξους, ο Χριστός να έχει ορίσει, τον αρχηγό των αγγέλων, τον αρχάγγελο Μιχαήλ, να παίρνει την ψυχή μας.

Είτε πλαισιώνεται ως το ταξίδι της ψυχής πίσω στον Θεό, η φώτιση ή η επανένωση με τον κόσμο, αυτή η υπερβατική έννοια αντηχεί σε όλους τους πολιτισμούς και τις εποχές. Η διερεύνηση του βάθους αυτής της ιδέας αποκαλύπτει όχι απλώς μια θεολογική έρευνα, αλλά έναν βαθύ προβληματισμό σχετικά με την ουσία της ζωής, τον σκοπό και το αιώνιο μυστήριο που βρίσκεται πέρα ​​από αυτό.

Στην καρδιά πολλών πνευματικών παραδόσεων βρίσκεται η πίστη σε μια θεϊκή προέλευση και προορισμό για την ανθρώπινη ψυχή. Στον Χριστιανισμό, η έννοια της επιστροφής της ψυχής στον Θεό συνδέεται περίπλοκα με τις έννοιες της σωτηρίας, της λύτρωσης και της μετά θάνατον ζωής. Θεωρείται ως το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού μέσω της πίστης, της μετάνοιας και της πνευματικής μεταμόρφωσης, που οδηγεί στην επανένωση με τον Δημιουργό. Αυτή η επανένωση συχνά απεικονίζεται ως μια ευτυχισμένη κοινωνία με τον Θεό, όπου η ψυχή βρίσκει την απόλυτη εκπλήρωση και γαλήνη.

Αυτή η κάθαρση δεν είναι απλώς μια ηθική επιταγή, αλλά μια πνευματική αναγκαιότητα, που προετοιμάζει την ψυχή για την επανένωσή της με το θείο.

Ένα άλλο θέμα είναι η έννοια της παράδοσης και της υποταγής. Πολλά πνευματικά μονοπάτια τονίζουν τη σημασία της παράδοσης του εγώ και της παράδοσης στο θέλημα του Θεού ή στην κοσμική τάξη. Αυτή η παράδοση δεν είναι μια πράξη παραίτησης, αλλά μια πράξη εμπιστοσύνης και πίστης, που επιτρέπει στην ψυχή να αφήσει τις προσκολλήσεις και τις επιθυμίες της και να ευθυγραμμιστεί με τη θεϊκή ροή της ζωής.

Στοχάζοντας το ταξίδι της ψυχής πίσω στον Θεό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη φύση της πραγματικότητας, τον σκοπό της ζωής και το μυστήριο της ύπαρξης. Τι σημαίνει επιστροφή στον Θεό; Είναι ένα κυριολεκτικό ταξίδι σε ένα ουράνιο βασίλειο ή μια μεταφορική ανάβαση σε ανώτερες καταστάσεις συνείδησης; Μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε αληθινά τη φύση του θείου ή είμαστε προορισμένοι να κατοικήσουμε στη σκιά του μυστηρίου;

Ίσως, τελικά, οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν βρίσκονται στην πνευματική εικασία αλλά στην άμεση εμπειρία της ίδιας της ψυχής. Μέσω της προσευχής και της περισυλλογής, μπορούμε να νιώσουμε τη θεϊκή παρουσία μέσα και έξω, φέρνοντάς μας όλο και πιο κοντά στην πηγή της ύπαρξής μας. Στην ησυχία της καρδιάς, μπορεί να ακούσουμε τον ψίθυρο του Θεού να μας καλεί στο σπίτι του, προσκαλώντας μας να παραδοθούμε στο μυστήριο της αγάπης που βρίσκεται στην καρδιά της ύπαρξης μας.

Στο τέλος, είτε αντιλαμβανόμαστε την επιστροφή της ψυχής στον Θεό ως ένα ταξίδι πίστης, μια αναζήτηση για φώτιση ή μια μυστικιστική ένωση με το θείο και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ειλικρίνεια της αναζήτησης και το βάθος της αφοσίωσής μας. Γιατί τελικά, δεν είναι ο προορισμός που καθορίζει το ταξίδι αλλά το ίδιο το ταξίδι, το ξεδιπλωμένο μυστήριο της αναζήτησης της ψυχής για αλήθεια, ομορφιά και αγάπη παρουσία του θείου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά της "Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ψυχή του ανθρώπου επιστρέφει στον Κύριο και Δημιουργό
Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ψυχή του ανθρώπου επιστρέφει στον Κύριο και Δημιουργό
Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ψυχή του ανθρώπου επιστρέφει στον Κύριο και Δημιουργό
https://i0.wp.com/psalm91.com/wp-content/uploads/2021/10/image.png?resize=950%2C633&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_28.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_28.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content